Sinds twee jaar is de, uit 1892 stammende, apotheek aan de Goltzstrasse in Schöneberg gesloten. Nu bevindt zich achter de deuren van deze voormalige apotheek iets wat veel mensen gelukkiger zal maken dan de apotheek, en wat net zo goed voor de gezondheid is… Veel chocolade! Van de buitenkant zal niets je meer doen herinneren aan die nostalgische apotheek die hier ooit zat.

Sinds juni 2009 vindt achter de gevel een door monumentenzorg bescherme originele inrichting van de toenmalige Pallas apotheek. Naast de geweldig sfeervolle inrichting kun je hier ook voortreffelijke chocolade vinden van het Winterfeldt-Schokoladen team. De keuze zal je ongetwijfeld zwaar vallen want je kunt hier kiezen voor maar liefst 1.000 verschillende soorten internationale kwaliteitschocoladen! Veel van de verschillende soorten chocola zijn biologisch of fair trade. In meerdere repen is cacao van de São Tomé e Príncipe eilanden verwerkt, de plek waar de beste cacao ter wereld groeit. Supermarktchocolade… Dat kun je hier wel vergeten! Wat je hier wel vindt, de prachtige inrichting en ouderwetse schoonheid van de oude apotheek.

In het winkeltje kun je ook een klein cafeetje vinden. Hier kun je terecht voor een koffie, een warme chocolade, zelf gemaakte taart, vers chocolade-ijs of een kleine versnamering. Ideale plek om even te ontspannen. Winterfeldt Schokoladen is zeven dagen per week geopend, je kunt hier dus altijd even binnen wandelen! En zelfs de prijzen zijn nog te betalen, de voordelen van winkeltjes in Schöneberg. Ook in de buurt vind je hier leuke restaurantjes en verschillende tweedehandswinkeltjes.


Meer info:
www.winterfeldt-schokoladen.de
Goltzstraße 23, 10781 Berlin
Openingstijden (onder voorbehoud): Ma-Vr: 8-20, Za-Zo: 9-18.
Openbaar vervoer: U-Nollendorfplatz, U-Eisenacher Str.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This