Niet meer weg te denken tijdens de koude winters in Berlijn: het Badeschiff in de Spree. Het is een drijvend zwembad in de Berlijnse rivier die beschikt over een sauna en mooi uitzicht op de Spree. Het Badeschiff is een oude goederencontainer die in de Spree is “gedump”t. Het was een idee van kunstenares Susanne Lorenz, die in 2004 meedeed aan het Stadtkunstprojekte in Berlijn. Het doel was om de Spree nieuw leven in te blazen. Dat is gelukt, want sinds de opening in 2004 is het Badeschiff een groot succes. In de winter is het Badeschiff een overdekte sauna, en in de zomer is het een strandbar met zwembad. In deze blogpost meer informatie over het saunacomplex van het Badeschiff.

De relaxruimte binnenin het Badeschiff

Faciliteiten

Naast de meest übervette locatie aan de spree en het futuristische uiterlijk heeft het Badeschiff meer te bieden. Alle faciliteiten zijn verspreid over drie verschillende drijvende schuiten. Twee heerlijke sauna’s met een temperatuur van 95, en 65 graden. Elk uur wordt er een “Aufguss” gehouden. Dit houdt in dat een saunameester eterische oliën op de hete kachel gooit en vervolgens met een handdoek de vochtige lucht door de ruimte verspreidt. De gevoelstemperatuur wordt hierdoor nog hoger, persoonlijk vind ik dit heerlijk! Één van de sauna’s heeft zelfs een prachtig panoramauitzicht over de Spree, de Osthafen en de Fernsehturm. Daarnaast beschikt het complex over een aantal ruimtes om te relaxen en een massageruimte.

Het zwembad, wat in de zomer als buitenzwembad gebruikt wordt, is in de winter overdekt met een halfronde koepel. Een klein gedeelte van het zwembad loopt verder uit naar buiten zodat je ook een heerlijke frisse neus kunt halen. Het water zelf is verwarmd tot 24 graden. Qua faciliteiten is het verder allemaal niet zo bijzonder, eigenlijk best wel simpel. Maar de locatie en de vormgeving zorgen absoluut voor een unieke sauna ervaring. Vooral ’s avonds is het een indrukwekkend gezicht, je kunt hier ook tot middernacht terecht. Nadeel is wel, omdat het zo een bijzondere locatie is, is het er vaak druk. Als je dus opzoek bent naar een luxe sauna waar het niet druk is dan raad ik je aan het Badeschiff over te slaan.

Hoe het Badeschiff er van buiten uitziet.

Algemene informatie

De reguliere prijs is € 12 per 3 uur, de huur van een badjas + handdoeken + slippers bedraagt € 7. Les op, je kunt hier alleen contact betalen! Helaas passen er maar 150 bezoekers in het Badeschiff en er wordt niet met reserveringen gewerkt. Wanneer het vol zit zul je dus even moeten wachten. Overigens zijn er ook speciale vrouwenmiddagen voor de dames die daar behoefte aan hebben. Meer informatie over openingstijden en entreekosten lees je op de site van de Arena Berlin.

Eichenstraße 4, 12435, Berlin, Duitsland
Openbaar vervoer: S-Bahnhof Treptower Allee of U-Bahnhof Schlesisches Tor (ietsje verder lopen)

Wanneer het vriest...

Het Badeschiff saunacomplex is geopend van midden december (dit jaar: 18 december 2010) tot ongeveer midden april. Daarna gaat letterlijk en figuurlijk het dak eraf, en wordt het bad omgetoverd tot een strand. Hoe het verbouwen precies gaat zie je in onderstaande sfeervideo:

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This