Wie zich in november of december tijdens de weekenden in Berlijn bevindt heeft mazzel. Ook de weekendreizigers profiteren mee van het “Entschuldigungspaket” van de Berlijnse S-bahn. De lopende crisis bij de S-bahn moet worden verzacht met deze maatregelen, de S-bahn heeft namelijk wat goed te maken tegenover zijn klanten. Al een tijd lang kampen reizigers van de S-bahn met beperkingen. Problemen van het afgelopen jaar waren de 5.000 uitgevallen treinen door de kou van januari 2009, de ontsporing van een trein in mei 2009, technische problemen en veiligheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat er minder S-bahntreinen rijden dan normaal. Ook intern bij de S-bahn liep het niet echt soepeltjes, afgelopen jaar moest het hogere management aftreden wegens tegenvallende resultaten en ook documenten bleken niet helemaal zuiver te zijn.

Een hoop problemen maar voor de reiziger niet getreurd. De Berlijnse S-bahn heeft ongeveer 70 miljoen euro uitgetrokken om reizigers tegemoet te komen. Alle reizigers die in het bezit zijn van een jaarkaart en studenten die in het bezit zijn van een semesterticket van een universiteit uit Berlijn of Potsdam reizen twee maanden gratis. Reeds betaalde tickets kunnen worden terug gevorderd. Op maandkaarten zit een korting van €15 en zijn twee weken langer geldig.

Voor toeristen is voornamelijk de weekendaanbieding voordelig. Reizigers van de S-bahn in de maanden november en december 2010 kunnen met een “Einzelfahrausweis” (een enkeltje) de gehele dag vrij reizen in de daarvoor bestemde zones. Een enkeltje voor de zones AB geldt dus als een dagkaart AB, de korting komt neer op ongeveer €4 per ticket.

Lees voor meer informatie het officiële persbericht van de S-bahn; Wochenendschnäppchen für ÖPNV-Nutzer: Einzelfahrscheine gelten als Tageskarten.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This