Tresor

Tresor is een technoclub, zo’n beetje de meeste bekende technoclub van Berlijn met tevens een rijke geschiedenis. Tresor heeft al op vele verschillende locaties door heel Berlijn de meest toffe feesten georganiseerd. Maar door financiële problemen moest Tresor een aantal keer noodgedwongen verhuizen. Momenteel bevindt de club zich in Mitte, in een oude energiecentrale. Een typisch Berlijnse locatie vol geschiedenis en undergroundsfeer.

Tresor en zijn rijke geschiedenis…

De club werd opgericht op 17 maart 1992 in een pand wat ooit een warenhuis is geweest. De naam Tresor (wat kluis betekent) hebben ze ook aan dit warenhuis te danken. Dit gebouw stond in Mitte, het centrum van het oude Oost-Berlijn, naast de Potsdamer Platz. De geschiedenis van de club gaat echter terug tot 1988 toen het elektronische-muzieklabel Interfisch de UFO Club in Berlijn opende. UFO was het oorspronkelijke centrum van de house- en technoscène in Berlijn. Door financiële problemen werd de UFO echter gesloten in 1990.

Nadat de UFO was gesloten, vonden Dimitri Hegemann, van Interfisch, en enkele investeerders een nieuwe locatie voor een club in Oost-Berlijn. De kelders onder het Wertheim-warenhuis bleken, kort na de val van de Berlijnse muur, al snel een goede locatie voor een club en Tresor werd al snel gezien als de hipste club van Berlijn. Op 16 april 2005 was het echter de laatste keer dat er op de huidige locatie werd gefeest. Tresor moest verhuizen.

Na twee jaar gesloten te zijn, is de club in 2007 opnieuw geopend. De gekozen locatie is een oude energie-centrale aan de Köpenicker Straße, wederom in Mitte. Geheel in de stijl van de oude locatie is er voor gekozen de muziek voorop te stellen. De aankleding van de nieuwe locatie is even rauw en basaal als de oude locatie.

Het Tresor platenlabel

Naast de club werd er, als dochterlabel van Interfisch, ook, vanaf 1991, het Tresor-label gebruikt. Veel internationale techno-artiesten, waaronder 3 Phase, Blake Baxter, Joey Beltram, Drexciya, Eddie ‘Flashin’ Fowlkes, Robert Hood, Neil Landstrumm, Jeff Mills, Tobias Schmidt, Surgeon, Fumiya Tanaka en Cristian Vogel, hebben hier platen uitgebracht.

Tresor Berlin

Adres: Köpenicker Str. 70, 10179 Berlin
Station: U-Bahnhof Heinrich-Heine-Strasse
www.tresorberlin.de


Grotere kaart weergeven

6 Reacties

 1. Sander herman

  Hi Marjolein, een collega van me wil met een groep jonge twintigers naar Berlijn en dan clubben. Heb je tips voor clubs waar je niet uren in de rij moet staan met de kans dat je er niet in komt (zoals bij Tresor en Berghain), maar die wel goed zijn? Bedankt!

  Antwoord
 2. Merel

  Hee Marjolein,

  kom je hier in als je 18 bent?

  Groetjes,

  Antwoord
 3. water removal toronto

  Will it be okay if I tweet this post on my Twitter profile?
  Just want to know if it’s not violating any copyrights, please let me know, thanks!

  Feel free to visit my site :: water removal toronto

  Antwoord
 4. Linda

  Beste Marjolein,

  Sorry, laat maar, ik zie dat je nu wel tickets kunt kopen.

  Groeten van Linda

  Antwoord
 5. Linda

  Hoi Marjolein,

  Wij willen met oud en nieuw naar Tresor. Heb je dan een ticket nodig om binnen te komen. Op dit moment kan ik nog geen ticket kopen?

  Groeten van Linda

  Antwoord
 6. Tijmen

  Hee,

  Ik weet niet wie het geschreven heeft, maar ik zit op het moment in Berlijn!
  Je hebt helemaal gelijk over het uitgaanleven hier!
  Geweldig! daar kan nederland ngo wel wat van leren. haha..

  Gegroet..

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This