Sage

De Sage Club is een grote diverse club waar bijna elke avond wel iets te beleven is. Donderdag is het bekende “Rock at Sage”, er wordt alternatieve muziek gedraaid en er is een mogelijkheid om te chillen op het terras, te tafelvoetballen of om een frisse duik te nemen in het buitenzwembad (na dit laatste beter niet doen, het water is niet al te schoon). Op één van de dansvloeren hangt een vuurspuwende draak aan de muur, zoiets kan dus alleen in Berlijn. Daarnaast zijn er veel concerten, hip-hop avonden en meer. Het beste kun je hun website even checken voor het actuele aanbod.

Geschiedenis:

In 1990 werd in het U-bhf Heinrich Heine-Straße in Berlijn Mitte een club geopend. De muziek was erg underground en de ruimte werd illegaal gebruikt. Al die tijd is het een meetingplek geweest voor vele jongeren in Berlijn. In november 1997 werden dan de deuren van club Sage officieel geopend en nog altijd is Sage een begrip in het Berlijnse nachtleven en zeer bekend en geliefd onder de lokale bevolking. Door de vele evementen die er plaats vinden, en de vele verschillende soorten muziek die er wordt gedraaid heeft Sage club een heel verschillend publiek.

Donderdag – Rock at Sage:

Een begrip onder de rockfans in Berlijn, elke donderdag is het Rock at Sage. Op deze avond zijn er verschillende zalen open waar rockmuziek wordt gedraaid. De donderdagavond in Sage is één van mijn favoriete uitgaansgelegenheden in Berlijn, het is altijd druk en de gemiddelde leeftijd ligt rond de 25 (let op: in de vakanties beduidend lager!).

Aan het begin spelen er altijd onbekende tot redelijk bekende bandjes. Vaak zijn het metal, indie of alternative rock bands. Soms leuk, soms helemaal niet. Gelukkig zijn er naast de concertruimte nog twee andere dansruimtes en is er nog de ruimte met een bar/lounge.

Het wordt meestal rond een uurtje of 1 echt druk, dus ga niet uit van een productieve vrijdag.

Muzieksoorten? Rock, Metal, Alternative, Indierock & All Time Favourites
Start? 19:00
Kosten? gratis van 19:00 tot 21:00, daarna € 6
Happy Hour – Cocktails 2for1 van 19:00 tot 21:00

Zondag – Play:

Op zondag zijn de feestjes meestal minder bezocht maar niet minder gezellig. Op zondag kun je vaak nog normaal lopen en dansen. Veel mensen gaan nog even feesten voordat de nieuwe week aanbreekt in de Sage.

Muzieksoorten? Electronic Dance Music, Techhouse, Progressive, Electro
Start? 23:00
Kosten? € 5

Info Sage Club Berlijn:

De informatie die hier staat beschreven kan inmiddels veranderd zijn. Check dus altijd de programmering van de Sage even!

Adres: Köpenicker Straße 76
OV: U-Bhf. Heinrich-Heine-Straße U8
Genre: Rock, hip hop, R en B (verschilt per avond).
Sage-club.de


Bekijk grotere kaart

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This