Ik vind het altijd ontzettend leuk als ik mijn verhaal over Berlijn mag delen op andere kanalen. Over mijn grootste passie raak ik nooit uitgepraat en ik vind het een eer als ik dat met een breder publiek mag delen. Wil je me persoonlijk iets vragen voor een interview? Leuk! Neem dan zeker even contact met me op!

Op deze pagina kun je een overzicht vinden van reportages, interviews en uitzendingen over mijn Berlijnliefde die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Vlaamse media.

Januar 2018

Waar:
Marie Claire 

Wat:
In het januarinummer van tijdschrift Marie Claire werden verschillende reisbloggers geïnterviewd om te vertellen over hun reiservaringen en om hun beste reistip te delen. Mijn tip? Kijk vooraf of er speciale evenementen plaats vinden, zoals in Berlijn het Berlinale Filmfestival in februari of het Biermeile Bierfestival in augustus. Dat maakt je trip nog net even specialer!

Maart 2017

Waar:
Berliner Morgenpost, 5 maart 2017, rubriek ‘Stadtansichten der Woche’

Wat:
Elke week verkiest Berliner Morgenpost hun favoriete Berlijnfoto’s op Instagram en deze krijgen een plekje in de rubriek ‘Stadtansichten der Woche’. Foto’s van mijn Instagramaccount BerlijnBlog krijgen regelmatig een plekje in deze Berlijnse krant.

Oktober 2016

Waar:
Pasar

Wat:
Mijn Berlijn krijgt een plek in de boekenrubriek van het Vlaamse magazine Pasar

Het hele artikel lees je hier.

Details die vaak de veelzijdige sfeer van Berlijn schetsen. Zijn haar keuzes eigenzinnig en erg persoonlijk, de indeling van haar boek is dat ook. Zo helpen Grenzeloze vrijheid of De charme der seizoenen als titels voor hoofdstukken je niet meteen je te oriënteren in de stad.

Pasar Magazine (BE)

Oktober 2016

Waar:
Telegraaf

Wat:
Berlijn-Blog.nl wordt genoemd als beste bron voor Berlijninformatie

April 2016

Waar:
Te gast in reisprogramma 3 op reis.

Wat:
Ik nam Geraldine mee op pad door mijn geliefde Berlijn. We pakten bus 100 en onderweg stapten we uit bij o.a. de Berliner Dom, de Siegessäule en concept store centrum Bikini. Onderweg kletsten we over mijn liefde voor Berlijn. Het is een geweldige zomerse uitzending geworden die het Berlijn waar ik zou van hou perfect weergeeft.

Maart 2016

Waar:
Wendy magazine, nummer 06 2016, boekenrubriek

Wat:
Een kort rondje vraag en antwoord over waarom ik naar Berlijn ben gekomen, waarom iedereen een tripje Berlijn zou moeten boeken en over mijn favoriete locaties in de stad. Ook wordt er aandacht besteed aan mijn boek ‘Mijn Berlijn’ tijdens de boekenweek.

Het hele artikel lees je hier.

Maart 2016

Waar:
Verschillende regionale bladen in west Nederland.
O.a. Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi- en EemlanderKrant.

Wat:
Interview over mij, mijn liefde voor Berlijn en mijn boek.

Het hele artikel lees je hier.

Januari 2016

Waar:
Verschillende regionale bladen in noordoost Nederland.
O.a. Krant van Coevorden (Drenthe) en De Eemsbode (Groningen).

Wat:
Een korte omschrijving over mijn blog en boek.

Het begon in 2011 (dat moet eigenlijk 2007 zijn) met een paar tips over de stad. Nu is het een van de meest toonaangevende en meest gelezen blogs over Berlijn. De Nederlandse Marjolein van der Kolk woont zo’n vijf jaar in deze Duitse metropool en schrijft over alles wat haar opvalt en interesseert. Haar blog is een goudmijn voor iedereen die van plan is naar Berlijn af te reizen. Hier vind je alles over de lekkerste restaurants, de mooiste parken, de hipste hotels, de interessantste musea, de coolste graffiti en heel veel andere bijzondere locaties in Berlijn. Ook schreef Marjolein het boek ‘Mijn Berlijn’, waarin ze al haar favoriete locaties in de stad beschrijft.

Januari 2016

Waar:
Tijdschrift Privilege

Wat:
Ik schreef een artikel over Charlottenburg. Een van oorsprong chique wijk die na de val van de Berlijnse Muur in verval is geraakt maar momenteel weer aan populariteit wint. Een wijk die meer te bieden heeft dan veel mensen op het eerste gezicht denken.

Marjolein van der Kolk is de auteur van dit artikel. Marjolein leert Berlijn kennen in 2006 en woont en werkt er sinds 2011. Ze schrijft het populaire Berlijn-Blog.nl. Dit jaar verscheen haar eerste boek ‘Mijn Berlijn’.

Privilege Magazine

Oktober 2015

Waar:
Algemeen Dagblad en regionale uitgaves

Wat:
Wat is het Berlijngevoel? Daarover werd ik geïnterviewd door Hans Avontuur. Een uitgebreid artikel over Berlijn verscheen in het Algemeen Dagblad, in ekele regionale kranten en online.

Het hele artikel lees je hier.

Ik ben niet verliefd geworden op hoe Berlijn eruit ziet, maar hoe het voelt. Hier hoeft het niet allemaal perfect te zijn. Bij andere steden heb je soms het gevoel dat je door een openluchtmuseum loopt. Hier is het rauwer. De stad lééft, is extreem, vol sterke contrasten en ademt vrijheid.
Marjolein van der Kolk

Algemeen Dagblad

September 2015

Waar:
Tijdschrift Flow

Wat:
BerlijnBlog wordt genoemd in een rijtje city bloggers en ik leverde het beeldmateriaal voor de rubriek ’tips van locals’.

Het hele artikel lees je hier.

Juni 2015

Waar:
Q Music

Wat:
Radiointerview met Joey van der Velden op Q Music

November 2014

Waar:
Hallo Nederland bij Omroep Max

Wat:
Het is 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. In een thema-uitzending over de festiviteiten rondom het jubileumjaar vertel ik over mijn fietstocht over de gehele Berliner Mauerweg.

Oktober 2014

Waar:
Tijdschrift Libelle

Wat:
Wat maakt Berlijn nou zo’n bijzondere stad? En wat zijn mijn favoriete plekken in Berlijn? Voor Libelle schreef ik een artikel waarom Berlijn mijn hart heeft gestolen. Ook verzorgde ik de foto’s voor het artikel.

Het hele artikel lees je hier.

Oktober 2014

Waar:
REIZEN Magazine – Reisbijlage van de Telegraaf

Wat:
Mijn fotografie werd gebruikt voor een artikel over Berlijn 25 jaar na de val van de Berlijnse Muur en mijn blog wordt getipt om te volgen.

Kijk op berlijnblog.nl voor echte ‘Geheimtipps’. Zoals: maak een rit met Bus 100 van Alexanderplatz naar Zoologischer Garten langs bezienswaardigheden als de Televisietoren, Museumeiland, Brandenburger Tor en de Rijksdag. Of: neem de lift van Panoramapunkt aan de Potsdammer Platz. Want de snelste van Europa en goedkoper dan concurrent Fernsehturm. Of: Clärchens Ballhaus: prachtplek, prima keuken. Op dinsdagavond kun je er dineren en Tango dansen.
Telegraaf

Juli 2014

Waar:
Vlaanderen Vakantieland op Één

Wat:
Vlaanderen Vakantieland heeft een serie reportages gemaakt over Berlijn. In deel 3 zie je graffiti in Kreuzberg, het Joods museum en ondergetekende die haar favoriete plekjes in Friedrichshain laat zien.

De uitzending kun je hier terugkijken.

Oktober 2013

Waar:
Tijdschrift Reisgids Consumentenbond

Wat:
Voor een artikel over bijzondere buurten in grote steden werd ik geïnterviewd over Friedrichshain. De voormalige Oost-Berlijnse wijk waar ik nog altijd met veel plezier woon.

Het hele artikel lees je hier.

Juli 2012

Waar:
Tijdschrift Esta

Wat:
Esta interviewde me over mijn verhuizing naar Berlijn. Waarom Berlijn? En wat zijn de voor- en nadelen daarvan? En de hamvraag: blijf je voor altijd in Berlijn? Alles over loslaten dáár en aanpakken hier.

Het hele interview lees je hier.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This