Berlin WelcomeCard – handig OV ticket én kortingspas voor Berlijn

De Berlin WelcomeCard is een speciaal voordeelticket gericht op iedereen die binnen een paar dagen veel attracties in Berlijn wil bezoeken. Met het toeristenticket kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Berlijn én krijg je korting van 25% – 50% op meer dan 200 deelnemende attracties in Berlijn.

Het aanbod van deelnemende attracties omvat verschillende uitzichtplatforms, mijn favoriete musea en een aantal unieke tours en rondleidingen. Voor ieder wat wils!

Uitzicht vanaf het Panoramapunkt – 33% korting inbegrepen bij de Berlin WelcomeCard

Berlin WelcomeCard – veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een Berlin WelcomeCard?


Het openbaar vervoer in Berlijn is de snelste, makkelijkste én leukste manier om Berlijn te ontdekken. Met de Berlin WelcomeCard kun je onbeperkt gebruik maken van het OV, waarbij je de keuze hebt uit verschillende tickets met een tijdsduur van 48 uur tot 6 dagen. Je hoeft je dan niet druk te maken over het kopen en afstempelen van losse kaartjes, je kunt in- en uitstappen waar je wil.

Naast het onbeperkt gebruik van het OV krijg je tot 50% korting bij Berlijns meest geliefde en bezochte bezienswaardigheden, zoals de Fernsehturm, de Berliner Dom en het uitzichtplatform Panoramapunkt. Korting voor musea, theaters, toeristenshops en in restaurants is eveneens inbegrepen, samen met een (elektronische) reisgids met tips.



Hoe werkt de Berlin WelcomeCard?


De Berlin WelcomeCard kun je gemakkelijk online bestellen. Je kunt de kortingspas dan thuis uitprinten of op laten sturen. Handig, want zo heb je je vervoersbewijs al voor aankomst in Berlijn en hoef je op het station niet eerst uit te vogelen hoe het ticketautomaat werkt.

Alternatief kun je het ticket ook in Berlijn bij toeristische informatiepunten (centraal station Hauptbahnhof, op vliegveld Berlin Brandenburg of bij de Brandenburger Tor), in sommige hotels bij de receptie, in de ticketautomaten op het station en in de mobiele app van de BVG aanschaffen.

Let er wel op dat je ticket is afgestempeld, anders is deze niet geldig en krijg je bij controle een boete. Stempelmachines bevinden zich in elk U-Bahn- en S-Bahnstation (op de perrons) en in de trams en bussen.


Wat kost de Berlin WelcomeCard?


De Berlin WelcomeCard is beschikbaar voor de zones ‘A en B’ of ‘A, B en C’. Het ticket voor A en B is voor de meeste bezoekers voldoende (hier bevinden zich vrijwel alle bezienswaardigheden) én voordeliger dan een ticket voor de zones ‘A, B en C’.

Ticketprijzen zones A en B:
€25 voor 48 uur, €35 voor 72 uur, €43 voor 4 dagen, €48 voor 5 dagen, €53 voor 6 dagen.

Ter vergelijking: een dagticket voor het openbaar vervoer kost €8,80 voor 24 uur. Hoe langer je in Berlijn verblijft en hoe meer bezienswaardigheden je bezoekt, hoe sneller je de meerprijs eruit hebt. Met 6 dagen ben met de Berlin WelcomeCard niet eens veel duurder uit.


Wanneer is een Berlin WelcomeCard voordeliger?


Als je van plan bent meerdere (prijzigere) toeristische attracties te bezoeken binnen enkele dagen, dan kun je met de meerprijs van een Berlin WelcomeCard al snel voordeliger uit zijn dan met losse tickets.

Ook als je met meerdere kinderen (tussen de 6 en 14 jaar reist) is het voordelig. Kinderen tot 6 jaar reizen in Berlijn altijd gratis met het OV, maar met de Berlin WelcomeCard reizen kinderen t/m 14 jaar ook gratis mee.

Ga je geen of minder dan 2 á 3 attracties, musea en bezienswaardigheden bezoeken dan is het goedkoper losse tickets voor het OV te kopen. Veel bezoekers vinden de Berlin WelcomeCard sowieso prettig om vooraf te bestellen, omdat het voordeel er ook in zit dat je tijdens een bezoek niet meer hoeft na te denken over het kopen van tickets (ticket afstempelen niet vergeten!).


Bij welke attracties in Berlijn krijg ik korting met mijn Berlin WelcomeCard?

Meer dan 200 attracties, musea, restaurants, cultuurinstellingen en aanbieders van rondleidingen, rondvaarten en tours zijn aangesloten bij de Berlin WelcomeCard. Het aanbod is veelomvattend en bevat voor ieder wat wils.

De meest bekende aangesloten bezienswaardigheden zijn de Fernsehturm, de Berliner Dom, uitzichtplatform Panoramapunkt en het DDR museum.

Persoonlijke favorieten van mij die je met de Berlin WelcomeCard met korting kunt bezoeken zijn fotomuseum C/O Berlin, de botanische tuin en het Duits Historisch Museum. Ook een rondleiding door Tempelhof of een boottocht over de Spree zijn absoluut aanraders en inbegrepen in het kortingsprogramma. Bij het knusse – met planten gevulde – Café The Greens krijg je trouwens ook 25% korting, een leuke plek voor koffie en taart of een sandwich.

Tip voor adrenalinejunks: base flying vanaf het Park Inn hotel

Door het bezoeken van prijzigere attracties heb je de prijs van de Berlin WelcomeCard er snel(ler) uit. Met een typisch Oost-Duitse Trabant de stad verkennen (Trabi Safari), de stad vanuit een luchtballon bekijken (die Welt Luftballon) of base flying vanaf het Park Inn hotel zijn niet goedkoop, maar met 25% korting een heel stuk voordeliger.

Als je de musea op het gerenommeerde Museuminsel wilt bezoeken kun je ook nog kiezen voor de speciale variant van de Berlin WelcomeCard + Museuminsel, waarmee je toegang krijgt tot alle musea en collecties op het Museuminsel. Dit ticket is weliswaar iets duurder maar is de moeite waard voor gratis toegang tot het Pergamonmuseum (reguliere toegangsprijs: €12), Bodemuseum (reguliere toegangsprijs: €10), Altes Museum (reguliere toegangsprijs: €10), Neues Museum (reguliere toegangsprijs: €12) en de Alte Nationalgalerie (reguliere toegangsprijs: €10).

Je merkt het al, de lijst is eindeloos!

Met het speciale WelcomeCard ticket + Museuminsel krijg je gratis toegang tot de musea op het Museuminsel

Berlin WelcomeCard – belangrijkste informatie op een rij

  • Voordelen: onbeperkt gebruik maken van OV, 25% – 50% korting op Berlijns meest geliefde bezienswaardigheden en tot 3 kinderen t/m 14 jaar gratis meenemen in het OV
  • Nadelen: prijziger dan een regulier ticket. De meerprijs verdien je terug door van de kortingen gebruik te maken en geeft het gemak van het ter plekke niet meer te hoeven nadenken over tickets (afstempelen niet vergeten!).
  • Ticketprijzen:
  • Online bestellen: via GetYourGuide (kies voor zelf uitprinten of het ticket laten toesturen)
  • Offline verkrijgbaar: verkooppunten bij toerist information op vliegveld Berlin Brandenburg, station Hauptbahnhof, bij de Brandenburger Tor of sommige hotels. Het toeristenticket is ook beschikbaar in de app van de BVG.
  • Lees ook mijn pagina over het openbaar vervoer in Berlijn voor meer informatie over zones, andere soorten tickets en meer handige tips

Disclaimer: ik controleer de prijzen en informatie regelmatig maar het kan zijn dat de prijzen veranderen. Check voor actuele informatie de officiële websites.

Meer weten over de Berlin WelcomeCard of je persoonlijke ervaring delen? Laat dan een reactie achter onder deze pagina. Veel plezier!

5 Reacties

  1. Ingrid

    Hallo, kinderen t/m 14 reizen gratis met ouders mee met de Berlin Welcome Card. Maar krijgen zij ook de kortingen ? (Wellicht zijn op sommige plekken “kindertickets” goedkoper)

    Antwoord
  2. Roger De Becker

    Enig idee in welke talen de Berlin WelcomeCard te verkrijgen is?

    Antwoord
  3. Melanie van Nienes

    Super blog! Hoe werkt de korting met de welcome card als je van te voren tickets wil boeken?

    Antwoord
    • Marjolein

      Dankjewel! Bij vrijwel alle attracties kan dat online, zoals bijvoorbeeld bij de Fernsehturm, de Berliner Dom en Tempelhof. Hier vind je een overzicht van alle attracties en of je de kortingscode online kunt gebruiken. Veel plezier!

      Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This