Zondag, de dag dat de supermarkten in Berlijn doorgaans zijn gesloten. Er zijn uitzonderingen natuurlijk (de Ullrich am Zoo bijvoorbeeld) maar eigenlijk is de zondag ook wel een mooi excuus om er lekker op uit te tekken en jezelf te laten verwennen door een traditioneel stuk “Kuchen” met een goede Kaffee erbij. Op deze pagina vind je een selectie van de beste “Kaffe und Kuchen”.

1. Albrechts Pâtisserie

In deze Pâtisserie worden traditionele Duitse taarten gebakken met zoals ze het zelf zeggen; met een fijne touch uit de Franse keuken. Het assortiment loopt hier van kleine vruchtengebakjes tot enorme bruidstaarten. Elke dag worden deze kunstwerkjes vers gemaakt. De grote keuze maakt het lastig om iets uit te kiezen, maar dat is natuurlijk een luxeprobleem. Voor iedereen zit er wel wat tussen, cassistaart, chocoladegebak, roomsoesjes, gecarameliseerde appels noem het maar op. Je kunt hier bestellen om direct op te peuzelen of “zum mitnehmen”.

Je kunt Albrechts vinden op 3 verschillende plekken in Berlijn, in Prenzlauer Berg, Charlottenburg en Schöneberg. Voor de adressen kun je kijken op hun website. Koffie en taart vanaf ongeveer €2,60.

2. Wiener Conditorei Caffeehaus Am Roseneck

Al 30 jaar lang worden hier de heerlijkste stukjes taart met veel liefde gebakken. Het café, wat een beetje in art deco stijl is gebouwd, heeft een ruim assortiment in gebak, taart en pralines. Alles wordt in house gebakken en er worden alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt.

Je vindt deze Wiener Conditorei in Grunewald.

3. Salon Sucré

Ik zei ergens typisch Deutsche Kuche maar dat zul je hier niet vinden. Wat je hier wel vindt is Franse sfeer en lekkernijen van Franse kwaliteit. Chef en eigenaar Eric Muller begroet zijn klanten nog hoogst persoonlijk in het Frans. De handgemaakte gebakjes zijn zeker het proberen waard, wat dacht je bijvoorbeeld van L’irresistibles
Biscuit, Chocolat Ganache, La Tarte aux Pêches of gewoon een ordinaire eclair?

Je vindt dit leuke tentje in de Görlitzerstrasse in Kreuzberg.

4. Olivia

In dit kleine cafeetje vind je een geweldig aanbod aan Franze taarten, koekjes, gebakjes maar ook chocolades. Elke dag is het aanbod anders, dit hangt helemaal af van de kok. De schattige witte stoeltjes en het “lieve” interieur nodigen uit tot een lekker hapje en drankje.

Je vindt ze in de Wühlischstraße in Friedrichshain (vlakbij station Warschauer Strasse).

5. Barcomi’s Kaffeerösterei

In Barcomi’s voel je je alsof je op vakantie bent. In de lichte heldere winkel van de Amerikaanse Cyntia Barcomi vind je een aanbod van allerlei originele amerikaanse taartjes in New Yorkse stijl. Alles wordt zelf gebakken; muffins, worteltjestaart en de heerlijkste cheesecake. Kun je niet kiezen? Neem dan de “Probierplatte”, een bordje vol probeersels. Erbij te drinken kun je kiezen uit 1 van de 13 soorten gearomatiseerde koffiesoorten.

Je vindt dit leuke tentje in de Bergmannstrasse in Kreuzberg.

6. Bäckerei & Konditorei Der Franzose

In deze Franse patisserie wordt elke klant nog persoonlijk begroet door Beate en Christophe. Dit familiebedrijfje zorgt nog altijd zelf voor alle bakwaren. Voor alle traditionele recepten wordt alleen frans bakmeel gebruikt. Je kunt kiezen voor een “Galettes de Roi” of een “Chausson au Pommes”. Daarnaast hebben ze ook ruime keuze in ongeveer 20 soorten Frans brood.

Je vindt deze gezellige Fransen in de Tauernallee in Mariendorf.

7. SOWOHLALSAUCH

Wie niet vies is van een traditioneel theekransje is hier op zijn plek! Kroonluchters en rode leren banken geven deze ruimte echt een aangename sfeer. Hoewel het wat lijkt op een Weens koffiehuisje is hier ook Amerikaanse cheese cake. Ook voor een heerlijke warme apfelstrudel moet je hier wezen!

Je vindt dit tentje in de Kollwitzstraße in Prenzlauer Berg.

8. Feinbäckerei Manolo

Hier kun je genieten van een Frans muziekje onder het genot van een goed stuk taart. Neem hier een lekkere carrot cake en een latte en je voelt je als herboren!

Schönhauser Allee in Prenzlauer Berg.

9. Kuchen Kaiser

Elke dag weer legendarisch met de stukken taart uit deze keuken. Afpelstrudel en Schwarzwälderkirsch Torte, de echte Duitse taarten dus.

Op de Oranienplatz in Kreuzberg moet je wezen!

10. Kuchenrausch

Deze vitrine wordt dagelijks gevuld met verse taarten, minimaal 13 soorten staan beschikking ter keuze. Alle taarten worden in eigen bakkerij gemaakt. De keuze tussen de Johannesbeerkuchen, Rhabarberkuchen en de Käse-Torte is altijd lastig!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This