Eten als twee vorstinnen voor €38,25.

Prenzlauer Berg is hip, sushi is hip, dus geen wonder dat je in deze buurt veel verschillende sushitentjes vindt. Van al die tentjes is dit mijn onbetwiste favoriet als het op prijs/kwaliteit-niveau aankomt. De sushi is geen michelinster waard, maar voor de prijs wel ontzettend lekker. Qua prijs moet je ongeveer denken aan €20 per persoon, inclusief drankjes. Voor die prijs heb je echt gegeten als een vorst(in)! Een simpele makirol met avocado kost €1,40 (6 stuks), daar krijg je ze in Amsterdam niet voor. Overigens staan er twee verschillende prijzen op de kaart, de “gewone” prijs, en de “Rabatt” prijs met 50% korting. Om één of andere duistere reden is het altijd Rabatt dus vanwaar het onderscheid, geen idee.

Aanbod:

Er is een ruime keuze aan verschillende maki’s, nigiri’s, temaki’s en in-side-outs. En hoewel Berlijn niet aan de kust ligt is de kwaliteit en de versheid van de vis prima te doen. Wat betreft de kwaliteit van de andere Japanse gerechten; ik heb geen idee want ik eet hier alleen maar sushi. Maar in verschillende beoordelingen op internet scoren ze daar minder op. De misosoep is ook niet de beste die ik ooit gegeten heb, maar de sushi maakt alles goed. Naast alle standaardvarianten zijn er ook veel bijzondere rolletjes, neem bijvoorbeeld de Phoenix roll. Van buiten imitatie kaviaar, sesam, zalm, tonijn en avocado; van binnen surimi, avocado en philadelphia roomkaas.

Altijd als ik in de buurt van de Kulturbrauerei ben moet ik hier even sushi halen.

Ambiance:

Middenin de bedrijvigheid van Prenzlauer Berg vind je Tabeyo, in de Danziger Strasse om precies te zijn. Het restaurant is, in tegenstelling tot sommige andere Japanse restaurants, redelijk gezellig ingericht. Met het zwarte meubulair heeft het al snel een klassieke uitstraling, terwijl de inrichting toch redelijk goedkoop is. Dat de sushi achter een bar wordt klaar gemaakt verdient ook een extra ster, want terwijl je op je sushi wacht kun je bespieden of je sushi wel professioneel wordt bereid. Bij lekker weer staan er enkele tafeltjes en stoeltjes buiten dus kun je lekker buiten zitten. Ook kun je hier sushi bestellen “zum mitnehmen” of laten thuis bezorgen. Ook als je in het restaurant eet en niet alles opkrijgt kun je het gratis laten inpakken en meenemen.

De temaki’s kun je vullen met alles wat je wilt. Hier een variant met komkommer en zalm.

Mocht iemand nog andere tips hebben voor sushirestaurants in Berlijn? Ik hoor ze graag in onderstaande comments!

Meer info:

Adres: Danziger Str. 14
U-bhf: Eberswalder Str.
Website: www.danziger14.de


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This