Onder de lezers van Berlijn-blog wordt de trein als favoriete vervoermiddel naar Berlijn bevonden. Bijna de helft van de 163 mensen die de vraag “Hoe ga jij het liefst naar Berlijn?” hebben beantwoord hebben het antwoord trein gekozen. Op nummer 2 komt de altijd vertrouwde auto gevolgd door het vliegtuig en de (touring) bus. Weinig mensen houden van liften, deze reisoptie kwam als laatste uit de test. Voor de mensen die twijfelen hoe ze het beste naar Berlijn kunnen gaan, hieronder een kort overzicht van de plus-, en minpunten voor alle vervoermogelijkheden.

Trein – 48%

Er rijdt een rechtstreekste intercity in 6 uur van Amsterdam centraal of Schiphol naar Berlijn waar je op verschillende stations in de stad uit kunt stappen. De prijs ligt rond de 98 euro voor een retourtje en kun je makkelijk boeken op de site van NS Hispeed.

Meer over Berlijn met de trein.

Auto – 25%

Met de auto zit je vanaf de grens met ongeveer 6 uurtjes in Berlijn. De Duitse snelwegen zijn mooi en over het algemeen kun je goed doorrijden.

  • Met meerdere reisgenoten goedkope optie
  • Milieuzone en parkeren in Berlijn zijn nadelen lastig

Meer over Berlijn met de auto.

Vliegtuig – 13%

Er zijn niet veel maatschappijen die vanuit Nederland vliegen. Vanaf Schiphol vliegen alleen KLM en Easyjet naar Berlijn. Andere opties zijn Ryanair, Air Berlin en Brussels Airlines vanaf andere luchthavens. Het goedkoopste ticket kun je vinden op Vliegtickets.nl of Cheaptickets.nl/Berlijn.

  • Ryanair is goedkoop en geliefd bij mensen die “vlakbij” Düsseldorf Weeze wonen.
  • Reistijd is het kortste
  • Nadeel is de reistijd naar het vliegveld

Meer over Berlijn met het vliegtuig.

Bus – 8%

Er zijn maatschappijen die goedkope busreizen naar Berlijn aanbieden, een voorbeeld hiervan is Eurolines. Voor een klein bedrag brengen ze je naar Berlijn. Ook kun je vaak hotels boeken waar vervoer (bus of trein) bij in zit. Bij Peter Langhout kun je hotels in Berlijn boeken inclusief busreis.

  • Niet altijd even comfortabel
  • Misleidende prijzen

Liften – 3%

Liften is het minst populair, toch kun je op een dag makkelijk vanuit Nederland naar Berlijn liften. Zorg dat je altijd wordt afgezet op een tankstation, hier kun je makkelijk vervoer krijgen. Helaas is liften ook onvoorspelbaar en je kunt minder bagage mee nemen.

Meer over liften naar Berlijn.

Anders – 4%

De overige 4% die op “anders” heeft gestemd is van plan om per fiets naar Berlijn te vertrekken. Dit kan ook leuk zijn want onderweg kom je nog veel andere leuke steden tegen maar erg tijdrovend is deze manier van vervoer ook ;).

Zelf ga ik overigens ook het liefste met de trein naar Berlijn.

Bekijk resultaten

Laden ...
 Laden ...
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This