Documentaire "We call it Techno!"

Duitsland is techno, en techno is Duitsland. Die twee zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toeristen komen naar Berlijn voor de technoclubs Berghain en Tresor, en Berlijnse techno DJ’s veroveren de wereld. Met Duitslands’ lange geschiedenis in de techocultuur is er genoeg informatie voorhanden om hier een interessante documentaire over te maken. Dit moeten ook Maren Sextro en Holger Wick gedacht hebben want zij hebben besloten de documentaire “We call it Techno” te produceren.

De documentaire

In de documentaire krijg je het verhaal te zien van het ontstaan en het ontwikkelen van het populaire electrogenre in Duitsland, met een focus op Frankfurt, Keulen en Berlijn. Bekende techno DJ’s uit de jaren ’90 doen hun zegje en ook komen er beelden voorbij van de eerste edities van de love parade die niet eerder op video gepubliceerd zijn. De documentaire is in 2008 uitgebracht op DVD, en te bestellen op Sensemusic (voor orders in Duitsland, voor orders buiten Duitsland).

Love parade in 2002 in Berlijn

De beelden

De documentaire duurt ongeveer 100 minuten en is Duitstalig met Engelse ondertiteling. Prima om zo “nebenbei” aan te zetten, vooral de beelden van de vroegere Love Parade en technoclubs in Berlijn zijn interessant om te zien (ook voor niet-technoliefhebbers). Het mooie is dat veel beelden privébeelden zijn van mensen uit die tijd, die waren bevoorrecht met een camera. Het zoeken naar het juiste beeldmateriaal is voor de makers nog een hele klus geweest omdat het maken van foto-, en videomateriaal vaak niet was toegestaan, en niet voor iedereen beschikbaar was. Dat techno een universele taal was voor Duitse jongeren is mooi om te zien; het herenigde en bracht blijheid. Dat is interessant om te zien, of je nou van de beats houdt of niet.

Hieronder kun je vast een voorproefje zien van de documentaire.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This