Time-lapse video’s zijn video’s die een beweging of verandering extreem snel laten zien door tijd te laten tussen de opnames van de frames in de video. In de praktijk komt het er meestal op neer dat je elke 3 seconden (of elk ander interval naar keuze) een foto maakt, en deze op de computer achter elkaar zet en samenvoegt in een video. Als je ongeveer 30 frames per seconden gebruikt met een interval tussen de opnames krijg je een een spectaculair resultaat! Uitermate goed geschikt voor time-lapse opnames zijn situaties waar beweging plaats vindt, dat kan een snelle beweging zijn (bijvoorbeeld wandelende mensen of verkeer) of een langzame beweging (een ondergaande zon, bloemknoppen die zich openen of smeltend ijs). Hoe langzamer de beweging is, hoe langer de interval moet zijn om de beweging significant in beeld te kunnen brengen.

Ik was altijd al groot fan van time-lapse videos van anderen (check bijvoorbeeld deze time-lapse van Alexanderplatz of zoek op YouTube naar “time lapse Berlin”) maar had me er zelf nog niet serieus aan gewaagd. Maar, voor alles een eerste keer! Ik installeerde mezelf onlangs met mijn camera aan de Frankfurter Allee en liet mijn camera elke 3 seconden een foto maken. Het resultaat zie je hier:

Het effect vind ik heel gaaf! Ik denk dat ik weer een nieuwe (tijdrovende) hobby heb gevonden…

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This