20141003 - _MG_2698- BerlijnBlog RAW gelande Marjolein van der Kolk
Hallo! Wat leuk dat jullie meer willen weten over BerlijnBlog.nl!

Op dit blog draait alles om Berlijn. Selbstverständlich. Je vindt hier onder andere diepgaande artikelen over de geschiedenis, barretjes die je echt gezien moet hebben, fotoseries uit mijn Berlijnse leven of persoonlijke verslagen over bezienswaardigheden.

Een soort reisgids dus?

Niet helemaal… Hier vind je meer meningen dan feiten en meer sfeerimpressies dan onpersoonlijke lijstjes. Mijn passie is het om mijn liefde voor Berlijn met jullie te delen en om inspirerende tips te geven die buiten de gebaande paden liggen. Via mijn blog neem ik jullie mee tijdens mijn ontdekkingstocht door Berlijn. In april 2015 is daar mijn persoonlijke inspiratiegids ‘Mijn Berlijn‘ bijgekomen.

Over Marjolein – het gezicht achter BerlijnBlog.nl

Het ontstaan van mijn liefde voor Berlijn

Ik ben Marjolein van der Kolk, oprichtster van BerlijnBlog.nl, en ik heb een grote liefde en passie voor Berlijn. Deze liefde is ontstaan toen ik in 2006 (op mijn 18e) voor mijn studie een jaar in Berlijn heb gewoond. Een half jaar als uitwisselingsstudente en een half jaar voor een stage. Beide deel van mijn opleiding Commerciële Economie in Nederland.

Ik voelde me direct thuis in Berlijn, maar hoe meer dagen er voorbij streken, hoe meer ik me echt ging hechten aan de stad. Ik heb geweldige ervaringen opgedaan en ik ben echt verliefd geworden op deze stad. Wonen in Charlottenburg, werken in Kreuzberg, studeren in Schöneberg. Ik heb alle hoeken van de stad gezien. Dat je kon gaan houden van een stad? Dat had ik voorheen niet voor mogelijk gehouden! Helaas moest ik na een jaar Berlijn terug naar Nederland om mijn studie af te maken. Berlijn had inmiddels een magnetische aantrekkingskracht op mij die tot op de dag van vandaag niet is weg gegaan!

De Fernsehturm roept bij mij het gevoel van thuiskomen op.
 

Definitieve terugkeer naar mijn geliefde Berlijn

Terug in Nederland begon ik mijn blog (oktober 2007), ronde ik mijn HBO Commerciële Economie af, liep ik stage in Barcelona, verhuisde ik naar Amsterdam, haalde mijn diploma Mediapsychologie aan de VU en… blééf Berlijn maar opzoeken. Deze stad is verslavend! Tot ik in november 2011 na 4 jaar terug ben verhuisd naar mijn geliefde Berlijn. Ik vond werk, een woning en een schat van een vriend. Ik ga hier voorlopig dus niet meer weg!

Het grootste Nederlandstalige Berlijnblog

Inmiddels is BerlijnBlog.nl niet meer alleen een hobby, het is ook het meest bezochte blog over Berlijn in Nederland. Maandelijks wordt BerlijnBlog bezocht door meer dan 65.000 mensen. Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden! Buiten mijn werk ben ik altijd op pad om nieuwe plekken in Berlijn te ontdekken, die te fotograferen en daarover te schrijven. Het resultaat vinden jullie in meer dan 850 artikelen op dit blog en in mijn eigen persoonlijke reisgids Mijn Berlijn. Ik hoop dat ik velen van jullie kan inspireren met mijn tips en verhalen over Berlijn!

mijn berlijn marjolein van der kolk boeklancering

Mijn persoonlijke reisgids ‘Mijn Berlijn‘.

In de spaarzame tijd dat ik niet aan het werk ben, ben ik aan het sporten (yoga, body combat, zwemmen of hardlopen in de zomer), fotograferen, koken, eten, dansen, lezen of een reis aan het maken/plannen.

Volg BerlijnBlog.nl

Op social media

Ik ben heel actief op social media en ik vind het leuk om hier met andere Berlijnfans in contact te komen. Je kunt me hier volgen:

Ik kijk uit naar jullie berichten!

In de media

Af en toe word ik door media gevraagd om iets te vertellen over Berlijn of over mijn liefde voor de stad en waarom ik er naartoe ben verhuisd. Superleuk om aan mee te werken! Wil je me ook iets vragen over Berlijn? Neem dan contact met me op!

Hierbij een greep uit de reportages waaraan ik heb meegewerkt:

– April 2016, 3 op Reis, BNN
– Maart 2016, Berlijns verborgen schoonheid, verschillende regionale kranten in Noord- en Zuid-Holland
– November 2014, Hallo Nederland, Omroep Max
– Oktober 2014, Libelle, Berlijn bruist
– Juli 2014, Vlaanderen Vakantieland, Één
– Oktober 2013, Reisgids Consumentenbond, Bijzondere buurten in grote steden
– Juli 2013, WNL Radio 1,  Radionacht Berlijn in aanloop naar de Duitse verkiezingen
– Juli 2013, Esta Magazine, Routine-Break: een nieuwe baan in Berlijn

➤ Meer over BerlijnBlog.nl in de media.

De cijfers

Wat ik het leukste vind aan mijn blog? Dat ik in contact kom met zoveel andere mensen die een bijzondere passie hebben voor Berlijn! Dat maakt me erg blij en ik ben trots via mijn blog zoveel mensen te kunnen inspireren of van gewoon wat mooie foto’s en leuke verhalen te kunnen voorzien.

Maandelijks > 65.000 bezoekers (UV).
Gemiddelde gespendeerde tijd op het blog is ruim 3,5 minuten.
> 12.000 Facebookfans.
> 14.800 volgers op Instagram
> 3.900 volgers op Twitter.
> 5.100 nieuwsbriefinschrijvingen.
> 850 artikelen.

Laatste update: mei 2016

collage over berlijnblog
Neem een kijkje in mijn fotodagboeken voor impressies van mijn Berlijnse leven.

Samenwerken

Heb je interesse in een samenwerking met BerlijnBlog.nl? Dat kan! Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This