Midden in het het chique centrum van Berlijn vind je het, met één Michelinster bekroonde, restaurant van Tim Raue. Deze bekende Duitse kok runt het gelijknamige restaurant welke in 2010 is geopend, voorheen was Tim Raue werkzaam in het Adlon Hotel welke ook over een sterrenrestaurant beschikt. In 2007 werd hij al door Gault-Millau verkozen tot kok van het jaar en in 2010 zat hij in de jury van Deutschlands Meisterkoch, het is dus zeker geen onbekende naam in het culinaire circuit. Het restaurant zelf heeft een moderne inrichting maar is door zijn bescheiden formaat toch gezellig en persoonlijk.

Menü des Jahres

Het “unique” menu, welke momenteel op de kaart staat, is dit jaar verkozen tot menu van het jaar (2012). Het eten, uiteindelijk het állerbelangrijkste, is van uitmuntende kwaliteit. De gerechten zijn perfect op elkaar afgestemd, de smaakcombinaties zijn uitzonderlijk en toch passend en de ingrediënten zijn van de beste kwaliteit. Zijn bijzondere touch? Het menu is geïnspireerd op de Aziatische keuken. Producten die veel in de Aziatische keuken voorkomen zoals sojasaus, wasabi, jasmijn en koriander zijn dan ook ingrediënten die regelmatig in de gerechten terug komen. Een diner bij Tim Raue is een waar feestje en eigenlijk kom je hier helemaal niet om te eten, maar om te proeven. Urenlang genieten van de meest bijzondere gerechten met lekkere wijnen. Er zijn weinig dingen waar je mij een groter plezier mee kunt doen! Genot pur sang.

Von der Straßengang in die Sterneküche

De Michelinster en de prijs voor het beste menu van het jaar zijn wat mij betreft verdiend. Zijn weg naar de top is bijzonder. Tim Raue is namelijk opgegroeid op de Berlijnse straten en maakte deel uit van de straatbende 36Boys. In het Wrangelkiez was hij met zijn bende altijd op zoek naar geweld, hetgeen wat hem steeds meer deed vervreemden van zijn ouders. Hij kwam tot inkeer toen hij zijn huidige vrouw leerde kennen met wie hij ook samen een restaurant heeft gerund. Onlangs is er een boek uitgekomen over zijn levensverhaal: Ich weiß, was Hunger ist, von der Straßengang in die Sterneküche. Inmiddels is Raue terug in Kreuzberg beland waar je zijn restaurant kunt bezoeken (reserveren aan te raden).

Wasabimacarons

Zeekreeft met gember en passievrucht op een bedje van wortel

tim raue 2

Asperges met citroen en kaviaar

tim raue 3

Beef en tong met wasabi en peper

tim raue 5

Dorade met citroen en spinazie in 10-jaar oude sojasaus

Frambozensorbet

Chocola, pistache en framboos

tim raue 15Größere Kartenansicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This