vau
Klassieke Franse gerechten met een mediterrane twist bereid met regionale en seizoensgebonden producten. Dat vind je in VAU. Dit restaurant onder leiding van chef Kolja Kleeberg (ook bekend van meerdere Duitse kookprogramma’s) biedt een prachtig en lekker gourmetmenu. Het VAU stond al een tijdje op mijn lijstje om te bezoeken omdat de filosofie van Kleeberg – iets bijzonders op tafel toveren met weinig producten – me altijd erg aansprak. Na er lang naar uit gekeken te hebben was het afgelopen weekend zover… En mijn verwachtingen zijn zeker niet teleurgesteld. Het menu was geweldig!

Bij VAU vind je ware kunst op een bordje, voor zowel het oog als de maag. Het maandelijks wisselende menu bestaat uit 7 gangen met een aantal voorafgaande amuses. Het was een avondvullend programma en ik kan er onwijs van genieten bijzondere gerechten uit te proberen. Het begeleidende wijnmenu was erg verrassend en gaf door een licht contrasterende smaak vaak weer een geheel andere twist aan de gerechten.

Gerechten die er voor mij echt uitsprongen waren: duivenborst met munt, pistache en bessen (hoofdgerecht) en de appelsoep met ingelegde rote biet en notenijs (nagerecht). Ondanks dat de gerechten klein zijn, zijn deze al met al zeker wel maagvullend (om maar even een veelgehoorde vraag te beantwoorden). Het is natuurlijk geen bouwvakkersmenu, ik zie het meer als een kunstvorm. Daarvoor moet je bereid zijn te betalen en de tijd te nemen. Als je dat wilt, is VAU zeker een aanrader! Als je wat minder geld en tijd wilt spenderen kun je ook voor het lunchmenu kiezen.

Restaurant VAU
Adres: Jägerstraße 54, 10117 Berlin
OV: U-Bhf Hausvogteiplaz
www.vau-berlin.de

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This