Het Badeschiff, een drijvend zwembad in de Spree, is zowel een tip voor in de zomer als voor in de winter. Dit zwembad maakt in de zomer namelijk deel uit van een strandbar, waar ook regelmatig concerten worden gegeven, en is in de winter een onderdeel van een overdekt saunacomplex. Het zwembad drijft in de Spreeen terwijl je baantjes trekt heb je uitzicht op de Fernsehturm. Waanzinnig toch?

Ontstaan

Het Badeschiff is ontstaan tijdens een wedstrijd van het kunstenaarsorganisatie Berliner Verein. De oevers van de Spree werden lange tijd niet bezocht omdat deze volgebouwd waren met restanten van oude DDR-fabrieken. Het was er niet aantrekkelijk en slecht begaanbaar. Een vernieuwend project moest ervoor zorgen dat de Spree meer bezoekers zou trekken. Het idee van Susanne Lorenz om een drijvende goederencontainer als zwembad te laten fungeren heeft de wedstrijd gewonnen. Sinds de opening in 2004 trekt het Badeschiff veel bezoekers. Zeker op warme zonnige dagen is het vechten voor een paar vierkante meter waar je kunt neerstrijken met je handdoek. Als je puur voor het zwembad en de ervaring gaat raad ik aan om de extreem zonnige dagen in het Badeschiff te vermijden. Het project heeft zijn doel bereikt, de oevers van de Spree zijn erg populair geworden, mede dankzij het Badeschiff en de vele andere strandbars die zich tussen of op voormalige fabrieksterreinen hebben gevestigd.

Faciliteiten

Met een afmeting van 32×8 meter is het zwembad niet enorm, maar leent het zich perfect voor het zwemmen van enkele baantjes. Misschien is het zwembad nog wel beter geschikt voor het afkoelen op de bankjes in het zwembad. Tijdens het badderen uitzicht hebben over Berlijn, wat wil je nog meer? Vanuit het zwembad zie je de Oberbaumbrücke, de Fernsehturm en de Osthafen. Voor iedereen die zich geen waterrat voelt: je kunt in het Badeschiff ook yogalessen nemen, een massage nemen, wat eten en drinken aan de bar of gewoon genieten van de zon. ’s Avonds worden er regelmatig concerten of open air feestjes gegeven.

Openingstijden: Het zwembad is dagelijks geopend van 8:00-00:00, de bar blijft langer open (geheel volgens Berlijnse traditie, open end).

Entree: € 5,-
Adres: Eichenstraße 4, 12435 Berlijn.
OV: U1 Schlesisches Tor of S Treptower Park.

badeschiff 4

badeschiff 5

badeschiff 7

badeschiff 6

badeschiff 9

badeschiff 8

badeschiff 3

badeschiff 2

badeschiff 1

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This