Eindelijk is het zover, ‘Alex’ heeft er een winkelcentrum bij! Op Alexanderplatz nummer 3 is een flinke constructie uit de grond gestampt. De bouw van het warenhuis duurde dan ook ruim 2 jaar. Wie op google maps kijkt, ziet nog een grote bouwput pal naast het bekende Weltzeituhr. Voor diegenen die het bouwspectakel even gemist hebben, is op de website van het warenhuis een fotofilmpje te zien.

Met de opening van shoppingcentrum ‘Die Mitte’ is de stad maarliefst 22.000 m² aan winkeloppervlakte rijker. In het nieuwe winkelcentrum hebben o.a. kledingwinkels als Esprit, New Yorker en Promod hun plaats gevonden. Daarnaast is er een XXL filiaal (9000 m² verdeeld over 3 etages) van elektronicaketen Saturn gevestigd.

Heeft Berlijn behoefte aan nog een mega winkelcentrum, zul je misschien denken. Tijdens de opening bleek van wel: ruim 1500 mensen hadden zich op 25 maart rond middernacht bij de glazen poortdeuren verzameld. Al om 21:30 uur stond er een dertigtal shopaholics te blauwbekken, zodat zij als eerste de nieuwe electronicamarkt konden bestormen. Meer dan 100 politieagenten moesten tot diep in de nacht overwerken om de koopjesjagers in het gareel te houden. De openingsale verliep in goede banen.

De nachtshoppers keerden met een tas vol, tevreden huiswaarts.

Meer lezen over Alexanderplatz

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This