Voel de Berlijnse vibe met de film Sommer vorm Balkon, een kruising tussen drama en komedie (2004). Deze film speelt zich af rond om de Helmholtzplatz in Prenzlauer Berg, het leuke is dat het straatbeeld aldaar goed wordt weerspiegeld in de film. De film gaat over twee vriendinnen die in hetzelfde pand wonen op de hoek boven de Apothek am Helmholzplatz. Beide dames zijn op zoek naar de man van hun dromen en doen dat beide geheel op eigen “Art und Wiese”. De film trok ongeveer een miljoen Duitsers naar de bioscopen.

Samenvatting

De twee vriendinnen hebben in hun leven nog weinig geluk gehad in de liefde, ze troffen altijd foute mannen. Nike (Nadja Uhl) en Katrin (Inka Friedrich) zijn twee volkomen verschillende karakters. Nike heeft altijd haar woordje paraat, ook op haar werk als bejaardenverzorgster. Katrin is gescheiden, zoekt al jaren een baan en zorgt voor haar puberende zoon. Samen brengen ze vele avonden door op het balkon van Nike waar ze urenlang lachen, drinken en dromen. Beide lopen op een gegeven moment tegen een bijzondere man aan. Maar zal het ook hun droomman zijn?

In Berlijn…

Dit is echt een film voor Prenzlauer Berg liefhebbers! De woning van de vriendinnen bevindt zich aan de Helmholtzplatz in Prenslauer Berg. Het huurhuis bevindt zich op de zuidoostelijke hoek van het plein. Hoewel er op dit plein een hoop horeca te vinden is zijn de meeste scenes die zich in bars afspelen rond de Esmarchstraße gefilmd. Ook de Schönhauser Allee is in de film terug te zien.

Trailer Sommer vorm Balkon

Review

Man wat een heerlijke relaxfilm. Vooral de prachtige beelden van Prenzlauer Berg maken deze film een pareltje, het schijnt voor sommigen een reden geweest te zijn om naar Berlijn te verhuizen. Bij vlagen is de film ook grappig. Ook als de zomer het laat afweten dit jaar kun je met deze film toch nog de zomer in huis halen.

De film is voor € 5,97 te bestellen bij Amazon.de.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This