Heute geht’s los. Vandaag gaat de gekkigheid beginnen, de eerste wedstrijd staat op het punt te beginnen en we hebben daarna nog 63 keer 90 minuten te gaan! 32 voetbalteams en 25 dagen lang. Dames en heren, we hebben het natuurlijk over het WK, het WM, de World Cup. En dat gaat wereldwijd gevierd worden, van Zuid Afrika tot Berlijn.

Officieel public viewing: Olympisch Stadion + Fan Meile

In Duitsland wordt er volop feest gevierd, de bekende Fan Mile wordt weer van stal gehaald en het bier kan stromen. Het feest zal officieel worden georganiseerd op twee plekken in de stad. Vanaf vandaag tot 18 juni heeft de FIFA internationaal het plein opgeëist voor het Olympisch Stadion. De organisatie is voorbereid op een opkomst van 30.000 man (dat is iets minder dan 10% van het inwoneraantal van Berlijn). Hier zullen de wedstrijden die Duitsland speelt worden uitgezonden.

De laatste wedstrijd voor Duitsland (althans, in de poul) wordt uitgezonden op een groot scherm tussen de Brandenburger Tor en de Siegessäule (de Fan Meile). Het idee is om de wedstrijd ook in 3D uit te zenden, dit wordt mogelijk gemaakt door de cameraploegen in Zuid Afrika die speciale camera’s tot hun beschikking hebben. De weersvoorspellingen zien er steeds beter uit dus de kans is aanwezig dat er heerlijk buiten gefeest kan worden in het stralende zonnetje. Mocht je in Berlijn zijn maak je borst maar nat, de eerste wedstrijd waarin Duitsland ten tonele verschijnt is zondag 13 juni.

Wedstrijden Duitsland:
13 juni, 20.30 uur: Duitsland-Australië
18 juni, 13.30 uur: Duitsland-Servië
23 juni, 20.30 uur: Ghana-Duitsland

Kulturbrauerei

Ook de Kulturbrauerei in Prenzlauer Berg zal er weer een feestje van maken. Hier worden alle wedstrijden van het Duitse Mannschaft op groot scherm uitgezonden. De Kulturbrauerei bezit een prachtig LED scherm van 24m2. Daarbij wordt je voorzien van tapbier en lekkere snacks van de grill. Wanneer het weer niet meewerkt zal het spel binnen worden uitgezonden in de concerthallen, clubs en restaurants. Entree kost €3.

Het WK volgen op het strand

Strandbar “The Box” aan de Spree doet ook mee aan het WK festijn. The Box maakt het mogelijk om de wedstrijden te volgen vanuit je strandstoel onder het genot van Zuid Afrikaanse hapjes en drankjes. Entree is gratis!

Andere feestelijke toestanden in de buitenlucht (op elk plein is wel wat) staan hier.

Nederlanders United!

Als Hollander in Berlijn wil je je misschien wel graag begeven tussen andere Nederlandse voetbalfanaten. En dan is er eigenlijk maar een plek waar je echt moet wezen, in Mokum in Prenzlauer Berg. Mokum is een bar met een Nederlandse eigenaar en dat is er ook aan af te zien, verschillende Ajax posters preiken aan de muur. Ik quote de eigenaar even:

Ook deze keer vieren we weer met alle nederlanders in berlijn en alle anderen die dit graag willen alle wedstrijden van Oranje. We hebben weer videoscreens binnen en buiten. Laten we er weer zo’n gezellig feest van maken als tijdens het EK 2008. Maar deze keer met een betere uitkomst.

Cafe ‘MOKUM’
Danziger Strasse 56
10435 Berlin
www.myspace.com/bar_mokum_berlin

Ook Snackbar de Molen in Friedrichshain organiseert het een en ander. Er is niet veel ruimte (plek voor 50-60 man) maar er zijn wel Hollandse snacks en foute Nederlandse WK hits.

Snackbar De Molen
Neue Bahnhofstr. 26a
10245 Berlin-Friedrichshain

Natuurlijk wens ik Nederland én Duitsland heeeeel veel succes toe met de wedstrijden!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This