Vliegveld Berlijn Brandenburg Willy Brandt Airport

De luchthaven Berlijn Brandenburg Willy Brandt Airport (BER) is momenteel in aanbouw en wordt de nieuwe luchthaven van Berlijn die de verouderde luchthavens van voormalig West-Berlijn (Tegel) en Oost-Berlijn (Schönefeld) zal moeten vervangen. De luchthaven ligt op dezelfde locatie als Schönefeld, ongeveer 18 kilometer vanaf het centrum van Berlijn. Berekend is de luchthaven momenteel op 30 miljoen passagiers per jaar, maar is ruimte voor uitbreiding naar 50 miljoen passagiers per jaar.

Met de bouw van de luchthaven liep heel wat mis. De geplande openingsdatum werd meerdere malen vergeschoven, de eerste geplande openingsdatum was november 2011, wat eerst uitgesteld werd tot 3 juni 2012. Half mei 2012 werd door de voorzitter van de raad van bestuur, Klaus Wowereit, burgemeester van Berlijn, bevestigd dat de opening opnieuw werd uitgesteld, dit maal naar maart 2013. De vergunningen voor de luchthaven kon door de Brandenburgse keuringsdiensten niet worden afgegeven wegens nog niet opgeleverde beheerssoftware voor de brandbeveiliging, klemmende elektronische deuren en een nauwelijks werkend luchtcirculatiesysteem. De huidige geplande openingsdatum is oktober 2013, maar of dat gehaald gaat worden…

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This