We hebben onze Berlijn-Blog.NL lezers de vraag voorgelegd: wanneer is Berlijn op zijn mooist? De antwoordkeuzes waren simpel, winter of zomer. Bijna unaniem werd er voor de zomer gekozen. In totaal gaven 96 respondenten (85% van het totaal) aan liever in de zomer naar Berlijn te gaan dan in de winter. Slechts 15% verkoos de knusse winter in Berlijn.

Elk jaargetij brengt mooie dingen met zich mee. In de winter is Berlijn verlicht en versiert met duizenden lampjes en kraampjes op straat. Glühwein, kerstmarkten, sneeuw en grijzigheid kenmerken voor mij de winter in Berlijn.

“Volle cafe’s, winkels, wegduiken in cafétjes, de sneeuw, parken. Ik hou van de winter, op trams wachten met hete koffie :)”

Daarentegen is de zomer kleurrijker, zonniger, groener en levendiger. In de zomer zijn er ook meer toeristen te vinden in de stad maar die zijn prima te omzeilen. Pak een strandbarretje, neem een duik in het Badeschiff of geniet van de zon met een biertje in een van de vele parken in Berlijn. Kijk hier voor meer informatie over het weer in Berlijn.

“Heerlijk die levendigheid op straat in de zomer, Berlijn leeft buiten en inspireert”

Ben jij liever in de zomer of in de winter in Berlijn? Kijk voor begeleidende informatie en tips ook eens hier: Berlijn zomertips / Berlijn wintertips.

Wanneer is Berlijn op zijn mooist?

Bekijk resultaten

Laden ...
 Laden ...
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This