De typische Berlijnse horeca staat bekend om zijn “Wohnzimmergefühl”. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden zijn dit plekken waar je een huiselijke sfeer kunt terug vinden. Dit uit zich meestal in vintage meubels, schilderijtjes aan de wand en tijdschriften en boeken die voor het grijpen liggen. Een plek waar je je helemaal thuis voelt dus. “Daar moeten we iets mee doen!” moeten ze bij Stiftung Freitzeit gedacht hebben waar het doel is “to make life a little brighter for those who spend their time on the streets”. Het Spaans/Oostenrijkse trio Markus Blösl, Rubén Jódar en Inés Aubert zit achter het project Stiftung Freitzeit en ze hebben al een hoop dingen gedaan waar het straatbeeld inderdaad stralender van wordt, gewoon van die dingen waarvan ik een lach op mijn gezicht krijg!

Stiftung Freizeit in Berlijn

Willkommen: deze plek onder de Warschauer Brücke was al voorzien van een geraamte, een dak en een vloer. Met tape is de ruimte voorzien van meubilair. Het toffe van Stiftung Freizeit is dat er veel met tape wordt gewerkt. Je kunt er veel mee bereiken zonder dat de omgeving wordt aangetast.

Wie zuhause: net als “Willkommen” is het project “Wie zuhause” bedoeld om de grens tussen privé en publiek te vervagen. Het project is volledig op 1:1 schaal gemaakt en bevond zich direct naast U-bahnstation Schlesisches Tor in Kreuzberg.

Under the bridge: de bovengrondse metrolijnen van Berlijn brengen een bijzondere sfeer welke extra is opgeleukt met tape.

Stadtbad: tanden poetsen, make-upje bijwerken of handen wassen. Gewoon lekker op straat.

Pause: op U-bahnstation Schlesisches Tor gebeurt altijd wel wat en is dan ook een prima plek voor een Stiftung Freizeit project. Omdat een beetje rust en huiselijkheid op dit station geen kwaad kan.

Park(ing) day: het jaarlijkse parking day is bedoeld om meer te doen met alle ruimten die worden opgeslokt als parkeerruimten. Ook hier komt het huiselijke van Stiftung Freizeit weer terug.

Op hun website http://www.stiftungfreizeit.com/ kun je meer informatie vinden over hun projecten (ook buiten Berlijn).

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This