De winter houdt lang aan in Berlijn, met temparaturen die af en toe de -20 graden raken is het bibberen geblazen. Maar om warm te worden moet je bewegen en dat kan op de schaatsbaan! Berlijn heeft een flink aantal schaatsbanen waar je naar hartelust kunt Schlittschuhlaufen. Na afloop natuurlijk genieten van een lekkere warme chocolademelk!

De ijsbanen in Berlijn zijn jaarlijks geopend van oktober tot ongeveer begin/half maart. Een aantal populaire schaatsbanen hier voor je op een rijtje, veel schaatsplezier!

1. Eisbahn Lankwitz

Deze gezellige familie ijsbaan is geschikt voor jong en oud! Er worden verschillende programma’s, ijsdisco’s en spelletjes georganiseerd voor speciale evenementen en verjaardagen. De ijsbaan beschikt naast een wedstrijdbaan over een ijshockeybaan en over een speelplaatst. Tijdens de pauze kun je heerlijk opwarmen in het restaurant wat uitzicht biedt over de schaatsbaan. Ook voor beginners is dit een ideale ijsbaan, er is namelijk een speciale ruimte waar je kunt oefenen.

Entreegeld bedraagt €4,50 voor volwassenen. Voor studenten en kinderen is er korting. Ook kunnen hier schaatsen worden gehuurd.

2. Eisbahn Spandau

Elk jaar tussen oktober en maart is deze ijsbaan in Spandau geopen. Vele liefhebbers van deze wintersport komen op deze baan af en dat is niet gek. Spandau beschikt over een hele grote overdekte hal waar de ijskwaliteit goed is. Ook hier kan worden geschaatst en ijshockey gespeeld worden. Het gezellige hutje biedt mogelijkheid om op te warmen met een heerlijke Glühwein.

Entreegeld bedraagt €4,50 voor volwassenen. Voor studenten en kinderen is er korting. Ook kunnen hier schaatsen worden gehuurd.

3. Eisbahn am Marlene-Dietrich-Platz

Met 520 vierkante meter is dit de grootste mobiele ijsbaan van Berlijn. Wekenlang kun je hier gratis schaatsplezier hebben. Als je zelf geen schaatsen hebt kun je die hier ook tegen een redelijke prijs huren. Elk 1,5 wordt het ijs vernieuwd dus de ijskwaliteit is redelijk goed. Verschillende standjes met zoetigheden staan klaar om je van iets te knabbelen te voorzien.

4. Eisbahn Müggelseeterrassen

Deze ijsbaan beschikt over 300 vierkante meter ijsoppervlakte. De baan is beschermd onder een enorme tent dus je schaatst hier ongeacht wat voor weer het is altijd droog. De ijsvlakte wordt met regelmaat gereinigd en vernieuwd. De ijsbaan is ook goed geschikt voor beginners. In het restaurant kun je lekker schranzen voor extra energie!

Entreegeld bedraagt €3,00 voor volwassenen. Voor studenten en kinderen is er korting. Ook kunnen hier schaatsen worden gehuurd.

5. Eisbahn am Neptunbrunnen

Een van de meest sfeervolle ijsbanen vind je direct voor het Rotes Rathaus vlakbij de Alexanderplatz. Ook dit jaar is er weer een enorme winterwereld gebouwd. Deze kleine ronde ijsbaan is vooral erg gezellig. Hoewel je het niet zou zeggen is deze ijsbaan toch nog 600 vierkante meter groot. Op de achtergrond schitteren de lichtjes van de kerstmarkten.

Entree is gratis en schaatsen kunnen voor €4,00 worden gehuurd.

6. Horst Dohm Eisstadion

Deze profressionele ijsbaan beschikt over 400 meter lange baan. Dit is tevens de ijsbaan waar in 1985 voor het eerst het wereldkampioenschap plaats vond, voor het eerst in Duitsland. Deze baan is vooral goed geschikt voor mensen die al goed kunnen schaatsen.

Geen zin meer? Dan kun je ook een lekkere Glühwein drinken of shoppen in de speciale ijsshop.

Entreegeld bedraagt €3,30 voor volwassenen. Voor studenten en kinderen is er korting. Ook kunnen hier schaatsen worden gehuurd, hierbij is het wel verplicht een borg te betalen.

7. Sportforum Hohenschönhausen

Dit grote sportcentrum beschikt over een professionele ijsbaan waar ook de Eisbären Berlin regelmatig trainen. Dit complex beschikt over 4 verschillende banen met elk zijn eigen voordelen. Elke vrijdag vindt er een ijsdisco plaats waar je heen kunt voor €1,00 extra entree. Ook zitten er 2 restaurants in het complex waar je lekker kunt opwarmen.

Entreegeld bedraagt €2,50 voor volwassenen. Voor studenten en kinderen is er korting. Ook kunnen hier schaatsen worden gehuurd, hoe groter je maat, hoe meer je betaalt.

8. Eisstadion Neukölln

In het ijsstadion van Neukölln kun je heerlijk schaatsen, mit het lekker weer is, want het stadion is niet overdekt. Deze baan is uitstekend geschikt voor zowel beginners als gevorderde schaatsers. In het seizoen wordt hier ook veel ijshockey gespeeld. Dagelijks is er ook happy hour, dan kun je met 50% korting schaatsen.

Entreegeld bedraagt €3,30 voor volwassenen. Voor studenten en kinderen is er korting. Ook kunnen hier schaatsen worden gehuurd, prijs hangt af van je schoenmaat.

9. Eisbahn an den Gropiuspassagen

Op het plein bij het U-bahnhof Johannestaler Chaussee bevindt zich een 200 vierkante meter grote schaatsbaan. Deze is overdekt. Glühwein, Lebkuchen en warme chocolademelk maken het hier extra gezellig.

Entreegeld bedraagt €3,00 en schaatsen kun je hier voor €3,50 huren.

10. Eisbahn im Neumann Forum


Schaatsbanen in Berlijn weergeven op een grotere kaart

De adressen van de bovengenoemde schaatsbanen kun je allemaal terug vinden op de kaart. Veel winterplezier!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This