Veel oude markthallen in Berlijn zijn aan een tweede jeugd begonnen. De Markthalle IX in Kreuzberg is daar een perfect voorbeeld van! Deze oude markthal wordt voor steeds meer evenementen gebruikt en zo vindt hier sinds een aantal maanden ook elke donderdagavond de Street Food Thursday plaats. Street food markten zijn in New York en Londen al langer een succes maar nu mogen wij ook bij zijn met de komst van een street food markt in Berlijn.

Dit nieuwe en goed bezochte concept heeft als missie het toegankelijk maken van vele wereldse gerechten voor een zacht prijsje. In de markthal komen chefs van verschillende internationale keukens samen en presenteren hun beste gerechten aan het publiek. Naast de gangbare Spaanse, Italiaanse en Duitse keuken vind je hier ook keukens die in het Berlijnse straatbeeld minder aanwezig zijn zoals Nigeriaans, Peruaans en Taiwanees. Door het veelzijdige aanbod is dit de perfecte locatie voor mensen die graag eens wat nieuws uitproberen maar ook voor groepen met uiteenlopende individuele wensen. Omdat de porties bescheiden zijn kun je ervoor kiezen om bij verschillende standjes wat te proberen. Wat mij betreft mag je de verse broodjes Bapao (gestoomde broodjes met pikant vlees) en de Peruaanse Ceviche (visschotel gemarineerd en gegaard in citrusvruchten) in geen geval missen. Afsluiten kun je met een warme appel crumble. Hmm!

De sfeer is gemoedelijk, het publiek gevarieerd en het is in en rondom de markthal vaak lekker bedrijvig. Druk is het vaak wel, maar dat kun je deels ontvluchten door op warme dagen te gaan (en dan lekker buiten te gaan zitten) of iets later te komen (na 20:00).

Street Food Thursday

Wanneer: elke donderdag tussen 17:00-22:00
Waar: in de Markthalle IX in de Eisenbahnstraße 42/43
OV: U-Bhf Görlitzer Bahnhof (U1)

_MG_9765Street Food Thursday BerlijnBlog

 

_MG_9770Street Food Thursday BerlijnBlog

 

_MG_9767Street Food Thursday BerlijnBlog

 

_MG_9772Street Food Thursday BerlijnBlog

 

_MG_9768Street Food Thursday BerlijnBlog

 

_MG_9771Street Food Thursday BerlijnBlog

 

_MG_9773Street Food Thursday BerlijnBlog

 

_MG_9776Street Food Thursday BerlijnBlog

 

_MG_9782Street Food Thursday BerlijnBlog

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This