Als ik aan minigolfen denk, denk ik aan campingvakanties van vroeger. Gemengde gevoelens heb ik daar aan overgehouden trouwens. Als kind kon ik namelijk nogal driftig worden als de bal of stick niet snel genoeg deed wat ik wilde. Goed tegen mijn verlies kunnen was niet echt mijn sterke kant en ik moet nog regelmatig van mijn ouders en broertje horen hoe ik de midgetgolfbaan woest te lijf ging met mijn stick. Vervolgens schreef ik met een stalen gezicht op de scoreblaadjes dat ik maar één slag nodig had. Hilarisch vonden ze het. Ik schaam me dood. Hole in one? Aber natürlich Marjolein ;-).

Goed, een beetje een lange inleiding misschien, maar waar ik naartoe wil is dat ik minigolfen een tweede kans heb gegeven. De Berlijnse variant welteverstaan: in een donkere kelder vol neonlicht. Zo wil ik best weer eens gaan minigolfen! Welkom bij Schwarzlich Minigolf – daar waar je midgetgolf speelt met een biertje in je hand. Zo kan het alleen maar beter worden, toch?

Schwarzlicht Minigolf 8 (3)

Midgetgolfen in het donker

In een donkere kelder midden in het Görlitzer Park gebeurt het allemaal. Hier kun je glow in the dark midgetgolf spelen. Bij de balie haal je voor € 6,50 p.p. een stick en wat balletjes op en dan begint de afdaling in het hol van de leeuw. Neonlichten stralen je aan alle kanten tegemoet. Echt een surrealistische wereld waarin het nog even zoeken is naar de banen en gaten!

Alle banen en wanden zijn gehuld in een bepaald thema met stuk voor stuk een bont kleurenpalet. In totaal telt Schwarzlicht Minigolf vijf verschillende ruimtes met eigen thema en op 18 verschillende banen kun je de competitie aangaan met je vrienden. Je wordt via de Brandenburger Tor en de Siegessäule richting de woestijn, noordpool, een maandlandschap en de onderwaterwereld geleid. Wat een fantasie moeten de makers hebben gehad. Ook compleet nuchter lijkt het even alsof je je even in een andere wereld bevindt! En vooral op regenachtige en grauwe Berlijnse januarimiddagen is dat eigenlijk helemaal niet zo’n verkeerde transformatie.

Wees gerust gesteld. Alle banen en sticks heb ik heel gelaten en ik heb er zelfs een hele leuke avond gehad! Ondanks dat ik nog steeds geen ster ben in midgetgolfen, heb ik mijn mening over midgetgolfen door Schwarzlicht Minigolf bijgesteld… Midgetgolfen kan best leuk zijn!

Schwarzlicht Minigolf Berlin 
Adres: im Görlitzer Park Haus 1
OV: U1 Görlitzer Park
Entree: € 6,50
Website: minigolf-in-berlin.de
Goed om te weten:
– Reserveren aan te raden (zeker op avonden en in de weekenden)
– Geschikt voor de hele familie!
– Neem een 3D bril voor extra bizarre effecten

Kun je wel wat kleur gebruiken tijdens een grauwe en natte wintermaand? Dan is Schwarzlich Minigolf een superleuke optie! Succes enneuh… Hou de banen heel he ;-). 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This