Het ultieme chocoladeparadijs vind je in Berlijn, waar Rittersport vorig jaar een heuse flagship store heeft geopend in de zijstraat van de Friedrichstraße. Vorig jaar opende Ritter Sport een filiaal, naar eigen zeggen, een “tempel van chocolade”. De Bunte Schokowelt, zoals de nieuwste marketingstunt van het Duitse merk heet, is een combinatie van een uitgebreid verkooppunt en een klein chocolademuseum. Op 1000 vierkante meter en welgeteld 3 (!) verdiepingen kun je je als chocoholic verlekkeren aan allerlei verschillende soorten heerlijke chocola van het Zwabische familiebedrijf.

Binnen tref je naast de Schokoshop, waar alle soorten en smaken Ritter Sport chocolade verkrijgbaar zijn, ook een Schokolateria waar je terecht kunt voor een heerlijke beker warme chocolademelk. Wie met meer honger van huis is gegaan kan zijn hart ophalen in de Schokolounge, waar de menukaart bestaat uit de heerlijkste chocoladetraktaties. “Een gastronomische belevenis” zegt het merk. In dit geval gaat gastronomie samen met geduld, want de kans is groot dat je wel even moet wachten als je wilt genieten van een hemelse choco. Naast al dit genot is er ook aandacht voor educatie en kun je zien welke weg een cacaoboon aflegt voordat hij wordt vermalen tot een chocoladereep. Voor kinderen is er een workshop waarin ze leren hoe ze chocola kunnen maken.

Je eigen choco

Hou je wel van gekke smaken combineren? Dan kun je ook je eigen chocola laten samenstellen, het leukste onderdeel van de Bunte Schokowelt van Rittersport. Ook hier kan het even wachten geblazen zijn, maar de kans om je eigen chocoladereep samen te stellen krijg je niet snel weer. Je kunt kiezen uit melkchocolade of pure chocolade en een groot aanbod aan extra ingrediënten waarvan je er drie mag uitkiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit muslistukjes, chili, haribobeertjes, marshmallows of limoenstukjes. Als je de keuze hebt gemaakt en doorgegeven zie je ter plekke hoe jouw reep wordt samengesteld. Ingrediënten verzamelen, warme chocolade erover, mixen, in de mal en half uurtje in de koelkast, dan kun je hem weer ophalen. In dit half uur kun je je verlekkeren in de winkel, of even shoppen bij Galaries Lafayette om de hoek in de Friedrichstraße.

Voor € 3,70 ben je in het bezit van je eigen reep.

Ritter Sport Bunte Schokowelt
Französische Straße 24
U6 Französische Straße

Openingstijden
ma – do: 10.00 – 20.00 uur
vr + za: 10.00 – 22.00 uur
zo: 10.00 – 18.00 uur

Entree is gratis


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This