Niets leuker dan op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de nieuwste toffe bandjes uit Berlijn. Old school radio is dan nog altijd de beste manier om up-to-date te blijven van wat er “so ab geht” in de hoofdstad. Er zijn vele verschillende zenders die zenden vanuit en over Berlijn, hierbij mijn favoriete zenders die ook allen online te beluisteren zijn.

Motor.fm

Motor.fm is een privé radiozender die zich voornamelijk richt op wat alternatievere muziek vanuit de electro en rockscene. Er wordt veel aandacht besteed aan lokaal talent dus aan Duitse muziek geen gebrek via Motor. Echter zul je merken dat veel muziek zich herhaalt wanneer je langere tijd naar deze zender luistert (maar ach, bij welke commerciele zender is dat eigenlij niet het geval?).

Er wordt redelijk veel gepraat over wat er zoals gebeurt in Berlijn en daaromheen (Motor.fm is ook actief in Stuttgart), politieke issues en nieuwsfeitjes komen aan het licht. Het programma 100,6 Motor FM wat tussen 6:00-10:00 en 15:00-18:00 wordt uitgezonden richt zich speciaal op Berlijn. Ook wordt er veel aandacht besteed aan festivals en concerten in Berlijn. Motor.fm is vooral leuk als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe bandjes en singles.

Online beluisteren.

Fritz.fm

Fritz.fm lijkt kwa muziekstromingen wel wat op Motor.fm, alleen richt Fritz zich duidelijk op jongeren. Daarnaast wordt er bij Fritz minder herhaald. Verschillende programma’s zenden verschillende soorten muziek uit maar het is voornamelijk, rock, indie en electro. Naast de berichtgeving over vele concerten in Berlijn en daarbuiten organiseert Fritz zelf ook een aantal feesten en festivals. In Berlijn bevindt zich zelfs een heuse Fritz club, deze vind je direct am Ostbahnhof. Daarnaast wordt er ook veel gesproken over “entertainmentnieuws” tussen de muziek en de reclames door. Fritz is vooral een leuke zender als je op de hoogte wilt blijven van alle concerten in de stad.

Online beluisteren.

Radio Eins

Radio Eins is de grote broer van Fritz.fm. Beide zijn ze onderdeel van RBB (Radio Berlin Brandenburg). Waar Fritz zich voornamelijk richt op het jongerenpubliek probeert Radio Eins een iets ouder publiek aan te spreken. En dat lukt ze goed want met gemiddeld 100.000 luisteraars per uur zijn ze een van de grotere radiostations van Berlijn. Gezeten in Potsdam wordt er veel bericht over verschillende zaken, veel aandacht wordt er besteed aan films, boeken en voetbal.

Online beluisteren.

Kiss.fm

Kiss.fm is een private radiozender uit Berlijn en noemt zichzelf ook wel “Der Beat von Berlin“. Zegt genoeg toch? Gedraaid wordt er voornamelijk pop, rap en hiphop. Ze zenden uit in Berlijn maar ook in grote gebieden rondom Berlijn en in Brandenburg. Jaarlijks wordt de KISS Cup door deze radiozender georganiseerd, verschillende moderatoren hebben hun eigen team van bekende Duitsers en sporten met teams tegen elkaar. Tot nu toe zijn er wedstrijden in voetbal en basketball geweest.

Online beluisteren.

Star.fm

Star.fm, Maximum Rock, is een private zender die zich voornamelijk richt op rockmuziek. Star.fm biedt een 24uurs programma ben je altijd voorzien van de laatste rockbeats.

Online beluisteren.

Heb jij een andere favoriet? Of ken je een leuke Berlijnse radiozender die hier niet tussenstaat? Dump dan een linkje in de comments!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This