Afgelopen weekend ben ik naar eine Frau in Berlin geweest, maar ik kijk alweer uit naar Valkyrie. Deze film die over de tweede wereldoorlog gaat komt 22 januari uit in Nederland. Tom Cruise zal de hoofdrol van Claus Schenk von Stauffenberg vertolken, de man die samen met andere mannen op 20 juli 1944 Adolf Hitler probeerde te doden. Carice van Houten (bekend van Zwartboek) zal zijn echtgenote spelen.

De opnamen:

De opnamen vonden grotendeels plaats in Berlijn (start: juli 2007) waar nogal veel ophef over is geweest. Een aantal Duitse ministeries en het leger hebben geen toestemming gegeven voor filmopnames op hun gebied. Onder meer mocht er niet in het Bendlerblock worden gefilmd. In de Bendlerblock was het voormalige “Oberste Heereskomando”. Nu is er een gedenkplaats en een tentoonstelling over het Duitse verzet tijdens het Derde Rijk.

Benieuwd geworden? De DVD kun je online bestellen, deze is te koop voor € 9,99 bij bol.com.

Uiteindelijk is er wel gefilmd op andere plekken in Berlijn. Er is gedaaid voor het Bundesministerium für Finanzen het voormalige Reichsluftfahrtministerium. Daar hangen de bekende Nazi-vlaggen uit de film. Andere filmlocaties zijn de Messe van Berlijn en de Gedenkstätte Deutscher Widerstand. Verder is er gefilmd in Potsdam, Praag en in de Verenigde Staten.

Het verhaal:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de Duitse kolonel Claus von Stauffenberg meerdere malen gewond in Afrika en daarom keert hij terug naar Nazi-Duitsland. Daar voegt hij zich bij het Duitse verzet en zet hij Operatie Valkyrie op, een plan waarmee hij Adolf Hitler wil vermoorden waarna een schaduwkabinet de leiding zal overnemen. Stauffenberg neemt niet alleen de verantwoordelijkheid voor de leiding van de groep op zich, maar ook die voor de aanslag op Hitler.

Valkyrie Trailer:

Voor wie niet kan wachten… hier vast een klein voorproefje van Valkyrie.


De DVD is te koop voor € 9,99 bij bol.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This