Het gerucht ging al een tijdje de ronde maar het ziet er naar uit dat Hertha BCS Berlin, dé voetbalclub van Berlijn, toch écht gaat verhuizen. Al sinds 1963 is de thuisbasis van Hertha BCS het Olympiastadion van Berlijn. Het olympische stadion biedt ruimte voor 74.228 toeschouwers en de officiële fanshop van Hertha is ook hier te vinden. Toch is Dieter Hoeneß, de manager van Hertha niet tevreden meer met het geschiedenisrijke stadion waar Hertha nu speelt. Hoewel het Olympiastadion „ein wunderschönes Stadion“ is wil hij toch verhuizen, naar een plek die speciaal gebouwd is voor de Berlijnse voetbalclub. Voorlopig zal hij nog even pech hebben, het contract wat momenteel loopt met het Olympiastadion zal nog tot 2017 lopen. 3,2 miljoen euro is wat het de club jaarlijks kost, een groot bedrag wat rechtstreeks wordt over gemaakt naar het stadion. Ook een goede reden om een eigen plekje te gaan zoeken.

Al een tijdje liet Hertha blijken dat ze graag zouden willen spelen in Tegel of Tempelhof, de vliegvelden van Berlijn die binnenkort gesloten zullen worden en plaats zullen maken voor de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg International (BBI). De regering heeft inmiddels laten weten dat ze instemmen met de plannen van Hertha. Of het een oplossing is voor de geldproblemen? Geen idee, de geschatte kosten voor een nieuw stadion liggen al op 150 miljoen euro, en dat is een hoop geld zonder financiering van de regering.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This