Toen ik onlangs las over het pas geopende (in juni 2013) restaurant Glass in Charlottenburg kwam het restaurant direct op mijn todo-lijstje te staan. Het interieur van het restaurant, welke zich in een voormalige gymzaal bevindt, doet zijn naam eer aan met wanden compleet van glas. De keuken bevindt zich in het midden van het restaurant en is omringd met (ik noem het maar) lachspiegels. Verder is het interieur erg clean, een kaarsje of een bloemetje op tafel vind je hier niet. Wat je wel op je tafel vindt? Heerlijke wijnen en gerechten! En dat is precies wat de keukenchef met het restaurant heeft bedoeld: zonder overbodige luxe inrichting kun je je meer focussen op wat er op je bord wordt gepresenteerd. De sfeer is heel nuchter en totaal niet overdreven chic en dat maakt het restaurant geschikt voor vele gelegenheden. Dat verhaal trok me wel en een week later zat ik mijn verjaardag te vieren bij Glass.

De Israëlische Gal Ben Moshe is bedrijfsleider en keukenchef van het restaurant. Voordat hij in 2011 naar Berlijn kwam om zijn eigen restaurant te openen werkte hij in verschillende (Michelin sterren bekroonde) restaurants in Tel Aviv, Chicago en Londen. Zijn internationale ervaring vindt je in zijn wereldse gerechten terug. Hij presenteert zijn eigen interpretatie van allerlei wereldse gerechten wat samenkomt in moderne gourmetmenu’s. Er wordt een normaal menu aangeboden (6, 8 of 10 gangen) en een vegetarisch menu (6 of 8 gangen). Berlijn is voor zijn gerechten een grote inspiratiebron. Het Tempelhofer Feld was bijvoorbeeld zijn inspiratie voor het gerecht “Stadtgarten”, een combinatie van seizoensgebonden kleurrijke groeten, fruit en bloemen op een bedje van aarde.

8 gangen vulden mijn maag prima met overwegend verrassende gerechten. Vooral de ravioli van ossenhaas (zie foto hierboven), het drieluik van bieten, de gorgonzola met vijgen en gekarameliseerde amandelen en de candy-box vielen bij mij goed in de smaak. Het dessert (de candy-box) werd geserveerd op een zilverend weerspiegelend tafelkleed waarover “snoep uit je jeugd” werd gestrooid. En hoe kun je een heerlijke avond nou beter afsluiten dan met een vrolijke tafel vol popcorn, marshmallows en knetterchocolade.

Houd je van verrassende gerechten die niet compleet over de top zijn maar toch betaalbaar? Dan is Glass zeker een aanrader. Een echte aanwinst voor deze buurt van Berlijn.

Restaurant Glass
Adres: Uhlandstraße 195, 10623 Berlin
OV: U-Bahnhof Uhlandstraße of station Berlijn Zoologischer Garten
Prijzen: 6 gangen €49, 8 gangen €65, 10 gangen €91
Website: www.glassberlin.de (ook actief op o.a. Instagram, Twitter en Facebook)

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This