Babylon

De Babylon Bioscoop in Berlijn is 1 van de bekendere bioscopen in Berlijn. In het weekend is het vaak druk bij deze bioscoop. Bij Babylon worden dan ook veel films gedraaid in alle genres (heeft ook een alternatief programma), maar heeft toch niet de commerciële uitstraling die de Cinestar (op Potsdamer Platz) bijvoorbeeld wel heeft. De bioscoop ligt naast de Volksbühne aan het Rosa-Luxemburg plein (U2 stopt hier). En er hoort ook een café bij de Babylon. De inrichting van de ingang van de bioscoop is nog origineel uit de jaren 20, toen de Rosa-Luxemburgplatz nog Bülowplatz heette.

Voor het Babylon heeft Erich Mielke (voormalig leider van de Stasi) in 1931 twee politie-agenten vermoord en is toen naar de USSR gevlucht. In 1993 is hij tot 6 jaar gevangenis veroordeeld vanwege deze daad (niet dus voor zijn daden als leider Stasi in de DDR).

Programma

Voor een actueel overzicht van alle films die bij Babylon worden gedraaid kun je kijken op de website van Babylon.

Zelf ben ik een aantal keer bij deze bioscoop in oost Berlijn geweest en het is er erg gezellig. Vooral de foyer is het bekijken waard.

De prijzen van Babylon

(onder voorbehoud):
Maandag – woensdag € 5,50
Donderdag – zondag € 6,50
Voor films die langer duren dan 130 minuten geldt een toeslag van € 0,50
Voor films die langer duren dan 150 minuten geldt een toeslag van € 1,00
Kinderfilms € 4

Adres? Rosa-Luxemburg-Str. 30
OV? U-bhf Rosa Luxemburg Platz

Grotere kaart weergeven

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nederlandse cultuur snuiven op het Flachlandfest - berlijn-blog.nl - [...] en Vlaamse cultuur, het vindt plaats van 27 september t/m 8 oktober 2008. De hoofdlocaties zijn Bioscoop Babylon, Café…

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This