Al vanaf vorig jaar vinden er bouwwerkzaamheden plaats bij het station Ostkreuz. Ostkreuz geopend in 1882, gelegen in Friedrichshain ademt Oost Duitse sfeer uit. Ostkreuz, het station waar de meeste mensen overstappen, zo’n luttele 140.000 mensen per dag. En daarnaast is station Ostkreuz ook nog eens een station met sporen op verschillende verdiepingen en heeft het de leukste bijnaam van alle Berlijnse stations. Ostkreuz wordt namelijk ook wel “Rostkreuz” genoemd in de volksmond, vrij vertaald naar het Nederlands zou dat “Roestknooppunt” betekenen. Al deze kleine dingetjes maken Ostkreuz voor mij een bijzondere plek. Ga erheen en je zult zien wat ik bedoel. Hoewel, je moet wel snel zijn. In 2010 moet Ostkreuz namelijk helemaal verbouwd zijn, naar planning gaat er in totaal zo’n 63 miljoen Euro in het project zitten. Waar Berlijn het vandaan haalt is me nog altijd een raadsel, maar het moet in de toekomst makkelijker en sneller gaan om over te stappen op station Ostkreuz.

Maar goed, terug naar mijn verhaal. Want ik wilde eigenlijk een video met jullie delen die ik laatst op een blog over Ostkreuz vond. De video laat zien wat Ostkreuz is, een station met sfeer. Wat voor sfeer dat precies is, dat laat ik aan jullie over… Klik op meer om de video te zien.

Video door: Laura Geiger en Tom Kretschmer

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Nieuws & Updates
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This