Club Icon

15 jaar lang was Icon de plek voor D&B liefhebend Berlijn. Helaas heeft deze club haar deuren moeten sluiten in januari 2012. Icon is het slachtoffer geworden van klagende omwonenden die de geluidsoverlast niet meer trokken. Club Gretchen is een leuk alternatief!

Club Icon is dé plek voor de alternatieve dance liefhebbers onder ons. Ze staan bekend om hun bijna wekelijks georganiseerde drum & bass avonden onder de naam recycle. Waar iedere keer weer grote bekende namen te horen zijn van bekende labels.

De locatie is echt super gaaf! Onder de grond in een gewelven kelder, waar het in eerste instantie wat kil aandoet (of dit komt, omdat op het moment dat wij binnen kwamen, nog praktisch niemand aanwezig was). Je hebt er een chillout ruimte met 2 bars, en een aardig grote dansvloer. Ook zijn er her en der nog zitjes geplaatst. Zodra de zaal volloopt, meestal rond 1:00, dan oogt de ruimte gelijk heel anders. De combinatie van feestende mensen en het oude interieur zorgen voor een hele aparte sfeer. Onder het genot van dikke beats kun je hier de hele nacht uit je plaat gaan.

Vanaf de straat is het misschien wat lastig te vinden. Het enige herkenningspunt wat wij konden opmerken is dat het logo geprojecteerd was met een lamp op de stoep. Wij probeerden met een drum & bass feest rond 12.00 naar binnen te komen. Dit kan, maar het is er dan wel nog erg rustig. Pas rond een uur of 1 a 2 begint de tent goed vol te stromen, waarschijnlijk omdat alle concerten en feesten die zich voor dit tijdstip hebben afgespeeld ten einde zijn.

Club Icon is absoluut een aanrader en een must-see voor liefhebbers van alternatieve dance.

Club Icon:
Cantianstr. 15
D – 10437 Berlin

Grotere kaart weergeven

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Om te zien Om te doen Om te weten Nieuws & Updates Evenementen Muziek
Sort by

6 Reacties

  • Marjolein

   Ja dat vind ik ook erg jammer, Icon is dicht sinds 1 januari 2012. Naar mijn mening toch wel de leukste dubstep/DnB club. Prenzlauer Berg is gewoon niet meer wat het geweest is ;). Misschien is Suicide Circus of Watergate wat voor je?

   Antwoord
   • Simon

    Wellicht is Gretchen Club een goed idee. Ga er zelf een kijkje nemen als ik het weekend van 2 maart voor de 7de keer in Berlijn ben. Verliefd op de stad geloof ik :)

    http://www.gretchen-club.de

    Antwoord
 1. Martijn

  Vernomen dat ook deze club last heeft van klagende buren over de overlast! Wie weet wat hier van waar is?

  Antwoord
 2. xander

  Hoi,
  Ik denk dat ik binnenkort een kijkje ga nemen in deze club. t lijkt me erg leuk Is er nog een Dresscode? (ben er zelf niet zo van )

  Antwoord
  • Marjolein

   Niet echt, maar als ik dan toch iets zou moeten noemen dan zeg ik eerder “casual” dan “gelikt”. Is toch een beetje underground dus overdressed komen is wel enigszins not done. Dus zou in jouw straatje moeten passen als je niet van dresscodes houdt ;). Viel Spass!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Oud en nieuw vieren in Berlijn - berlijn-blog.nl - [...] Icon, House/Electro/Techno, 23:00, Cantianstraße 15, U-bhf Eberswalder [...]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This