Wij hebben oma’s gehaktbal en kroketten. Berlijners hebben Currywurst en Bouletten (en nog veel meer Berlijnse specialiteiten). Omdat het wat lastig is om zelf Currywurst te maken hier een recept voor Bouletten, een heerlijk stukje vlees voor bij de Kartoffelsalat of met wat groente.
Benodigdheden?
- 400 gram half om half gehakt
- 1 hard bolletje (Schrippe), kan eventueel ook beschuit of paneermeel zijn
- 1 ei
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- Braadvet
Werkzaamheden?
400 gram half om half gehakt mengen met een goed versnipperde “Schrippe” (hiervoor kun je dus gewoon een hard bolleje, beschuid of oud brood voor gebruiken). Meng daarna het ei en de fijngehakte ei door het gehaktmengesel. Breng het mengsel daarna naar eigen smaak bij met zout, peper en wat nootmuskaat. Van de vaste massa kneed je gelijkmatige ronde bolletjes, net alsof je een gehaktbal draait. Daarna duw je ze met de palm van je hand plat zodat ze de typische Bouletten vorm krijgen en makkelijk garen. Rol de rauwe Bouletten eventueel nog even rond in bloem.
Wacht met braden tot het vet goed heet is geworden. Bak ze vervolgens tot ze gaar zijn (dit hangt af van de dikte van je Bouletten) en ze een mooie bruine kleur hebben gekregen. Serveer de Bouletten warm maar laat ze eerst wel even uit lekken. Lass es dir schmecken!
Hi marjolein, hoort de ui niet juist in de bouletten? Mis ik
Ja, die uien. Dat is nou wat de boulette onderscheidt van onze brave bal. Doe ik ook wat mosterd door!
Mosterd, lijkt me ook lekker inderdaad! Bedankt voor de tip!
Hoi Marjolein een leuke site, ik heb even gekeken naar het recept van reibekuchen, als ik ze zelf bak, doe ik er nog wat suiker en knoflook door het beslag. Zo werd ze vroeger gebakken bij fam. in Duitsland,ook errug lekker
Groet willem