Iedereen die vaak met het openbaar vervoer reist in Berlijn kent het vast wel. Het “biep biep biep” geluid van de U-bahn. En het geschal van het S-bahn personeel “Einsteigen Bitte!”en “Zurück bleiben Bitte!”.

Normaal zul je er waarschijnlijk niet zo op letten maar elk type trein heeft zijn eigen karakteristieke geluid. Er zijn mensen die er zo’n fan van zijn dat ze er filmpjes van maken, ik stond er zelf verbaasd van. Onderstaand 2 minuten durend filmpje vond ik op YouTube en laat de verschillende Abfahrtsignale voorbijkomen. En ik plaats dit filmpje als soort van ode aan het OV in Berlijn, omdat ik het zo geweldig geregeld vind. Ik zou zeggen, geniet ervan!Filmpje: Abfahrtssignale

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This