Weer in Berlijn

Het weer in Berlijn is meestal iets extremer dan in Nederland. Winters zijn vaak kouder, droger en witter. Zomers zijn wamer, droger en helderder. Berlijn heeft dit te danken aan een mix van ons West Europese zeeklimaat en het continentale landklimaat. Gemiddelde temperaturen liggen ’s zomers tussen de 22 en de 25 graden, 30 graden op zijn tijd is geen uitzondering. De minimale zomertermertatuur in Berlijn ligt rond de 14 graden.

De winters in Berlijn daarentegen zijn eerder koud, met temperaturen die rond het nulpunt blijven steken. Het kan langdurig koud zijn met temperaturen rond de 0 graden en sneeuwval komt ook regelmatig om de hoek kijken. De koudste maanden van het jaar zijn december, januari en februari. Berlijn kan dan grouw aandoen en het is aan te raden warme winterboots en een dikke shawl te dragen als je je gaat begeven op de Berlijnse straten. Al met al heeft Berlijn een aangenaam klimaat.

Het weer nu in Berlijn

Gemiddeldes zijn natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wat is het weer nú in Berlijn? Omdat de meningen daarover nogal zijn verdeeld heb ik de actuele informatie en weersverwachting van weeronline.nl, meteo24.de en weerplaza.nl hier voor je op een rijtje gezet. De waarheid ligt zoals altijd; ergens in het midden.

1) Meteo24.de:

Weersverwachting van vandaag in Berlijn van Meteo24.

Wetter Berlin

2) Weeronline.nl:

Driedaagse weersverwachting in Berlijn van Weeronline.

3) Weerplaza.nl:

Vijfdaagse weersverwachting in Berlijn van Weerplaza.

Klimaat in Berlijn

Extreme kou of zinderende hitte komt niet vaak voor in Berlijn, enkele uitzonderingen daargelaten. De lente en de herfst zijn mild en het regent niet vaak. Het is wel aan te raden om altijd voorbereid te zijn op een kleine bui, in de winter is het aan te raden warm gekleed te gaan. De meeste regen valt in juli of augustus, de droogste maanden zijn oktober en februari. De beste periode in het jaar om Berlijn te bezoeken is (naar mijn mening) het voorjaar, de temperaturen zijn aangenaam, de bomen groen en het is nog niet zo enorm druk. Bovendien zijn alle terrasjes net open en heerst er een vrolijke sfeer in de stad.

Temperaturen in Berlijn:

Zonuren in Berlijn:

Gemiddelde temperatuur en neerslag in Berlijn:

Berlijns klimaat in cijfers:

Gemiddelde maximum temperatuur: 12.9 °C
Gemiddelde minimum temperatuur: 5 °C
Gemiddelde temperatuur: 9 °C
Jaarlijkse neerslag: 591 mm
Dagen met neerslag per jaar > 1 mm: 113
Zonneschijn per jaar: 1650 uren

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Om te doen Tips voor dit seizoen Om te weten
Sort by

1 Reactie

 1. Remco Vos

  Hallo,

  Erg nuttige informatie over de wintermaanden in Berlijn.
  Een vriend van mij gaat er rond de kerst naar toe en vroeg
  zich af wat voor een type weer hij kan verwachten.

  Dat is dankzij jouw website helder geworden! Bedankt daarvoor.

  Groeten,

  Remco Vos

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This