Skaten ten zuiden van Berlijn
Slechts enkele kilometers ten zuiden van de stadsgrens van Berlijn werd in het jaar 2002 het mekka voor inlineskaters voltooid. De grootste skatebaan van Fläming Skate is 100 km lang, met twee extra lussen van ieder 10 km, drie meter breed en voorzien van een superfijne asfaltlaag. Daarmee is het skeelerparcours van Fläming Skate het langste samenhangende parcours van Europa. Het traject met zijn onvergelijkelijke afmetingen voert in een rondweg door het platteland van Brandenburg. Fläming Skate is niet alleen een ideale bestemming voor de skaters onder ons, ook als je van fietsen houdt moet je hier zeker eens heen gaan.

De regio Teltow-Flaeming beschikt over een uitgestrekt gebied, met mooie landschappen, bossen en akkers, in het voorjaar bloeiende koolzaadvelden, vriendelijke mensen, Oost-Europese prijzen en schitterend asfalt. Verschillende bezienswaardigheden zoals een molen, een kasteel, kloosters, openluchtzwembaden, een tingieterij, diverse doe-kraampjes en musea maken de rit extra spannend.

Het parcours is ontwikkeld om de regio een economische impuls geven. Tijdens het rijden kom je nog weinig horeca tegen. Zelf voldoende drinken en proviand meenemen is dus wel verstandig. Restaurants, hotels en campings komen er snel meer. Picknickplaatsen direct langs de route zijn er al in overvloed. Allemaal origineel vormgegeven en voor het geval het slecht weer wordt zelfs met een dak erboven. Mocht je het gevoel hebben de 100 km niet in 1 dag te kunnen voltooien zoek dan voortijdig een hotelletje in de buurt van het parcours.

Het parcours ligt ongeveer 50 ten zuiden van de stadsgrens van Berlijn. Met de auto kun je hier prima komen en ook met de trein is het prima bereikbaar vanuit Berlijn (uitstappen bij station Jüterbog). Voor meer informatie kun je natuurlijk terecht op de website van Fläming Berlin of vast een sfeerimpressie krijgen met dit filmpje.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This