Musik und Frieden

Magnet club Berlijn binnenDe Magnet (het huidige Musik und Frieden) heeft jarenlang naast de Knaack club in de Greifswalder Strasse gezeten maar is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie. De reden; geluidsoverlast voor de omwonenden. De Magnet bevindt zich dus niet meer in de Greifswalder Strasse maar in de Falkenstein Strasse. In de Magnet worden bijna elke dag concerten gegeven, en ik heb zelf veel van mijn favoriete bands mogen aanschouwen in de Magnet. Naast de concertruimte is er nog een dansruimte en net als in de Knaack, een ruimte om buiten te hangen op de meest retro bankjes die ik ooit heb gezien. In de Magnet worden veel verschillende soorten muziek gedraaid dus ik denk dat er voor ieder wel wat wils bij zit.

Rockbar

Voor de rockfans in Berlijn, op dinsdag zeker een keer naar de Magnet gaan. Het is er niet zo afgeladen druk als in het weekend, maar toch zeker erg gezellig en er wordt goede muziek gedraaid. Begint meestal rond 23:00, vaak er is voor de Rockbar nog een concert van meestal ook een rockbandje, hier betaal je wel meer entreegeld voor. De feestjes duren net als in het weekend tot diep in de nacht, vaak hebben de feestjes een “open end” en is afgelopen wanneer iedereen weg is.

Thursdays Child

Verschillende soorten muziek worden er gedraaid, voornamelijk indie, pop, britpop en retro in de grote zaal. En in de andere (eigenlijk ook grote zaal) wordt electronica en new rave gedraaid. Thursdays Child begint zo rond 11 uur en wordt zoals de naam al doet vermoeden meestal op donderdag georganiseerd.

Deze informatie is onder voorbehoud, check altijd de actuele agenda van Musik und Frieden even voor up to date informatie.

Concerten

Concerten zijn altijd superleuk in de Magnet, de concertzaal is niet zo groot en dat maakt de concerten wat intiemer. De prijzen zijn gemiddeld goedkoper dan in Nederland. Meestel liggen de prijzen tussen de € 10 en € 15 euro voor een concert. Er spelen veel goede bands in de Magnet dus houd de agenda van de goed in de gaten.

Info:

Adres: Falckensteinstraße 48
OV: U Bfh. Schlesisches Tor
Genre: Alternatief, electro, britpop.
musikundfrieden.de

5 Reacties

 1. Lisanne

  Helaas is deze inmiddels gesloten :(

  Antwoord
  • Marjolein

   Ja, da’s zo jammer! Maar het goede nieuws is: de locatie is nog steeds in gebruik! Er worden nog altijd feestjes en concerten georganiseerd zoals in Magnet alleen heet het nu Musik und Frieden. Bedankt voor je reactie trouwens, ik zal de pagina ook even updaten!

   Antwoord
 2. Marlon

  Hey Marjolein!

  Wat een super website heb je, heb er veel gelezen en veel goede tips en aanwijzingen opgeschreven.
  Ik ga aankomende dinsdag t/m donderdag naar Berlijn en Magnet staat op het lijstje waar ik heen ga. Leuk om dit verhaal te lezen, heb er nog meer zin aan!

  Groetjes Marlon

  Antwoord
 3. Tim

  Bedankt voor deze tip!
  Ik ben afgelopen weekend hier wel twee avonden geweest met een groep vrienden. Aan de deur deden ze er helemaal niet moeilijk over dat we met 5 gasten waren. Dat was bij andere clubs wel anders!

  Toen we er zaterdagnacht aankwamen stond de rij voor de Watergate zelfs voor de deur van de Magnet, maar wij wisten wel waar het minimaal even gezellig was, en konden zo naar binnen bij de Magnet.

  Kortom, goede muziek, leuke mensen, goede sfeer. Bedankt voor deze tip en de rest van je site, dit heeft ons erg geholpen bij ons weekendje Berlijn!

  Antwoord
  • Marjolein

   Ha Tim wat tof om te horen dat je het naar je zin hebt gehad in de Magnet. Ik moet eerlijk zeggen dat het ook nog steeds één van mijn favoriete clubs is hoor, heerlijk “down to earth” daar inderdaad :)

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Oud en nieuw vieren in Berlijn - berlijn-blog.nl - [...] „Silvester Pop-Explosion im Magnet!“ wordt één grote party voor de alternatieveling. De Magnet is sowieso één van mijn favoriete…

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This