Vele eigenaren van woningen in Berlijn verhuren deze kostbare ruimte graag aan toeristen. Voor een paar dagen verhuur kunnen ze veel meer geld vangen dan voor een maand verhuur aan inwoners van Berlijn. Maar, hoe legaal is dat eigenlijk? Hoteleigenaren en omwonenden maken regelmatig bezwaar tegen dit fenomeen wat in de praktijk vaak voorkomt. Lange tijd was hier geen regelgeving voor dus werd het vaak gedoogd of werd de minst brutale partij afgescheept.

Inmiddels is deze geliefde manier van overnachten en verhuren gelegaliseerd in Berlijn. Eigenaren mogen nu zelf beslissen of ze hun woning verhuren aan burgers, dagjesmensen of toeristen. Het Bundesgerichtshof heeft hier vorige week uitspraak over gedaan (Az. V ZR 712/09). Met de komst van internet wordt het steeds makkelijker om je eigen appartement ter verhuur te stellen of een appartement in Berlijn te vinden. Er zijn verschillende websites te vinden waar je op zoek kunt gaan naar een appartement in Berlijn. De verhuurder kiest er dan vaak voor om er af en toe zelf te wonen, en wanneer hij op reis is dit appartement te verhuren.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This