Ja, je leest het echt goed. De Spree Side Gallery is onlangs geopend in Berlijn! Deze openluchttentoonstelling is een initiatief van het “Berliner Schloss-Humboldtforum” en toont op 170 meter lengte een prachtige serie zwartwit foto’s. Het thema is “Menschen aus aller Welt” (mensen van over de hele wereld), hoewel het mij wel opviel dat de meeste foto’s zijn in Duitsland geschoten. Momenteel staan de foto’s in het teken van jongeren en ouderen in de 20e eeuw, de tentoonstelling wisselt jaarlijks.

De openluchttentoonstelling bevindt zich direct aan de bouwhekken rondom het bouwterrein waar het Berliner Stadtschloß wordt herbouwd (geplande oplevering 2019, geplande kosten € 570 miljoen). Met de tentoonstelling wil de stichting Berliner Schloss-Humboldtforum vast een tipje van de sluier oplichten van wat er in het toekomstige Stadtschloß te zien zal zijn. De foto’s hebben mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt. Zeker even een kijkje nemen als je in de buurt bent!

IMG_2382 Spree Side Gallery Berlin

De ingang bevindt zich aan de Schloßplatz, direct langs de Spree.

IMG_2392 Spree Side Gallery Berlin

IMG_2391 Spree Side Gallery Berlin

Hier een aantal van mijn favoriete foto’s. Er zitten echt meesterwerkjes tussen!

IMG_2394 Spree Side Gallery Berlin

IMG_2395 Spree Side Gallery Berlin

IMG_2396 Spree Side Gallery Berlin

IMG_2397 Spree Side Gallery Berlin

Mijn favorieten waren de boven- en onderstaande foto.

IMG_2398 Spree Side Gallery Berlin

IMG_2399 Spree Side Gallery Berlin

IMG_2400 Spree Side Gallery Berlin

IMG_2405 Spree Side Gallery Berlin

Een grote bouwput.

800px-Berlin_Nationaldenkmal_Kaiser_Wilhelm_mit_Schloss_1900

Maar zoiets moet het weer gaan worden. Dit was het Berliner Stadtschloß rond 1900. In het nabijgelegen Humboldtforum is een tentoonstelling te zien van hoe het nieuwe Stadtschloß eruit zal komen te zien.

Spree Side Gallery
Adres: Schloßplatz
OV: te wandelen vanaf S-Bahnhof Hackescher Markt of S+U-Bahnhof Alexanderplaz. Je kunt ook bus 100 nemen naar Lustgarten.
Entree: gratis

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This