Vandaag is het eindelijk zover, de film “Anonyma, Eine Frau in Berlin” gaat in première in de Nederlandse bioscopen. In Duitsland was deze oorlogsfilm al in oktober 2008 te zien maar nu mogen wij deze veelbelovende film ook bekijken.

Eine Frau in Berlin is een autobiografisch verhaal van Marta Hillers (1911–2001) over de maanden april t/m juni 1945. Het boek was in 2003 een groot succes in Duitsland als gevolg van een heruitgave van Hans Magnus Enzensberger na de dood van Marta Hillers. Het originele boek stamt nog uit 1954 die in 1959 ook naar het Engels is vertaald. Inmiddels was het verhaal zo succesvol dat er werd besloten een verfilming te maken van het boek.

Het boek is ook te koop op internet. De Duitse versie is voor €9,99 te bestellen bij Bol.com. De film is ook te bestellen voor €7,99 bij Bol.com.

Het verhaal:

Het verhaal gaat over de hoofdrolspeelster Anonyma, een Duitse vrouw die probeert te overleven na de invasie van de Sovjet troepen in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Samen met hoofdzakelijk andere vrouwen schuilt ze in een kelder, waar ze veelal worden verkracht door de Sovjet troepen. Anonyma besluit een liefdesrelatie aan te gaan met een Sovjet officier, om zodoende de andere vrouwen en zichzelf te beschermen.

Recensies:

De komst van de film is niet overal met open armen ontvangen. De recensie in Die Zeit (‘Flieh, wenn du kannst!’) is behoorlijk enthousiast, maar die in Der Spiegel (‘Vergewaltigungsdrama “Anonyma”: Tränen in rauchenden Trümmern’) is vrij negatief, net als de recensie (‘Kitsch und Vergewaltigung: “Anonyma”‘) en de Video-Filmkritik in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Trailer:

Genre: Drama / Oorlog
Duur: 131 minuten

Het boek is ook te koop op internet. De Duitse versie is voor €9,99 te bestellen bij Bol.com. De film is ook te bestellen voor €7,99 bij Bol.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This