Momenteel wordt er op de Duitse zender ZDF een driedelige serie uitgezonden over een vriendengroep in de Tweede Wereldoorlog. De serie “Unsere Mütter, unsere Väter” (onze moeders, onze vaders) is een serie waarvan de verwachtingen hoog gespannen waren en die absoluut zijn waargemaakt. De serie heeft lovende kritieken ontvangen.

unsere mutter unsere vater zdf

Het verhaal

De serie laat het verhaal zien van vijf vrienden uit Berlijn zien tussen 1941 en 1945. Tijdens het begin van de oorlog – zomer 1941 – wordt de groep uit elkaar getrokken, maar ze hebben goede hoop. Ze zullen elkaar tijdens de eerstvolgende Kerstdagen weer zien in Berlijn en ze hebben grote plannen en dromen voor de toekomst. Toch verschilt het leven van deze 20-jaren wezenlijk van onze huidige generatie, want loopt alles anders dan gepland. Twee vrienden kunnen in Berlijn blijven. De relatie van de Joodse Viktor, die op de vlucht is voor het Naziregime, en zijn vriendin Greta wordt op de proef gesteld. De overige drie vrienden moeten richting het oostfront in opdracht van het vaderland. Aldaar komt Friedhelm als soldaat onder leiding van zijn broer en luitenant Wilhlem te werken. Charlotte komt te werken in een militair ziekenhuis.

Review

Hoewel het verhaal zelf niet direct op waarheid berust, is het wel een heel waarheidsgetrouwe film. Regisseur Stefan Kolditz heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de WO2 en heeft op basis daarvan het verhaal geschreven. Ik heb deel 1 al gezien, en de rest ga ik absoluut ook bekijken. Een prachtige serie die het beeld van de WO2 goed weergeeft door “jonge ogen”.

Unsere Mütter, unsere Väter
Afgelopen zondag was het eerste deel van de serie op TV te bekijken, maandag deel 2 en woensdag het laatste deel.
Online bekijken: zdf.de

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This