Als consument zijnde weten wij natuurlijk dondersgoed dat het product dat in een verpakking zit meestal heel anders oogt dan de lokkende foto op de verpakking. En eigenlijk accepteren we dat ook maar gewoon. Maar toch wordt het verschil wel heel duidelijk wanneer beiden naast elkaar worden gelegd. En dat heeft Pundo3000.com gedaan, een project van de Berlijnse Samuel Mueller. Hij heeft 100 producten gekocht en daarvan inhoud en verpakking naast elkaar gelegd. Alle producten zijn gefotografeerd, waren nog niet over de houdbaarheidsdatum en zijn daarna – ondanks de soms niet zo smakelijke uitstraling – opgegeten. Een eventuele teleurstelling kan natuurlijk altijd voorkomen worden door producten te kopen die voorzien zijn van een “raampje”. Hieronder een aantal foto’s van het project.

Nog veel meer foto’s kun je op de website van Pundo3000.com vinden. Vanwege het succes van het project is er een boek uitgebracht met foto’s, deze kun je op hun website, bij Amazon of bij de volgende boekenhandels in Berlijn aanschaffen.

  • Luxus International, Kastanienallee 101, 10435 Berlin
  • Misses & Marbles, Raumerstr. 36, 10437 Berlin
  • Kunstschule, Hufelandstr. 13, 10407 Berlin
  • Georg Büchner Kunstbuchladen, Wörther Str. 17, 10405 Berlin
  • Kochlust, Alte Schönhauser Str. 36/37, 10119 Berlin
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This