Hostels in Berlijn

Op zoek naar een goedkope slaapplek in Berlijn of een accommodatie waar je makkelijker met andere reizigers in contact kunt komen? Dan is een hostel wat voor jou! Overnachten in een hostel in Berlijn is vaak net even wat goedkoper dan in een hotel hotel. Uitstekend geschikt dus als je Berlijn met een klein budget wilt ontdekken of als je gewoon op een centrale locatie in de stad wilt overnachten en je geld liever anders wilt besteden (budget dat je bijvoorbeeld weer kunt uitgeven bij een van de vele goede restaurants in Berlijn – score!).

Een van mijn favoriete hostels in Berlijn is het Circus Hostel in Berlijn-Mitte

De hostels op deze pagina heb ik persoonlijk en handmatig geselecteerd. Ze doen qua sfeer, locatie en netheid niet onder voor een duurder hotel en blinken uit met een centrale locatie, een bijzondere inrichting of een gave hostelbar.

Wat maakt een hostel een goed hostel?

Hippe hostels schieten in Berlijn als paddenstoelen uit de grond. Hostels waar je enkel een doorgezakt matras in een stapelbed krijgt, zijn allang achterhaald. Ook Berlijnse hostels hebben begrepen dat bezoekers aan een toffe stad in een toffe accommodatie willen slapen. Daarom selecteerde ik voor dit artikel de hostels waar ik zelf zou willen overnachten in Berlijn als ik hier nu als bezoeker naartoe zou komen. Daarbij spelen vooral de locatie, de prijs en enkele andere factoren een rol.

Waar heb ik op gelet bij het selecteren van de beste hostels in Berlijn?

Toen ik zelf als student voor weekendjes naar Berlijn kwam, maar ook nu ik accommodaties in andere steden boek of hostels uitzoek voor vrienden die Berlijn komen bezoeken, let ik steevast op een aantal dingen. Natuurlijk moet het totaalplaatje passen maar er zijn een paar specifieke randvoorwaaren waar ik op let, en die een rol hebben gespeeld bij het selecteren van de hostels in mijn favorietenlijstje:

1. Bereikbaarheid

Is er een station in de buurt? Kun je er makkelijk komen vanaf het internationale treinstation of vliegveld?

2. Omgeving

Zijn er veel leuke bars en restaurants in de buurt? Zijn er bezienswaardigheden op loopafstand?

3. Prijs

Klopt de prijs/kwaliteitsverhouding? Betaal je niet te veel voor wat je krijgt?

4. Ervaringen

Wat zeggen anderen? De hotels die ik heb geselecteerd zijn gebaseerd op mijn eigen goede ervaringen of reviews van bekenden en/of BerlijnBloglezers.

5. ‘Wow-factor’

Heeft deze accommodatie iets te bieden wat mijn Berlijnbezoek extra speciaal maakt (bijvoorbeeld een toffe inrichting of een gaaf dakterras)?

Beste hostels in Berlijn

Om iets meer structuur aan te brengen in de lijst met beste hostels in Berlijn, heb ik alle accommodaties gestructureerd naar wijk.

In welke wijk kun je het beste verblijven?

Kom je voor het eerst naar Berlijn en wil je cultuursnuiven en bezienswaardigheden zien? Dan raad ik aan om in de wijk Mitte te verblijven. Dit is de meest centrale wijk waar je veel highlights en horeca op loopafstand hebt. Prenzlauer Berg is een mooie wijk ten noorden van Mitte waar het iets minder toeristisch is maar waar je prachtige straten en pleinen met leuke cafés en boetiekjes hebt. Kom je voor het uitgaansleven of wil je gewoon meer van de rauwe kant van Berlijn zien? Dan zijn de wijken Kreuzberg en Friedrichshain meer wat voor jou.

➤ Op mijn pagina over wijken in Berlijn lees je meer over de verschillende wijken in Berlijn en hun unieke karakteristieken.

Zoek een hostel in de wijk Mitte als je veel verschillende bezienswaardigheden op loopafstand wilt hebben

Beste hostels in Berlijn Mitte

Circus Hostel

Gelegen in het hipsterepicentrum van Berlijn en op een steenworp afstand van Alexanderplatz, is het Circus Hostel dé ideale locatie voor een eerste bezoek aan Berlijn. Het hostel is het goedkopere zusje van het duurdere designhotel Circus Hotel maar doet qua service en inrichting zeker niet onder. De inrichting past met de massieve boekenkasten, hangende planten en turquoise muren perfect tussen de hippe cafés in de buurt. Ontbijten doe je bij het gloednieuwe café Common Ground, waar de barista’s van het populaire café Silo de heerlijkste koffie en ontbijtjes toveren.
– Adres: Weinbergsweg 1a, Berlijn Mitte
– OV: U8 Rosenthaler Platz
– Prijs per nacht: Overnachting in een dorm (8 – 10 pers.) € 28,- p.p. / Tweepersoonskamer € 80,-
– Bijzonderheden: A-locatie (voor bezienswaardigheden, winkels en horeca), hippe inrichting, goed bereikbaar met de metro, fietsverhuur, fantastisch ontbijt met café (niet bij de prijs inbegrepen)

Circus Hostel op Booking.com

Generator Hostel Berlijn Mitte

De hostelbar is zo gezellig dat het er ook regelmatig vol zit met bezoekers die niet in het hostel verblijven. Een leuke plek om andere reizigers te leren kennen dus! De kamers zijn uitstekend onderhouden en modern ingericht met veel steigerhout. In een Scandinavisch woonmagazine zou Generator daarmee zeker niet misstaan. Bij het hostel kun je fietsen huren waarmee je gelijk de wijk – die barst van de galerieën en hippe winkels – kunt ontdekken.
– Adres: Oranienburger Straße 65, Berlijn Mitte
– OV: S Oranienburger Straße
– Prijs per nacht: Overnachting in een dorm (6 – 8 pers.) € 35,- p.p. / Tweepersoonskamer € 120,-
– Bijzonderheden: Fietsverhuur, leuke bar, uitstekende locatie

Generator Hostel op Booking.com

Baxpax Hostel

Nieuw, schoon, vriendelijk personeel en op perfecte locaties zijn kenmerken voor het Baxpax hostel. Zelf heb ik een aantal nachten in het Baxpax Downtown hostel in Berlijn geslapen en dat is voornamelijk dankzij de locatie vlakbij het station (ideaal als je met de trein komt) en het toeristische centrum uitstekend bevallen. Kijk hier voor mijn recensie Baxpax hostel Berlijn.
– Adres: Ziegelstraße 28, Berlijn Mitte
– OV: S Oranienburger Straße
– Prijs per nacht: Overnachting in een dorm (5 – 24 pers.) ca. € 20,- p.p. / Tweepersoonskamer € 70,-
– Bijzonderheden: Weinig poespas maar wel ruime en lichte kamers voor een nette prijs dichtbij het toeristische centrum van Berlijn

Baxpax Hostel op Booking.com

Beste hostels in Berlijn Friedrichshain

Industriepalast

Uitzicht over de Berlijnse U-Bahn, lopend naar de beste clubs van Berlijn en niet teveel geld uitgeven voor je accommodatie? Dan is het Industriepalast wat voor jou! In vergelijking met de meeste hostels in de buurt is het hostel heel goed betaalbaar en dankzij de locatie in een voormalig fabrieksgebouw, heeft het een typische Berlijnse charme. De wijk is uitstekend geschikt voor als je komt voor het uitgaansleven of om de rauwe kant van Berlijn met al zijn street art en alternatieve cafés te ontdekken. Met de S-Bahn ben je ook zo in het toeristische middelpunt van Berlijn.
– Adres: Warschauer Straße 43, Berlijn-Friedrichshain
– OV: S of U1 Warschauer Straße
– Prijs per nacht: Overnachting in een dorm (6 – 8 pers.) € 22,- p.p. / Tweepersoonskamer € 89,-
– Bijzonderheden: Bijna alle bekende Berlijnse clubs op loopafstand, uitzicht op de U-Bahn, dorms voor vrouwen

Industriepalast op Booking.com

Uitzicht vanaf het Industriepalast op de Oberbaumbrücke

Ostel

Dit hostel is vooral dankzij het concept een vermelding waard: het gehele hostel is ingericht in retro ‘DDR-stijl’ met originele meubelstukken en woonaccessoires uit de oude DDR tijd. De eigenaren zijn geen oude communisten die terug willen naar die tijd, ze zijn slechts gefascineerd door de stijl en het kleurgebruik van die tijd. Zelfs het wc papier is authentiek. Het hostel ligt vlakbij station Ostbahnhof (waar de trein naar Berlijn ook stopt) en is daarom een ideale locatie voor als je met de trein naar Berlijn komt.
– Adres: Wriezener Karree 5, Berlijn Friedrichshain
– OV: S Ostbahnhof
– Prijs per nacht: Overnachting in een dorm € 9,- p.p. / Tweepersoonskamer € 54,-
– Bijzonderheden: Kamers in (n)ostalgische ‘DDR-stijl’, club Berghain is om de hoek, rustige locatie vlakbij station Ostbahnhof

Ostel op Booking.com

Plus Hostel

Een hostel met een zwembad. Dat zie je niet vaak! Ondanks dat het Plus een vrij groot hostel is, is het niet onpersoonlijk of shabby. Persoonlijk vind ik het oude bakstenen industriegebouw juist ontzettend veel charme hebben en de kamers zijn eigenlijk bijna net zo goed als die van het hippe (en veel duurdere) Michelberger Hotel om de hoek. Als je veel van de stad wilt zien dan is dit jouw hostel, want in het hoogseizoen worden er rondleidingen aangeboden.
– Adres: Warschauer Platz 6 – 8, Berlijn Friedrichshain
– OV: S of U1 Warschauer Straße
– Prijs per nacht: Overnachting in een dorm (6 pers.) € 20,- p.p. / Tweepersoonskamer € 80,-
– Bijzonderheden: Zwembad, gratis rondleidingen in het hoogseizoen, sauna, spellenkamer, yogalessen, tuin, dorms speciaal voor vrouwen, restaurant

Plus op Booking.com

Nette kamers zonder veel poespas in het Plus Hostel / Copyright foto: Plus Hostel

Beste hostels in Berlijn Prenzlauer Berg

Old Town Hostel

De stijlvolle kamers van het Old Town Hostel bieden alle comfort die je nodig hebt en normaal in een hotel verwacht. Bij dit hostel dan ook geen dorms maar enkel kleine privéslaapkamers voor 1 tot 3 personen. Het bijzondere van dit hostel is dat je de verlichting in de kamers naar eigen wens kunt instellen, een soort lichttherapie. Daarnaast biedt het hostel ook gratis internet, tentoonstellingen en een bibliotheek. Alsof dit nog niet genoeg was bevindt dit hostel zich midden in de kindvriendelijke wijk Prenzlauer Berg, waar je talloze leuke cafés, restaurants en markten kunt vinden.
– Adres: Pappelallee 21, Berlijn Prenzlauer Berg
– OV: U2 Eberswalder Straße
– Prijs per nacht: Tweepersoonskamer € 60,-
– Bijzonderheden: De kleur van het licht is instelbaar, één van de weinige accommodaties in Prenzlauer Berg, veel privékamers

Aurora Hostel op Booking.com

Hostelketens in Berlijn

A&O Hostels

De bekendste hostels in Berlijn zijn die van A&O Hostels, hiervan zit er eentje bij Zoologischer Garten, eentje in Mitte (zelf bezocht) en eentje in Friedrichshain.
Alle perfecte centrale locaties in Berlijn, bij elke locatie zit er een metrohalte om de hoek en ze zitten allen in een gezellige wijk van Berlijn.

Zo zit je in het hostel A&O am Zoo direcht aan het station Zoologischer Garten en heb je de bekendste winkelstraat van Berlijn de Kurfürstendamm, en bekende bezienswaardigheden als de Gedächtniskirche om de hoek. De locatie Mitte is degene waar ik zelf heb geslapen en zou gezien de locatie ook mijn voorkeur genieten. Mitte is een bruisende wijk, met Alexanderplatz en Potsdamer Platz redelijk dichtbij, en ook de meeste clubs zijn op rolafstand.
De derde locatie zit in Friedrichshain, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en gelegen in een gezellige wijk met in de zomer veel strandbars in de buurt.

Deze ruime, degelijke, prijsvriendelijke hostels ideaal voor een gezellige vakantie in Berlijn!

Checklist voor het boeken van een hostel

Hostels zijn er in vele verschillende soorten en maten en ook de faciliteiten van de genoemde hostels verschillen onderling behoorlijk. Hierbij wat dingen waar je op kunt letten voordat je een hostel boekt, om er zeker van te zijn dat een hostel aansluit bij jouw persoonlijke behoeftes:

  • Privékamer of gedeelde kamer? 
    Bij een hostel denken de meeste mensen meteen aan grote oude slaapzalen waar soms wel meer dan acht of tien personen slapen (ook wel bekend als een dorm). Dit is zeker een optie en is vaak ook hartstikke gezellig, want juist op deze manier leer je veel andere reizigers kennen. Vaak kun je al overnachten voor € 10,- per nacht op een gedeelde kamer (doorgaans geldt de regel: hoe meer bedden op een kamer, hoe goedkoper de prijs per persoon). In sommige situaties kan het echter prettiger zijn om een privékamer te boeken, als je als stel of gezin bijvoorbeeld wat meer privacy wenst. Veel hostels bieden ook privékamers voor twee of vier personen aan en in sommige gevallen kun je met grote groepen ook een eigen dorm boeken.
  • Opties en faciliteiten 
    In een hostel heb je meestal een gedeelde badkamer tot je beschikking die je met andere reizigers moet delen. Afhankelijk van het hostel krijg je er handdoeken bij, dit is echter lang niet altijd het geval! Check dit dus even voordat je de boeking maakt.
    Andere faciliteiten die handig kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld wifi, een washok, een keuken, een woonkamer, computers, een terras, een kluisje, parkeerplekken of ontbijt. Sommige hostels organiseren ook evenementen of bieden fietsverhuur aan. Altijd handig om even te checken wat allemaal bij de prijs inbegrepen is want niet alle faciliteiten zijn overal gratis.

Heb je zelf nog tips, aanvullingen of ervaringen over hostels in Berlijn die je graag wilt delen? Laat dan zeker even een reactie achter onder dit artikel, zo hebben andere lezers er misschien ook weer iets aan en kunnen we elkaar verder helpen. Is er iets onduidelijk of heb je een vraag? Deze zal ik bij de reacties zo goed mogelijk te beantwoorden. Rest mij nog iedereen heel veel plezier te wensen in Berlijn!

*dit artikel bevat affiliate links van Booking.com. Dat betekent dat als je boekt via één van bovenstaande links op Booking.com, ik een klein percentage ontvang over de boekingsprijs. Dit heeft geen uitwerkingen op de uiteindelijke prijs die jij betaalt en ook niet op mijn mening over deze accommodaties. Ik werk samen met Booking.com omdat ik de gebruiksvriendelijkheid en de service het beste vind en ik zelf ook altijd naar tevredenheid accommodaties boek bij Booking.com. Heb je nog vragen over deze links of over de genoemde hostels, schroom dan zeker niet om een reactie achter te laten onder dit artikel. 

28 Reacties

  1. Rudy

    Hoi Marjolijn!

    Over twee weken ga ik samen met een vriend van mij (26 jaar) naar Berlijn. De meeste hostels die je benoemd zijn al uitverkocht. We willen graag naar Prenzlauerberg vanwege de uitgaansgelegenheden en gezelligheid. Lijkt me de ideale plek voor mijn doelgroep.

    Heb jij nog andere suggesties voor (goedkope) hostels in die omgeving? Of adviseer je ons wellicht andere wijken?

    En complimenten trouwens voor de website, heel informatief en overzichtelijk.

    Antwoord
    • Marjolein

      Dank je wel Rudy! Je zou anders ook nog even in Friedrichshain of Kreuzberg kunnen kijken, dat zijn ook leuke wijken met veel uitgaansgelegenheden en gezelligheid. Succes met zoeken, hopelijk zit er nog wat leuks voor jullie tussen!

      Antwoord
  2. Nina

    Hallo Marjolein,

    Dankjewel voor je tips over leuke hostels.
    Over een maandje ga ik een paar dagen naar Berlijn.
    Ik heb een busticket gekocht en de ik arriveer om 07:00 op het busstation in Berlijn.
    Nu zie ik booking.com dat je bij de meeste hostels pas na 14:00 kunt inchecken, maar ik lees ook dat de meeste hostels een 24-uurs receptie hebben. Denk jij dat het mogelijk is voor mij om mijn koffers vast bij het hostel te droppen die ochtend?
    Ben benieuwd of jij dit weet.

    Groetjes,
    Nina

    Antwoord
    • Marjolein

      Hai Nina,

      graag gedaan! Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Als ik zelf op vakantie ga dan drop ik mijn bagage ook vaak bij het hotel. Eigenlijk heb ik nog nooit meegemaakt dat een hotel daar een probleem van heeft gemaakt dus ik zou het er gewoon op gokken. In het ergste geval kun je je bagage altijd nog kwijt in de kluisjes op één van de grotere stations (bijvoorbeeld op Alexanderplatz, Friedrichstraße, Potsdamer Platz en Hauptbahnhof).

      Veel plezier in Berlijn!
      Marjolein

      Antwoord
  3. LSB

    Hoi!
    Hele goeie tips! Ik vroeg mij af of er veel studenten zijn die in hun eentje naar Berlijn gaan en in dan in een hostel zitten. Is het dan gemakkelijk contact maken?

    Groetjes!

    Antwoord
    • Marjolein

      Jazeker! Berlijn is vanwege het veelzijdige uitgaansleven en de lage prijzen heel populair bij studenten! Door in een dorm te overnachten kom je makkelijk in contact met andere reizigers. Veel plezier!

      Antwoord
  4. Josefien

    Nog een andere tip voor een super leuk en goedkoop hostel in Berlijn is Holi Hostel. Het ligt wat meer uit de bekende wijken, namelijk in Lichtenberg, maar het is heel gezellig en fijn met een goed restaurant en een heerlijk ontbijt. Met de S-bahn ben je zo in Mitte!

    Antwoord
    • Marjolein

      Wat een goede tip! Bedankt voor je aanvulling Josefien! Daar hebben andere lezers en Berlijnbezoekers vast ook weer wat aan. Ziet er goed, modern en netjes uit. Een plek waar ik zelf ook zo zou overnachten bij een bezoek aan Berlijn. Vanuit Lichtenberg zit je ook zo in Friedrichshain, Kreuzberg of in de prachtige natuur rondom Berlijn. Zo slecht is die locatie dus nog niet en scheelt doorgaans toch flink in de prijs dus da’s mooi meegenomen!

      Antwoord
  5. Barbara van der Zwet

    Mijn dochter gaat met 3 vriendinnen deze zomer naar Berlijn. Nu zijn ze allemaal nog geen 18. Weet jij een hostel waar ze terecht kunnen?

    Antwoord
  6. Elianne

    Hey Marjolein,

    Wat een leuke blog! Super inspirerend om zo alle must-sees van Berlijn lang ste zien komen.. Ik ben zelf vanaf 21 oktober in Berlijn, heb een hostel geboekt voor een week en ga daarna verder kijken. Mn plan is om een maand te blijven, het liefst door te werken voor kost en inwoning. Nog tips om dat te kunnen regelen, bijvoorbeeld hostels die veel met dit soort concepten werken?

    Groetjes!

    Antwoord
    • Marjolein

      Hoi Elianne, ik heb hier zelf geen ervaring mee maar ik kan me wel voorstellen dat veel hostels met zo’n soort principe werken. Misschien kun je even contact opnemen met hostels als A&O of Generator? Zij zijn vrij groot en zoeken vast altijd wel mensen. Ik wens je vast veel succes en plezier in Berlijn! Laat gerust een reactie achter als je nog vragen hebt, dan zal ik mijn best doen deze te beantwoorden! Groetjes, Marjolein.

      Antwoord
      • Ruud de Veen

        Hallo Marjolein,
        Mijn zoon is op zoek naar een kamer voor een half jaar. Hij gaat een stage doen. Best lastig om iets te vinden. Heb jij een suggestie?

        Antwoord
        • Marjolein

          Klopt, da’s niet altijd even eenvoudig! Kijk anders even op mijn pagina een woning zoeken in Berlijn, daar heb ik al mijn tips gedeeld. Mocht je nog vragen hebben die daar niet beantwoord zijn dan hoor ik het graag en help ik graag verder! Veel succes! Groetjes, Marjolein.

          Antwoord
  7. niels bol

    Beste Marjolijn, graag zou ik in de zomermaand augustus werken in een hostel in Berlijn. Ik kan financieel gezien wel gaan maar niet zo lang, dus het hoeft geen full-time baan te zijn. Omdat ik maar zo kort blijf vraag ik me af of ik überhaupt een baan kan vinden daar. Misschien kan ik in ruil voor een kamer werken?
    Eventueel in een bar/restaurant/cafe of eigenlijk ieder ander baantje zou welkom zijn en ik vroeg me af of jij, of iemand anders hier :), nog tips voor me hebt?

    alvast bedankt,
    Groetjes Niels

    Antwoord
    • Marjolein

      Hoi Niels, lastig denk ik om een baantje in de horeca vanuit Nederland te regelen. Ik zag dit weekend dat ze bij Olivia in Friedrichshain (een hele leuke taarten- en chocoladewinkel) nog iemand zochten. Maar er wordt sowieso altijd wel veel horecapersoneel gezocht. Langsgaan helpt dan denk ik toch het beste. Mocht ik nog iets anders tegenkomen laat ik het je weten! Succes! Groetjes, Marjolein

      Antwoord
  8. Monique

    Afgelopen zondag hebben wij met onze zoon overnacht in het Plus Berlin Hostel. Wij waren 69 euro kwijt voor een 3-persoonskamer met eigen badkamer.
    Kamer was ruim genoeg, wifi niet zo snel, maar wel voldoende, alles heel schoon, badkamer prima en ook heel schoon (douche met drukknop)
    Ontbijt 6 euro pp, 1 soort broodjes, yoghurt met cereals, fruit uit blik, scrambled eggs, knakworstjes, champignons, div broodbeleg, appel- en sinaasappelsap uit een automaat, net als chocomelk en thee. Jammer genoeg was de koffie oploskoffie.
    Wat ons betreft prima te doen. Personeel was heel aardig en behulpzaam.
    Zoals de naam zegt was het gericht op jongeren, maar er waren ook wat gezinnen. Bar is tot laat open, maar wij hebben nergens last van gehad.

    Antwoord
    • Marjolein

      Bedankt voor je reactie Monique, fijn om jouw ervaringen te lezen! De locatie van het hostel is prima en voor een klein bedrag zou je ook ergens in de buurt kunnen gaan lunchen. Bijvoorbeeld bij Wahrhaft Nahrhaft of het Tante Emma Cafe zitten niet ver bij dit hostel vandaan. Misschien ietsjes duurder maar geen oploskoffie ;-).

      Antwoord
  9. Stefanie Verbeke

    Hallo Marjolein

    Ik boekte vandaag een familie-appartement in Big Mama Hostel. Dit zou een nieuwe zijn sinds vorig jaar? Het ziet er op de website heel mooi uit. De prijzen op hun eigen website, zijn een stuk goedkoper dan op Booking.com. Heb jij al iets gehoord over deze plek? Leuke buurt? Voor ons hoeft het niet te druk zijn (reizen met 2 kindjes) maar ‘ s avonds nog iets eten en drinken in een leuke plek is wel leuk natuurlijk!

    Groetjes

    Stefanie

    Antwoord
    • Tineke

      Big Mama Hostel is superfijn! Ik was er een paar dagen geleden en sliep in een 8 bedden-dorm, een heerlijke kamer, goede bedden en alles van beton om je heen dus geen geluidsoverlast van de buren. Ook was alles heel schoon :) Zeker een aanrader als je rond de 18/20 euro per nacht kwijt wilt zijn.

      Antwoord
  10. Monique

    Hoi Marjolein ,

    En ook ik ben inmiddels heel enthousiast over je blog , fijn voor de (eerste keer ) Berlijn ganger. Ik vroeg mij af of je wat meer over de campings weet.

    Ik zit te twijfelen tussen City Camping Berlijn1 / en of 2 en de nogal onbekende Central Camping Berlijn . Waar het ons vooral omgaat is de snelste verbinding naar de bezienswaardigheden, maar ook uiteraard of de camping zelf ook ok is
    Alvast hartelijke dank

    Monique

    Antwoord
    • Marjolein

      Hoi Monique,

      ik heb zelf eigenlijk geen ervaring met kamperen. Maar ik heb wel even naar de locaties van beide campings gekeken en het ligt er natuurlijk een beetje aan welke bezienswaardigheden je wilt zien. Ik heb als test gekeken hoelang je met het OV onderweg bent naar Alexanderplatz. Vanaf City Campaing Berlin = ong. 1 uur, vanaf Central Camping Berlin = ong. 45 minuten. Scheelt dus wel iets!

      Veel plezier in Berlijn,
      Marjolein

      Antwoord
  11. Danica

    Hallo Marjolein, inderdaad een leuke site, heel interessant maar toch weet ik echt nog niet hoe ik alles moet gaan beslissen en regelen. Mijn situatie is dit, ik heb mijn twee zussen voor kerst het cadeau gegeven dat wij 15 T/m 18 mei naar Berlijn gaan. Met de auto reizen leek ons leuk, roadtrip! Maar dit werd afgeraden door onze vader, nu wil ik europalines in de gaten houden voor een mooie actie. Maar wat ik aan jou zou willen vragen, wat is een goedkoop, fijn hostel voor 3 meiden om een aantal dagen te verblijven en ik welke buurt? Het idee is om natuurlijk mooie bezichtigingen te bezoeken, we zijn 23 t/m 27 jaar oud dus uitgaansleven willen we wel keer mee maken, gezellig ergens een hapje eten maar ook zijn we gek op goedkope tweedehands winkels of markten. Ik hoop dat je mij kunt helpen want ik moet nu natuurlijk wel wat dingen gaan vastleggen. :) ik hoop graag van je te horen en dat je mij kunt helpen natuurlijk. Groetjes Danica

    Antwoord
    • Marjolein

      Hoi Danica, wat dacht je van het Ostel? Het is vrij goedkoop en de locatie is top. Goed bereikbaar met het OV (Ostbahnhof is op loopafstand) en veel clubs zijn in de buurt. Berghain (mochten jullie daarheen willen) zit direct om de hoek. Ik hoor ook veel goede verhalen over het Plus hostel en het Industriepalast, ook deze hostels zijn prima bereikbaar met het OV (Warschauer Straße) en hier zijn veel leuke barretjes en clubs in de buurt. Veel plezier, Marjolein.

      Antwoord
  12. Diana Lynden

    Hallo Marjolein,

    Wat een ontzettend leuke website is dit! Begin april waren wij met onze mbo-school in Berlijn en ik heb in onze gids natuurlijk naar deze site verwezen. Wij zijn in de Unterwelten geweest, bij Tacheles en een aantal kids is naar het Spreepark gegaan, getipt door vrienden hier. Ze vonden Berlijn geweldig, de meesten kwamen voor het eerst. Wij, de leraren, waren al eerder geweest. Ik ga zondag voor de 6e keer… de eerste keer was decennia geleden, toen de Muur er nog stond en de Potsdammer Platz nog een ruine was. Met een aantal begeleiders zijn we naar de Dreigroscheroper van Brecht bij het Berliner Ensemble gegaan, dat was geweldig.
    Wij eblevn in het A&O hotel in Moabit, Hauptbahnhof, Lehrterstrasse. Ook spotgoedkoop en erg goed vor dat bedrag ( ca € 30, meen ik, inlusief ontbijt), maar er zijn wel veel groepen scholieren, die natuurlijk niet zo vroeg gaan slapen in zo’n opwindende stad. De locatie is prima, maar de wijk daar niet zo gezellig.
    Ik hoop dat je nog veel meer op je site gaat zetten en ik ga dit weekend zeker even kijken bij de 1 meifeesten.

    vriendelijke groet

    Diana

    Antwoord
  13. Rutger

    Net terug uit Berlijn, overnacht in The Circus Hostel.
    € 28,00 per persoon per nacht.

    Hostel is zeer netjes en schoon, inrichting origineel en gratis WiFi op de kamer.
    Aanrader!

    Ze zitten direct aan de U bahn: Rosenthaler Platz.

    Antwoord
    • Jurjen

      Omdat ik bang was dat je afgezet zou zijn, heb ik even de prijzen opgezocht: die 28 euro is de prijs per persoon voor een tweepersoonskamer. Ordinaire hostelvoorzieningen op een slaapzaal kosten hier vanaf 19 euro.

      Antwoord
  14. Evelien

    een ander leuk hostel is het Generator hostel, goed eten, nette kamers en bijna in heel het hostel is blacklight, wel gaaf!

    Antwoord
    • Carolien

      Generator Mitte is TOP! Mooi, proper, verzorgde kamers, basic maar lekker ontbijt voor 6 of 6,5 euro (herinner het me niet – voor croissants moet je wel wat bijbetalen), toffe maar geen luidruchtige bar, heel goed bereikbaar. Wij gingen met 66 leerlingen en 7 collega’s en zouden het zeker opnieuw doen! Ook privé zou ik er zelf logeren :-)

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Goedkope stedentrip? Berlijn! - berlijn-blog.nl - [...] je geen 70€ over hebben voor een viersterrenhotel? Geen nood, ook gewone hotels en hostels hanteren goede prijzen. Variërend…

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This