Dat er naast een hoop toeristenlokkertjes ook bijzondere horeca te vinden is in de Oranienburger Straße bewijst de Tadschikische Teestube, een theehuisje welke een beetje verstopt zit in het Berliner Kunsthof in oosterse stijl. De Tadschikische Teestube is een plek waar je geheel naar traditie niet welkom bent met schoenen aan, deze staan dan ook allemaal netjes opgesteld bij de ingang. Wat je binnen aantreft is een donkere, maar sfeervolle ruimte met kussens op de grond en tapijten aan de muur. Een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van een goede thee. Het menu bevat vele verschillende soorten thee en je kunt er ook terecht voor een klein hapje eten of een uitgebreide Russische theeceremonie. Het kan er erg druk zijn, dus tijd en geduld zijn een must als je hier een bezoekje wilt brengen.

Thee met geschiedenis…

Het theehuisje was het theaterrestaurant van het paleis en draagt een stukje DDR geschiedenis met zich mee. De naam Tadschikische Teestube verwijst namelijk naar Tadzjikistan, een deelrepubliek van de voormalige Sovjet Unie. Zij waren in de jaren ’70 present met een stand op een beurs in Leipzig met het interieur van het huidige theehuisje, dit hebben zij toentertijd aan de DDR – preciezer gezegd aan Erich Honecker – geschonken (1976). Het theehuisje werd toen opgebouwd in het Palais am Festngsgraben, waar toentertijd het Haus der Deutsch-Sowjetischen Freundschaft gevestigd was. Nog altijd, na die Wende, schenken ze in dit theehuisje veel verschillende soorten internationale thee. Zo kun je bijvoorbeeld een Russian Tea Ceremony nemen, dit is een kan extreem zwarte thee welke aangelengd kan worden met heet water. Om de extreem heftige zwarte thee te neutraliseren worden er een shot wodka en verschillende zoetigheden bij geserveerd, een bijzondere ervaring. Helaas bevindt zich de Tadschikische Teestube niet meer in het Palais, maar is het onlangs heropend in de Kunsthofpassage in de Oranienburger Straße.

kunsthof

Tadschikische Teestube.

Adres: Oranienburger Straße 27.
Openingstijden: maandag-vrijdag 17:00 tot 24:00. Zaterdag-zondag 15:00 tot 24:00.
Ov: op loopafstand vanaf station Oranienburger Straße.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This