Een nieuwe categorie op mijn blog waarvan ik benieuwd ben of jullie het wat vinden. In categorie “uit mijn fotoalbum” zal ik op zijn tijd eens een zelfgemaakte foto plaatsen met wat weetjes erbij. Ik heb gigabytes vol met foto’s van Berlijn, en waarom zou ik deze niet met jullie delen via mijn blog? Hier komt foto nummer 1, Alexanderplatz verlicht.. Prachtig plaatje.


Wat je hier op de voorgrond ziet is het Weltzeituhr, een klokje van slechts 16 ton zwaar. Op deze klok is te zien wat te tijd is op elke plek van de wereld. Ik vind het een prachtig ding om eerlijk te zijn. Op de achtergrond is een stuk van de Fehrnsehturm te zien die ’s nachts mooi verlicht is. Tussen de Fehrnsehtrum en het Weltzeituhr zie je nog een stuk van het station Alexanderplatz. Hoewel dit station van buiten niet zo enorm lijkt is het van midden ontzettend groot. Er stoppen 3 metrolijnen, en overstappen levert een lange wandeling op ;). Alexanderplatz is altijd druk, toeristen bij de Fehrnsehturm, jongeren aan het volleyballen, stelletjes bij de Starbucks en soms wat punkers bedelend onder het Weltzeituhr. Het is een plek in Berlijn waar alle soorten mensen samen komen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This