Om de Berlijnse lucht schoner te maken zijn er regels, of beter gezegd stickers, ingevoerd. Er zijn 4 verschillende niveau’s van deze zogenaamde milieustickers; kleurloze sticker, rode sticker, oranje sticker en de groene sticker. Hier bij is een rode sticker een teken voor een zeer milieuvervuilende auto en is de groene sticker een label voor een milieuvriendelijke auto. Deze milieustickers zijn verplicht in verschillende Duitse binnensteden, waaronder de binnenstad van Berlijn. Het systeem om vuile auto’s uit de stad te weren is in 2008 ingevoerd, toen mochten auto’s voorzien van een rode, oranje of groene sticker de binnenstad in.

Vanaf januari 2010 mogen alleen auto’s met en groene milieusticker nog de binnenstad van Berlijn in.

Deze stickers zijn voor zowel Duitse als buitenlandse auto’s verplicht. Er is geen controle bij de Umweltzone grens maar er staat wel een boete op het ontbreken van deze sticker. De grens herken je aan de op het plaatje afgebeelde borden. Meer weten? Lees dan mijn pagina “Milieuzone, plakette en umweltstickers?“.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This