Evenementen en feestdagen

Evenementen, straatfestivals en feestdagen zijn een leuke manier om een stad op een andere manier te leren kennen. In welke maand je ook komt, er zijn meer dan genoeg evenementen in Berlijn. Van muziekfestivals tot beurzen en van international bekende sportevenementen tot seizoensgebonden festiviteiten, er is voor ieder wat wils!

Op deze pagina vind je informatie over:

Maandelijks overzicht van evenementen in je mailbox:

Behoefte aan een maandelijkse update aan evenementen in Berlijn? Een persoonlijke selectie van aankomende festivals, wisselende tentoonstellingen, concerten en andere unieke festiviteiten plaats ik in mijn gratis maandelijkse nieuwsbrief. Door middel van deze nieuwsbrief zal ik jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van de tofste en leukste evenementen in Berlijn.

Heb je een leuke tip of aanvulling? Laat deze dan gerust achter bij de reacties onder dit artikel. 

Evenementen in Berlijn in 2023

In Berlijn is het nooit saai! Twijfel je daar nog aan? Bij het zien van alle komende evenementen weet ik zeker dat je overtuigd bent. Van tentoonstellingen tot straatfeesten en herdenkingen, de evenementen zijn net zo divers als de stad zelf.

Januari

Evenementen in Berlijn in januari:

 • Berlin Fashion Week
  Wanneer: 17 – 21 januari 2023
  Modeshows, beurzen, showrooms, veel party en nog meer zien-en-gezien-worden. Allemaal in het teken van mode en fashion. Berlijn staat op zijn kop en de stad trekt vele internationale bekende en belangrijke ontwerpers en kenners uit de modebranche. Nieuwe collecties worden voorgesteld en er is natuurlijk overal gelegenheid tot shoppen van unieke fashion. De fashion week vindt meestal in januari en juli plaats.
 • Grüne Woche – Beurs voor landbouw
  Wanneer: 20 – 29 januari 2023
  Op deze enorme beurs voor landbouw en natuur verspreid over 20 hallen leer je over de laatste ontwikkelingen op het gebied van (biologisch) eten en drinken en proef je lekkernijen uit landen van over de hele wereld. Centraal staan de nieuwste trends op het gebied van voeding, landbouw en tuinieren. De beurs vindt meestal enkele dagen aan het einde van de januarimaand in het beursgebouw (die Messe) van Berlijn plaats.

Februari

Evenementen in Berlijn in februari:

 • Berlinale – Filmfestival Berlijn
  Wanneer: 16 – 26 februari 2023
  Dit internationale filmfestival mag gerekend worden tot één van de grootste filmfestivals van Europa en kan zich makkelijk meten met het filmfestival van Cannes of van Montreal. Focus van de Berlinale ligt echter ook meer op alternatieve en Europese films. Tickets zijn vaak snel uitverkocht dus boek je tickets van tevoren.
 • Transmediale – Festival voor digitale innovatie
  Wanneer: 1 – 5 februari 2023
  De Transmediale is een van de grooste festivals voor kunst en de creatieve inzet van digitale media in Duitsland. Kort gezegd staat de beurs voor alles rondom innoverende technologie, kunst en cultuur. 

Maart

Evenementen in Berlijn in maart:

 • European Photography Month
  Wanneer: 2 – 31 maart 2023
  Een maand lang hebben verschillende musea, galeries, projectruimtes en fotografiescholen een speciaal programma waarin fotografie centraal staat. In Berlijn en Potsdam vind je meer dan 100 exposities waar meer dan 500 internationale fotografen aan meedoen. De maand van de fotografie vindt elke twee jaar plaats en is vaak een mogelijkheid unieke kunstruimtes te bezoeken.
 • ITB – Internationale reisbeurs
  Wanneer: 7 – 9 maart 2023
  Sinds 1966 is de Internationale Turismusborse in Berlijn één van de grootste reisbeurzen ter wereld dat een groot internationaal publiek trekt. Hier doe je inspiratie op voor je volgende vakantiebestemming bij verschillende officiële toerismebureau’s maar ook bij reisorganisaties, hotels en transportondernemingen. Elk jaar staat een partnerland in de spotlights. De beurs vindt plaats in de Messe Berlin.
De European Month of Photography heeft elke twee jaar een uitgebreid programma aan unieke exposities

April

Evenementen in Berlijn in april:

 • Pasen
  Wanneer: 9 en 10 april 2023 (officiële feestdag)
  Ook in Berlijn zijn Goede Vrijdag, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag officiële feestdagen. Er worden rondom de paasdagen vaak leuke paasmarkten, paasvuren, paasbrunches en andere leuke evenementen georganiseerd. Perfect weekend voor een citytrip naar Berlijn, maar houd wel rekening met wat meer drukte in de stad.
 • Halve Marathon
  Wanneer: 2 april 2023 
  De halve Marathon voert deelnemers langs de meest bekende bezienswaardigheden van de stad, o.a. Alexanderplatz, de Berliner Dom en de Kurfürstendamm. Houd rekening met geblokkeerde wegen maar ook met heel veel gezellige sfeer langs de route. De finish bevindt zich vlakbij Kino International aan de Karl-Marx-Allee.
 • Tulpenfestival in Potsdam
  Wanneer: 22 en 23 april 2023
  In Potsdam bevindt zich een Hollandse wijk waar vroeder Nederlandse arbeiders woonden. Elk jaar in April vindt het Tulpenfestival in deze wijk plaats. Naast vele prachtige tulpen kun je hier ook terecht voor Nederlandse lekkernijen zoals haring en drop.
 • Tulpenfestival Tulipan in Britzer Garten
  Wanneer: data voor 2023 nog niet bekend
  Nog meer tulpen bloeien in de uitgestrekte Britzer Garten in Neukölln. Wat je hier aantreft valt nog het beste te omschrijven als Keukenhof in het klein. Prachtige kleurrijke bloemenvelden en fijne plekjes waar je kunt picknicken tussen de bloemenpracht.
 • Gallery Weekend
  Wanneer: 28 – 30 april 2023
  Samen met de Berlin Art Week is het Gallery Weekend hét evenement voor kunstminnend Berlijn. Verschillende galleries, groot en klein, openen hun deuren met speciale collecties. Vooral de gallery night is een hoogtepunt.

Mei

Evenementen in Berlijn in mei:

 • Dag van de arbeid
  Wanneer: jaarlijks op 1 mei (officiële feestdag)
  1 mei is in heel Duitsland een feestdag, de winkels zijn dan ook gesloten. Door de hele stad vinden echter wel festiviteiten plaats met als grootste het MyFest in Kreuzberg. Overal muziek, lekker eten en gezelligheid. 1 mei staat ook bekend om vele demonstraties dus het is raadzaam extra op je hoede te zijn. Maar laat je niet ontmoedigen, MyFest vooral is een ontzettend leuk straatfeest!
  ➤ Impressies van het MyFest in Kreuzberg op Tag der Arbeit
Tag der Arbeit wordt gevierd in Kreuzberg
 • Karneval der Kulturen
  Wanneer: 26 mei – 29 mei 2023 
  Karneval der Kulturen (programma) is naar mijn mening één van de leukere straatfestivals die Berlijn rijk is. Het jaarlijkse festival rond Pinksteren is opgezet naar Braziliaans concept maar valt beter te vergelijken met het Rotterdams Zomerfestival in Nederland. Een cultureel feestje met veel leuke feestjes en een rondtrekkende parade met veel muziek, dans en feestelijke outfits uit verschillende culturen als hoogtepunt. De parade vindt op de laatste dag plaats en trekt van Neukölln (Hermannplatz) door Kreuzberg (Bergmannstraße).
20130519 - _MG_7303 - 2013-05-19 at 14-57-29- BerlijnBlog
Karneval der Kulturen

Juni

Evenementen in Berlijn in juni:

 • Melt Festival
  Wanneer: 8 – 11 juni 2023
  Het Melt! Festival wordt georganiseerd op een van de meest toffe locaties in Duitsland, de Ferropolis in Gräfenhainichen (op ongeveer 1,5 uur vanaf Berlijn). Het festival terrein wordt ook wel Stadt aus Eisen genoemd en bij het zien van de foto’s wordt het meteen duidelijk waar die naam vandaan komt. Het festivalterrein staat vol met grote ijzeren bouwwerken. De line-up bestaat veelal uit elektronische muziek en is te vinden op de officiële website.
 • Lange nacht van de Wetenschap
  Wanneer: 17 juni 2023
  Archieven, laboratoria, onderzoeksinstituties, hogescholen en gerenommeerde wetenschappelijke instellingen, die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek, openen hun deuren. De hele avond is een divers programma aan rondleidingen, experimenten, presentaties en wetenschappelijke shows in Berlijn en Potsdam, o.a. bij de de Freie Universität en het universiteitsziekenhuis Charité.
 • Zomerfestival Fête de la Musique
  Wanneer: jaarlijks op 21 juni
  Het van oorsprong Franse straatfestival Fête de la Musique luidt het begin van de zomer in met een hoop live-muziek en feestjes in de Berlijnse straten. Door de hele stad zijn podia te vinden met vele verschillende soorten muziek. Het hoofdpodium is meestal in het Mauerpark te vinden. Het programma wordt bekend gemaakt op de website van het Fête de la Musique.
Vier de zomer met live-muziek tijdens Fête de la Musique

Juli

Evenementen in Berlijn in juli:

 • Staatsoper für Alle
  Wanneer: 9 juli 2023
  Dit openluchtconcert van het orkest van de Berlijnse Staatsopera is een jaarlijks cultureel hoogtepunt voor liefhebbers van klassieke muziek. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats op de Bebelplatz aan Unter den Linden.
 • Christopher Street Day
  Wanneer: 22 juli 2023
  De Berlijnse versie van de Gay Pride. Er trekt een parade met wagens door de Kurfürstendamm, de wijk Schöneberg en langs de Siegessäule. Er is veel muziek, er wordt veel gedanst en nog meer dan altijd in Berlijn, kan iedereen zichzelf zijn. Naast de parade en de vele festiviteiten is dit ook een moment van protest en het strijden voor gelijke rechten. Ondanks de drukte is de sfeer altijd erg goed!
CSD parade in Tiergarten

Augustus

Evenementen in Berlijn in augustus:

 • Museumnacht Lange Nacht der Museen
  Wanneer: 26 augustus 2023
  Elk jaar in de nazomer vindt de Lange Nacht der Museen plaats. Tijdens deze avond openen vele Berlijnse musea tot na middernacht hun deuren voor het publiek met een speciaal programma vol lezingen, concerten en rondleidingen. Met één ticket krijg je toegang tot meer dan 70 deelnemende musea en kun je gebruik maken van het reguliere OV en speciale pendelbussen. Deelnemende musea vind je op de officiële website.
  ➤ Mijn bezochte musea tijdens de Lange Nacht der Museen 20152016 en 2017.
20150829 - 23.02 - _MG_9564 - BerlijnBlog Lange Nacht der Museen
 • Internationaal Bierfestival Biermeile
  Wanneer: data voor 2023 nog niet bekend
  Jaarlijks tijdens het eerste weekend van augustus vindt in Friedrichshain het internationale bierfestival plaats met de – naar eigen zeggen – langste Biergarten ter wereld. Er zijn honderden verschillende stands aanwezig met biermerken van over de hele wereld. Het festival is gratis en je kunt een glas kopen welke je steeds kunt laten bijvullen bij andere tentjes. De ideale locatie om exotische biersoorten uit te proberen!
  ➤ Foto-impressies van Biermeile 2015
 • Pop-Kultur / Berlin Music Week
  Wanneer: data voor 2023 nog niet bekend
  Een week in augustus staat geheel Berlijn in het teken van muziek. Beurzen, feestjes, concerten, festivals.

September

Evenementen in Berlijn in september:

 • IFA beurs voor elektronische apparatuur
  Wanneer: 1 – 5 september 2023

  De Internationale Funkausstellung Berlin is belangrijkste beurs ter wereld voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparatuur.
 • Lollapalooza Muziekfestival
  Wanneer: 9 en 10 september 2023
  Met Lollapalooza heeft Berlijn er een superleuk muziekfestival bijgekregen. De line-up en het culturele programma is vergelijkbaar Lowlands: er is muziek maar ook cultuur, kunst en streetfood. Lollapalooza vindt plaats op wisselende locaties in de stad en er is geen camping.
  ➤ Mijn verslag van Lollapalooza 2015 en Lollapalooza 2017
 • Festival voor Reuzevliegers
  Wanneer: data voor 2023 nog niet bekend
  Tijdens het gratis Riesendrachenfestival op het voormalige vliegveld Tempelhof zie je de grootste, mooiste en meest kleurrijke vliegers in de lucht stijgen, sommige tot wel 40 meter lang. Leuk voor kinderen!
 • Berlin Art Week
  Wanneer: 13 – 17 september 2023
  Kunstminnend Berlijn kan zich iedere september weer uitleven. De stad barst van de kunstbeurzen, openingsfeestjes en speciale rondleidingen met thema moderne kunst. Musea en kunstverenigingen openen hun deuren, evenals particuliere collecties, projectruimtes en galeries.
  ➤ Lees mijn blog over de Berlin Art Week
 • Marathon van Berlijn
  Wanneer: 24 september 2023
  Elk laatste weekend van september zijn delen van Unter den Linden, de Straße des 17. Juni, de Karl-Marx-Allee en veel andere bekende Berlijnse straten afgesloten voor de Berlijnse marathon. De 42,195 kilometer lange route is één van de snelste marathonroutes ter wereld en trekt veel bekende sporters en een gezellig aanmoedigend publiek.
Op en langs het traject van de Berlijnse Marathon hangt altijd een goede sfeer

Oktober

Evenementen in Berlijn in oktober:

 • Tag der Deutschen Einheit
  Wanneer: jaarlijks op 3 oktober (officiële feestdag)
  De Tag der Deutschen Einheit is een belangrijke feestdag in heel Duitsland. Op deze dag wordt de eenwording van de Duits Democratische Republiek (DDR) en de Bondsrepubliek Duitsland (BRD) gevierd met een groot evenement bij de Brandenburger Tor. Winkels zijn over het algemeen gesloten.
 • Lichtfestivals Festival of Lights
  Wanneer: 6 – 15 oktober 2023
  Door de hele stad zijn belangrijke gebouwen en bezienswaardigheden voorzien van een prachtige lichtprojecties. De Brandenburger Tor, de Berliner Dom en de Gendarmenmarkt zijn hoogtepunten en maken een avondwandeling door de toeristische binnenstad éxtra leuk.
  ➤ Traditiegetrouw plaats ik fotoseries van de lichtfestivals online, bekijk ze hier van de voorgaande jaren: 20122013201420152016.

December

Evenementen in Berlijn in december:

 • Kerstmarkten in Berlijn
  Waneer: eind november – eind december
  Vanaf begin december zijn er in de hele stad gezellige kerstmarkten te vinden waar je terecht kunt voor de kerstinkopen, of gewoon een lekkere warme Glühwein met wat te knabbelen. De mooiste kerstmarkt is ieder jaar weer te vinden op de Gendarmenmarkt en kost €1 entree. Veel andere kerstmarkten zijn gratis, bijvoorbeeld de markt in de Kulturbrauerei of de markt voor het Schloß Charlottenburg. Liever iets alternatiefs? Er zijn ook veel designerkerstmarkten waar spullen van Berlijnse ontwerpers worden verkocht.
 • Oud en Nieuw
  Wanneer: jaarlijks op 31 december en 1 januari
  Waar kun je nou beter oud en nieuw vieren dan in Berlijn? Feestjes te over voor de liefhebbers van het Berlijnse nachtleven. Groot vuurwerkspektakel bij de Brandenburger Tor, een feestje met uitzicht in club Weekend of een breed scala aan muziek in de Kulturbrauerei.

Wekelijks terugkerende evenementen in Berlijn

Er zijn veel leuke markten en andere leuke evenementen die wekelijks plaats vinden in Berlijn. De leukste zet ik hier voor je op een rijtje:

Donderdag

Zaterdag

Zondag

Vlooienmarkt op Boxhagener Platz

Openingstijden tijdens feestdagen in Berlijn

Een goed begin is het halve werk. Voordat je voor vervelende verrassingen komt te staan kun je dus beter even checken of jouw vakantietrip in Berlijn niet beïnvloed wordt door stijgende hotelprijzen of aanpassingen in openingstijden tijdens de feestdagen. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

Winkels – gesloten

Niet alleen op zondagen, maar ook op officiële feestdagen (zoals Pasen, Pinksteren en Kerstmis) zijn de winkels en supermarkten gesloten. Uitzonderingen zijn enkele supermarkten op de grote stations zoals Hauptbahnhof, Ostbahnhof en Zoologischer Garten. Een rondje shoppen kun je beter uitstellen!

Bezienswaardigheden en musea – grotendeels geopend

Tijdens de internationale feestdagen (Pasen, Pinksteren, Kerstmis) komen er vaak meer toeristen naar Berlijn. De musea zouden dus wel gek zijn als ze dan hun deuren dan gesloten zouden houden! De meeste bezienswaardigheden en musea zijn dus gewoon geopend. Uitzondering vormt meestal 1 januari. Wil je op save spelen? Raadpleeg dan even de officiële website van het museum of van de bezienswaardigheid die je wilt bezoeken.

Restaurants – grotendeels geopend

Horeca bepaalt vaak zelf wat ze doen tijdens de feestdagen. Dat komt er in de praktijk op neer dat grotere ketens en restaurants en cafés in de centrale wijken doorgaans gewoon geopend zijn. Bij kleine eettentjes en bij restaurants in de buitenwijken ligt dat nog wel eens anders en dan kan het vaker voorkomen dat de deuren gesloten blijven. Meestal lukt het wel om op goed geluk terecht te kunnen zonder reservering. Wil je zeker zijn van een tafeltje in een hip restaurant? Dan is het tijdens de feestdagen (en dan met name Kerstmis) wel raadzaam te reserveren.

Let op: tijdens officiële feestdagen zijn de meeste winkels in Berlijn gesloten

Blijf op de hoogte van komende evenementen in Berlijn

Tijdschriften

Wil je precies weten wat er gebeurt op het moment dat je in Berlijn bent? Blader dan eens door een van de stadsmagazines:

 • ExBerliner (Engels)
 • Tip (Duits)
 • Zitty (Duits)

In deze tijdschriften lees je niet alleen leuke actuele artikelen over Berlijn, maar heb je ook een handig overzicht van alle evenementen die per dag in Berlijn plaats vinden. Themaweken, nieuwe films, open air feestjes en nog veel meer lees je in deze tijdschriften. Als ik mijn vakantiedagen in Berlijn doorbreng dan schaf ik ook graag een stadsmagazine aan, om te kijken wat ik allemaal kan doen. Het aanbod is erg groot en divers.

Je koopt de stadsmagazines bij boekenwinkels, avondwinkels, kiosken en andere winkels die tijdschriften verkopen.

Websites

Kijk je liever online? Dan zijn de volgende websites misschien handig voor jou:

De BerijnBlog Nieuwsbrief

Regelmatig stuur ik een bomvolle BerlijnBlog nieuwsbrief vol met de laatste blogartikelen, nieuws uit Berlijn en mijn tips voor komende evenementen in Berlijn. Schrijf je hier gratis in en ontvang het laatste Berlijnnieuws elke maand in je inbox! Natuurlijk kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven van de nieuwsbrief. Het archief met een overzicht van de laatste nieuwsbrieven kun je hier bekijken.

Zijn er nog evenementen in Berlijn die jij de moeite waard vind of wil je ervaringen delen met één van bovenstaande evenementen? Ik hoor je bevindingen graag bij de reacties onder dit artikel!

liebegruesse

83 Reacties

 1. Martien Bron

  Hallo Marjolein, bedankt voor je tip over het Stasi archief. Ik ga dinsdag 6 feb meedoen aan de rondleiding. Ik stond ooit omstreeks 1980 met een West – Duitse collega voor het Stasi gebouw in Oost Berlijn. Hij wilde weten wat ze over hem hadden genoteerd en we belden aan met deze vraag. Wel stoer, maar we werden niet binnen gelaten. Misschien werden er toen foto’s van ons gemaakt.
  Nog een tip: ik weet dat je niet alles kunt noemen wat uitgaan en clubs betreft, maar misschien is het aardig aan Tango dansen aandacht te besteden. Ik ken veel Nederlanders die daarvoor naar Berlijn gaan. Je kunt b.v. doorverwijzen een geweldige site of app https://www.hoy-milonga.com/berlin/de
  Groet, Martien Bron

  Antwoord
 2. Harm

  Wat een handige evenementen kalender is dit zeg!

  Antwoord
 3. Marielle

  Wat een handige evenementen kalander! Helaas valt mijn weekendjeweg net niet in de grote evenement van Juli. Gelukkig zijn er nog wekelijkse evenementen! Dankjewel

  Antwoord
 4. Shireen

  Beste Marjolein,

  Mijn vriendin en ik gaan 28 juni naar Berlijn. In jou blog staat dat de 28ste van juni de gaypride is (CSD). Ik ben op de website gaan kijken en er staat dat het festival pas de 22/23 van juli is. Misschien een foutje met de datum? Of is er wel iets op de 28ste van juni?

  Groetjes,

  Shireen

  Antwoord
  • Marjolein

   Je hebt helemaal gelijk! Er is een klein typefoutje doorgeglipt. Christopher Street Day is inderdaad dit weekend. Ik ga mijn best doen om de evenementenkalender binnenkort te updaten maar geen zorgen, er is sowieso genoeg te doen tijdens de weekenden in Berlijn. Wat dacht je van een vlooienmarkt of een leuk open air feestje?

   Antwoord
   • Eric

    Dag Marjolein, dank je voor de vele handige informatie die op een leuke wijze tot je komt.

    In de evenementenkalender mis ik de marathon van Berlijn die dit weekeinde gaat plaats vinden. Wellicht heb je daarover nog goede tips?
    Met vriendelijke groet, Eric

    Antwoord
  • Marjolein

   Daar heb je helemaal gelijk in! Bedankt voor de aanvulling Eleonora, daar hebben andere lezers vast ook weer wat aan.

   Antwoord
 5. Anne

  Hallo Marjolein,

  Van vrijdag 7 april tm maandag 10 april zijn we met de vriendinnen een weekend in Berlijn. Heb je nog leuke tips die dat weekend in het evenementen-/ uitgaansagenda staan?

  Misschien handig te weten: Wij zijn in de leeftijd van 30 jaar en zijn allemaal nog nooit in deze wereldstad geweest.

  Antwoord
  • Marjolein

   Hai Anne, ik heb de evenementenkalender vor april en mei inmiddels geüpdate op deze pagina. Ik hoop dat er wat leuks voor jullie tussenzit! Vooral de Art Bang in The Haus (grote tijdelijke tentoonstelling voor urban en street art in een voormalig bankgebouw) is een enorme aanrader. Mocht je nog specifieke vragen hebben dan help ik natuurlijk graag verder! Veel plezier en fijn weekend gewenst in Berlijn!

   Antwoord
 6. hans heerdink

  hai Marjolein,

  schitterende website. veel leuke en handige info.
  we gaan met hemelvaart, maar ik zag dat er ook een staat theater festival Berlin Lacht wordt georganiseerd in de zomer, ken jij dat?
  hebben we weer een reden om te gaan !

  groetjes,

  Hans

  Antwoord
 7. Dave

  Ik ben tijdens mijn laatste verblijf bij een wedstrijd van de Eisbären geweest in de Mercedes-Benz Arena. Ik snapte niet veel van de regels en het spel is snel, kon de puck met moeite volgen. Maar het is geweldig om mee te maken, een mooi feestje maken ze er van en de arena zat vol met Eisbären fans (12.207). Zeker een aanrader, als ze spelen, om te bezoeken in het seizoen.

  Er wordt ook basketbal gespeeld in dezelfde arena, mocht dat meer je ding zijn kun je dat natuurlijk bezoeken.

  Antwoord
 8. MARTIJN VAN UDEN

  Hey Marjolein,

  Ik ben net terug van 5 dagen Berlijn met 2 vrienden, wat een fantastische stad.
  We hebben deze site veel geraadpleegd en veel van je tips bezocht waaronder oa oud & nieuw in de Kulturbrauerei.
  Het was erg geslaagd allemaal dus bedankt voor je blog & tips!

  Groeten Martijn

  Antwoord
  • Marjolein

   Superleuk om te lezen dat jullie zo’n fijne tijd hebben gehad in Berlijn en daarbij wat aan mijn blog hebben gehad! Daar doe ik het voor! Bedankt voor het leuke compliment :-).

   Antwoord
 9. frEd

  Hi Marjolein, wat een mooie site! Ik ga rond kerst naar berijn. In eerste instantie tussen kerst en oud en nieuw!maar nu is het goedkoper om voor kerst te gaan en kan ik de boel ook ontvluchten hier Maar is het niet met de kerstdagen een saaie boel omdat mensen thuis zijn? Ik hoor graag van je!

  Antwoord
  • Marjolein

   Dank je wel Fred! De periode voor Kerstmis is erg gezellig in Berlijn met overal knusse kerstmarkten en mooi versierde straten. De kerstdagen zelf (Kerstavond en Eerste en Tweede Kerstdag) zijn inderdaad wel een beetje doods omdat veel Berlijners buiten de stad bij familie zijn en ook omdat alle kerstmarkten en winkels gesloten zijn. Als je echter niet perse komt om te shoppen of voor de kerstmarkten dan is dat geen probleem, veel musea en bezienswaardigheden zijn namelijk wel gewoon open. Is dus ook een beetje een persoonlijke voorkeur ;-). Veel plezier alvast!

   Antwoord
 10. Nikki

  Dag Marjolein,

  wat een prachtige site, informatief, echt mooie foto’s. (had elke stad maar zo’n mooie site ;) )

  Heel veel dank

  Nikki

  Antwoord
 11. iRIS

  Hi Marjolijn!
  Ik ga dit weekend met mijn vriend naar Berlijn en om me voor te bereiden ben ik op jou blog aan het rondsnuffelen (wat een goede info, de bezienswaardigheden en restaurantjes ga ik zeker uitproberen, kan niet wachten!). Nu lees ik op de evenementenpagina dat de marathon dit weekend plaatsvindt. Nu zijn we geen grote hardloopfans en hebben we dit weekend vooral geboekt om de hoogtepunten van Berlijn te bezoeken, wat rond te wandelen of te fietsen en lekker te drinken en eten. Weet jij of er veel afgesloten is dit weekend?
  Bedankt alvast!

  Groetjes, Iris

  Antwoord
  • Marjolein

   Hai Iris,

   wat een heerlijk vooruitzicht! Ik hoop dat je veel leuke tips en inspiratie op mijn blog kunt vinden! Berlijn heeft zoveel te bieden, dat moet wel een tof weekend worden.

   Tijdens de marathon zijn inderdaad veel wegen op de route van de marathon afgesloten, denk aan de Straße des 17. Juni, Unter den Linden, de Torstraße en de Kurfürstendamm. De gehele route van de marathon kun je hier vinden: http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/race-week/interactive-map.html. Met de fiets zal het soms een kwestie van omfietsen zijn maar je kunt er ook voor kiezen om te fietsen buiten de route van de marathon. Zo kun je bijvoorbeeld ook heerlijk fietsen in de wijk Prenzlauer Berg of op het voormalige vliegveld Tempelhof, daar komt de marathon niet langs. Qua bezienswaardigheden is er eigenlijk niets afgesloten maar wellicht is het soms makkelijker om het OV te pakken dan de fiets.

   Viel Spaß!
   Marjolein

   Antwoord
 12. HeNrie

  Hoi Marjolein, dinsdag 2/8 tot donderdag 4/8 ben ik in Berlijn. Zijn de grote uitgaansgelegenheden dan open? Denk aan Tresor berghain e.d. Bedankt voor je tips!

  Antwoord
 13. Sandra

  Hoi Marjolein,
  Wij gaan met Hemelvaart naar Berlijn.Zijn de winkels gesloten?
  En de musea en bezienswaardigheden?

  Groet Sandra

  Antwoord
  • Marjolein

   Hai Sandra,

   yes, op feestdagen zijn in Berlijn inderdaad altijd alle winkels dicht. Musea en bezienwaardigheden zijn wel grotendeels open. Mocht je al specifiek weten welke musea en bezienswaardigheden je wilt bezoeken dan is het raadzaam voor de zekerheid even op de website te kijken of ze aangepaste openingstijden hebben.

   Groetjes en veel plezier in Berlijn,
   Marjolein

   Antwoord
 14. maria

  hallo marjolein

  Wij gaan met het Pinksterweekend naar berlijn zijn dan de winkels en museums en restaurants open

  groetjes
  maria

  Antwoord
  • Marjolein

   Hoi Maria, de winkels zijn gesloten maar de musea en restaurants zijn wel grotendeels geopend. Veel plezier in Berlijn! Groetjes, Marjolein.

   Antwoord
 15. Mike

  Zijn de winkels met pasen open?

  Antwoord
  • Marjolein

   Helaas, met Pasen (goede vrijdag inclusief) is alles potdicht ;-). Restaurants, musea en andere bezienswaardigheden zijn gelukkig wel grotendeels open. Fijne paasdagen!

   Antwoord
   • Femke

    Wij vroegen ons net hetzelfde af. Wij vertrekken namelijk deze donderdag tot paaszondag naar Berlijn.
    Met jouw antwoord weten we gelukkig al wat meer!

    Groetjes Femke & Jason

    Antwoord
    • Marjolein

     Wat goed! Ik hoop dat jullie een leuk paasweekend hebben gehad in Berlijn!

     Antwoord
 16. Naomi

  Hoii,
  Ik ga voor het eerst met mijn vriend naar Berlijn op vakantie voor 3 dagen. Ik ben er al een keer eerder geweest maar dat was in de herfstvakantie. Nu vraag ik me af hoe het weer is in eind februari/ begin maart. Zodat ik kan kijken wat voor kleding ik meeneem.

  Antwoord
 17. Breda

  Hoi Marjolein,

  We zijn voornemens om van 5-8 mei naar Berlijn te gaan.
  Is het in Berlijn dan ook Hemelvaartsdag? Is er veel gesloten rond deze dagen of alleen 5 mei?

  Ik ben benieuwd,

  Gr. Neelke

  Antwoord
  • Marjolein

   Hai Neelke,

   wat leuk dat jullie naar Berlijn komen! Hemelvaartsdag heet in Duitsland Christi Himmelfahrt en is inderdaad ook een vrije dag. 5 mei is normaal gesproken geen feestdag in Duitsland maar omdat Hemelvaartsdag dit jaar op 5 mei valt, in 2016 wel. De winkels zijn doorgaans dicht maar wel musea en horeca is wel gewoon open.

   Veel plezier in Berlijn!

   Liebe Grüße,
   Marjolein

   Antwoord
 18. berrie fijn

  Hallo wat een informatie allemaal prachtig.
  Maar wat is nu beter als je echt de cultuur zoals checkpoint charlie en de dom wilt bekijken.
  Reizen met een hop on hop of bus of gewoon met de metro of bus overal heen gaan.

  Antwoord
  • Marjolein

   Hoi! Dat is vooral persoonlijke voorkeur. De bus is natuurlijk makkelijk want die brengt je overal langs. Met de metro kun je ook overal makkelijk komen maar je moet soms wel wat vaker overstappen. Daarvoor is het ook een stuk goedkoper! Ik zou persoonlijk gewoon met het OV gaan omdat het in Berlijn erg goed geregeld is. Veel plezier!

   Antwoord
 19. Paulien

  heerlijke site, al heel wat gesnuffeld hier. Ik zoek info over kerstavond. Kerkmis/ kerstliederen zingen op straat/ samenzijn. Weet jij hoe ik er achterkom waar iets te doen is
  ?
  groet Paulien

  Antwoord
  • Marjolein

   Wat leuk om te horen! Dank je wel Paulien! Kerstavond (Heiligabend in Duitsland) wordt traditiegetrouw met de familie gevierd in Duitsland. De kerstboom wordt opgetuigd en de cadeautjes worden onder de boom gelegd. Toch is er ook in Berlijn vanalles te beleven! Een paar tips kun je op deze website vinden: http://www.weihnachteninberlin.de/feiern/heiligabend. Mocht je specifieke voorstellingen hebben dan kan ik natuurlijk altijd even helpen zoeken! Groetjes, Marjolein.

   Antwoord
   • Paulien

    Zo te zien zijn er wel wat kerstmarkten open, maar wat jammer dat er niet ergens savonds een samenzang is. Zo te zien zijn er wel wat kerstmarkten open (geen straf)
    Dank je wel in ieder geval voor je reactie.

    Antwoord
    • Marjolein

     Als je nog even verder klikt op de site, kom je deze pagina tegen: http://www.weihnachteninberlin.de/erleben/gottesdienste/. Daar staat een overzicht met kerken die een kerstmis aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld terecht in de Berliner Dom of in de Gedächtniskirche. Een bijzondere beleving denk ik! Ik hoop dat hier wat voor je tussenzit! Liebe Grüße,
     Marjolein.

     Antwoord
 20. Andre van Mourik

  Hoi Marjolein,

  Schitterend boek met veel tips en zeer mooie foto’s. Hier kan geen standaard reisgids tegenop.We hebben een vraagje: kent men in Berlijn ook een 2e pinksterdag zoals wij die kennen, of is die maandag een normale werkdag?

  Groetjes,
  Andre en Sacha

  Antwoord
  • Marjolein

   Dank jullie wel Andre en Sacha, superleuk om te horen! Tweede Pinksterdag is in Duitsland ook een officiele vrije dag, de winkels zijn dan gesloten. Liebe Grüße, Marjolein.

   Antwoord
   • egbert de vries

    heb een vraagje , wat is beter met de auto naar berlijn,
    of met de trein
    wij wonen in belgie en hebben ook een huis in kostrzyn nad odra waar wij altijd met de vakantie & kerst naar toe gaan maar dan rijden we niet door berlijn we nemen de ring van berlijn wij zouden graag met de kerst naar betlijn gaan
    heb jij een goede tip voor ons
    mvg egbert

    Antwoord
  • Nina

   Lieve Marjolein,

   Wat een geweldige website! Veel info en toch overzichtelijk.

   Ik ga aanstaande zondag voor twee weken in mijn eentje naar Berlijn om daar een talencursus te doen. Ik heb een appartement gevonden via Airbnb in Prenzlauer berg. Ik heb er onwijs veel zin in!

   Na 7 jaar gestudeerd te hebben in Utrecht heb ik de stap ondernomen om voor de liefde naar Zwitserland te verhuizen. Inmiddels woon en werk ik sinds 1,5 jaar vlakbij Zürich. Het Zwitsersduits is toch heel anders dan Hochdeutsch. Vandaar dat ik in Berlijn een talencursus ga doen en natuurlijk ook voor de prachtige stad.

   Graag zou ik wat mensen willen ontmoeten die mij het echte Berlijnse leven kunnen laten zien. Heb jij wellicht tips voor mij?

   Alvast bedankt!

   Groetjes,

   Nina

   Antwoord
   • Marjolein

    Hoi Nina,

    bedankt voor je lieve berichtje! Mijn antwoord komt misschien wat laat (ik was op vakantie…) maar ik zou het even in de Facebookgroep ‘Nederlanders in Berlijn’ proberen als ik jou was. Daar zitten veel sociale lui die altijd wel zin hebben om iets leuks te ondernemen! Hoe bevalt Zwiterland trouwens? Lijkt me prachtig om daar te wonen maar ook wel weer heel anders dan Berlijn. Al is het alleen al om de taal inderdaad ;-).

    Succes en groetjes,
    Marjolein

    Antwoord
  • Shana Malfoy

   Beste,
   wij bezoeken Berlijn van 30 oktober tem 1 november. 1 november is bij ons in België een feestdag, is dit in Berlijn ook zo?

   MVG,
   Shana

   Antwoord
   • Marjolein

    Neehoor, 1 november is een doodnormale werkdag in Berlijn. Veel plezier!

    Antwoord
  • Vicky

   Beste,
   Midden december ga ik voor 2 dagen naar Berlijn (voor de 3e keer al) en ik ben op zoek naar een avondactiviteit voor vrijdag of zaterdag. Heb je enkele tips? Ik had gedacht aan een show of dergelijke.
   Hartelijk dank!

   Antwoord
   • Marjolein

    Hoi Vicky, je kunt het programma van het Friedrichstadtpalast, de Volksbühne of het Thater des Westens even checken. Op Zitty kun je ook een handig overzicht vinden van alle theatervoorstellingen: http://www.zitty.de/theater-berlin.

    Antwoord
  • André&Jella

   Wij gaan volgende week met Zus en zwager naar Berlijn maar door jou blog hebben we nog meer zin, om met Berlijn kennis te maken .

   Antwoord
 21. betty

  Hallo Marjolein,
  Ik kwam per ongeluk op jou blog terecht, wat eigenlijk een geluk bleek te zijn, zo leuk en zo veel informatie. Wij, mijn man en ik en onze vrienden, gaan 3 april naar Berlijn, Goede Vrijdag dus en blijven tm 2e Paasdag. Nu las ik in 1 van de eerdere reacties dat dan alles gesloten is in Berlijn. Hoe zit het met de bezienswaardigheden, kunnen we daar wel heen of is ook dat gesloten, en de Hop-on Hop-off Tour bussen, rijden die dan wel of niet? Dat de winkels gesloten zijn maakt niet uit, daar hebben we de zaterdag voor, maar de andere dagen zouden we heel graag Berlijn willen verkennen. Alvast bedankt
  Groetjes Betty

  Antwoord
  • Marjolein

   Hoi Betty,
   wat leuk om te horen zeg, dankjewel! Veel musea hebben wel aangepaste openingstijden, winkels zijn ook grotendeels gesloten maar de meeste bussen rijden wel gewoon. Ik raad aan om de Paasdagen te vullen met een wandeling en monumenten die openbaar zijn, of je moet gericht de openingstijden checken van de bezienswaardigheden die je plant te bezoeken. Deze kun je meestal op de desbetreffende website vinden. Veel plezier alvast!
   Groetjes, Marjolein

   Antwoord
  • Gerard

   Hoi Marjolein,

   Echt een super leuk blog, zeer proffesioneel neergezet, alle complimenten.
   Half april komen mijn vrouw en ik voor de tweede keer een aantal dagen naar Berlijn, de eerste keer waren we met een wat grotere groep dus hebben we vooral de geijkte dingen gedaan. Deze keer gaan we voor het minder voor de handliggende en jouw blog helpt ons daar prima bij.
   Wij verblijven in Friedrichshain (Arcadia) en de zondagavond valt ook in ons verblijf. Als groot fan van tatort zat ik me af te vragen waar in de buurt leuke kroegjes zijn waar ” Tatortavonden” te vinden zijn.

   Groet,
   Gerard

   Antwoord
   • Marjolein

    Hai Gerard,
    leuk om te horen! Dank je wel! Je kunt zondagavond naar buurtrestaurant Leander (kun je gelijk voor €8,- Schnitzel eten, op zondag is het er namelijk Schnitzeltag) of naar de kroegen Hops & Barley (zij brouwen hun eigen bier) of naar Zebrano. Veel plezier in Berlijn!
    Groeten,
    Marjolein

    Antwoord
    • Gerard

     Hoi Marjolein,

     Tatort und Schnitzel das passt irgendwie zusammen, dus dat dan we dan maar. Bedankt voor je snelle antwoord.

     Gruß,
     Gerard

     Antwoord
 22. Hilda

  Dag Marjolein,

  Wat een geweldige blog heb je. Wij gaan tweede Kerstdag met de kinderen een paar dagen naar Berlijn. Heb jij nog tips voor ons wat de kinderen leuk vinden. De kinderen zijn, 14, 12 en 9 jaar oud.

  Groeten, Hilda

  Antwoord
  • Marjolein

   Hoi Hilda,

   ik heb ooit eens een artikel geschreven over Berlijntips voor kinderen, misschien zit daar iets voor jullie tussen? Ik denk dat vooral het techniekmuseum (Deutsches Technikmuseum – veel te zien en te leren over vliegtuigen, schepen en computers) en het natuurkundemuseum (Naturkundemuseum – hier staan o.a. vele skeletten van dinosauriers) leuk zijn, past ook goed bij het winterweer. Misschien is de kerstmarkt bij Alexanderplatz (met kermis) ook nog een leuke optie? Of de kerstmarkt bij Potsdamer Platz, hier staat een grote ijsbaan waar je met banden vanaf kunt glijden. Bij het onlangs geopende winkelcentrum Bikini kun je schaatsen en het terras biedt uitzicht over de apen in de Zoo.

   Fijne feestdagen!

   Groetjes

   Antwoord
 23. Chris

  Dag Marjolein,

  Mijn vrienden en ik zitter er sterk over na te denken om dit jaar oud en nieuw te vieren in het buitenland.
  Naar aanleiding van jouw blog lijkt Berlijn ons een uitstekende keuze!

  Klein vraagje. Zijn er in bepaalde clubs of kroegen waar ook meer mensen uit andere landen komen?

  Alvast bedankt!

  Groet, Chris

  Antwoord
  • Marjolein

   Hallo Chris,

   ik kan alleen maar zeggen, uitstekende keuze! Er is veel te beleven, Berlijn is relatief goedkoop in vergelijking met andere Europese steden en er zijn veel clubs waar je uit kunt kiezen. Bijna alle clubs zijn wel vrij internationaal omdat er ook veel buitenlanders in Berlijn wonen maar bepaalde clubs staan wel bekend om hun internationale publiek. Watergate en Weekend (hier heb je ook gaaf uitzicht over de stad – tof om vuurwerk te kijken) zijn aanraders voor electronishe muziek en de Kulturbrauerei of E-Werk voor als je wat liever gevarieerde muziek wilt. Al mijn tips voor oud en nieuw in Berlijn vind je trouwens hier.

   Groetjes,
   Marjolein

   Antwoord
 24. Andre van Mourik

  Hoi,

  afgelopen april heb ik als deeltijdstudent aan de Hogeschool Utrecht een studiereis naar Berlijn gemaakt. Vanuit de school werd deze website ook aanbevolen. Nou, geen woord te veel. Een leuke vlotte en overzichtelijke site vol met tips en wetenswaardigheden over deze veelzijdige en bruisende stad die zoveel indruk op mij heeft gemaakt dat ik in november er met mijn vrouw naar toe gaat.

  Nu gaan wij in de periode dat 25 jaar geleden de Muur viel. Ik heb op die officiele “VVV”- sites gekeken maar heb niet kunnen vinden of er evenementen / festiviteiten georganiseerd worden. Heb jij nog suggesties of tips of weet jij sites waar ik die informatie kan vinden?

  Antwoord
  • Marjolein

   Hoi Andre,

   wat leuk om te horen dat mijn blog wordt aanbevolen op de HU! Tussen 7 en 9 november staat de stad in het teken van licht. De voormalige grens van de Berlijnse Muur wordt met lichtballonnen belicht. Lijkt me erg indrukwekkend! Een uitgebreid overzicht van evenementen rondom 25 Jahre Mauerfall kun je hier vinden: http://mauer.visitberlin.de/en/.

   Veel plezier in Berlijn!
   Marjolein

   Antwoord
   • Andre van Mourik

    Hoi,

    dank je wel voor de tip. We zullen de foto’s tegen die tijd wel op facebook zetten ;-)

    Antwoord
    • Marjolein

     Leuk! Laat je tegen die tijd even een linkje achter? Ik ben benieuwd naar jullie foto’s!

     Antwoord
     • Thomas

      Ik ben bang dat hij het zo mooi gevonden heeft, dat ie spontaan is vergeten om de foto’s te plaatsen. ;)

     • Andre van Mourik

      Ken je die van die Hollander die met schaamrood op zijn kaken de reacties leest? ;-)
      Ik heb net de foto’s op mijn facebook gezet. Helaas zijn de nachtfoto’s niet geworden zoals we gehoopt hadden. Maar wat een unieke ervaring, vooral als je zomaar Gorbatsjov tegen het lijf loopt (bijna letterlijk). Het weekje Berlijn ws veel te kort dus komend voorjaar gaan we weer een weekje. Een absolute aanrader is een tour door Berlijn Op Maat. Deze hebben we de eerste dag gedaan en daar verder onze vakantie op afgestemd.

     • Marjolein

      Maak je geen zorgen Andre, maakt helemaal niets uit! En uiteindelijk gaat het om de ervaring en niet om de foto’s, toch? Fijn in ieder geval om te lezen dat jullie een bijzondere tijd hebben gehad. De Lichtgrenze was prachtig en de organisatie en sfeer waren top. Ik kijk er ook met een goed gevoel op terug. De heren van Berlijn op Maat weten ontzettend veel over Berlijn – inderdaad echt een aanrader. Veel plezier alvast tijdens jullie volgende Berlijnbezoek!

 25. Juanita

  Hallo Marjolein,
  Wat een toegankelijke site heb jij gemaakt, met heel veel goede informatie. Ik ga van 10 juli tot 20 juli naar Berlijn. We hebben een appartement in de Stubbenkammergasse( wijk Prenzlauer berg) gehuurd. Is er in de buurt een kleinschalig klassiek concert waar wij naar zouden kunnen gaan, mag ook overdag zijn. Ik ga nl met mijn kinderen van 23 en 26 jaar, het moet dus niet te zwaar zijn.

  Antwoord
 26. Tessa

  Hoi,

  Ik organiseer een studiereis met een groep relaties naar berlijn. Onze laatste dag is 3 oktober. Hoe moet ik me die dag voorstellen? Een beetje als Koninginnedag in Amsterdam? Qua drukte? Winkels en bedrijven gesloten? Openbaar vervoer?

  Ik hoor het graag!

  Groet, Tessa

  Antwoord
 27. Reinder E. de Boer

  In tegenstelling tot wat deze website meldt, organiseert de ambassade géén borrel op Koningsdag. Wegens de kosten, heb ik begrepen. Wel zouden Verenigingen e.e.a. organiseren met te kopen toegangskaarten. Weet iemand hoe en waar?

  Antwoord
  • Marjolein

   Dat is dan voor het eerst sinds jaren. Jammer! Maar met het oog op de kosten ook goed voorstelbaar, er gingen nogal wat biertjes en bitterballen doorheen op die avonden. Ik zal het even aanpassen op de pagina.

   Antwoord
 28. Marijke

  Is in berlijn alles gesloten met kerst?

  Antwoord
  • Marjolein

   Winkels zijn hoofdzakelijk gesloten, restaurants en musea zijn hoofdzakelijk open. Maar het verschilt per winkel/restaurant/museum. Als je iets specifieks wilt bezoeken raad ik aan om even op de officiele websites te kijken.

   Antwoord
 29. Lisa

  Hi Marjolein,

  Allereerst, wat een leuke site heb je!
  In het weekend van 20 december willen een vriendin en ik een weekend naar Berlijn. We zijn allebei begin 20 en willen lekker uit eten en daarna gaan stappen.
  Wat ik me af vraag is of dit weekend geschikt is om uit te gaan aangezien het 2 korte weken voor oud en nieuw is?

  Groetjes

  Antwoord
  • Marjolein

   Hoi Lisa,

   bedankt voor je reactie! In Berlijn kun je eigenlijk altijd wel goed stappen, moet geen probleem zijn! Je zou eventueel van tevoren even bij enkele clubs kunnen kijken wat er op het programma staat, als je weet waar je naar toe wilt.

   Groetjes,
   Marjolein

   Antwoord
 30. Meijco

  Hoi Marjolein

  Op 25.06.2011 is CSD Parade.
  Altijd een gezellige sfeer.
  Staat nog niet op de evenementenkalender.

  Groet,

  Meijco

  Antwoord
  • Marjolein

   Hoi Meijco,

   bedankt voor de tip, CSD is inderdaad een leuk evenement om te bezoeken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze kalender niet heel actief meer bijhoud wat er voor zorgt dat niet alle evenementen erin staan. Ik zal binnenkort wel een artikel op het blog schrijven over CSD, dus stay tuned ;).

   Groetjes, Marjolein.

   Antwoord
 31. Gert-Jan Vos

  Hallo,

  Ik ga 13 juni tot 1 juli voor 3 weken op een project in Berlijn en verblijf in een hotel. Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd of er dan nog leuke acitviteiten zijn in de stad? Alvast bedankt!

  Groeten,

  Gert-Jan

  Antwoord
 32. renate

  HALLO
  IN HET PAASWEEKEND GAAN MIJN MAN EN IK NAAR BERLIJN.
  IS ER EEN EVENEMENT OF OPTREDEN DAT WE ZEKER MOETEN GAAN ZIEN.
  WE VERTREKKEN TERUG NAAR BELGIE OP MAANDAG 25 04 IN DE AVOND .
  HET IS PAASWEEKEND IETS SPECIAALS TE DOEN IN BERLIJN EN ZIJN DE WINKELS DAN OPEN
  DE KADEWE ENZ
  BEDANKT
  RENATE

  Antwoord
  • Jurjen

   Beste Renate,

   Ik heb geen idee welke speciale evenementen er tijdens het Paasweekeinde in Berlin zijn, misschien dat iemand anders je daar iets meer over kunnen vertellen. Via Berlin.de > Kultur & Tickets > Veranstaltungen kun je alvast de grotere evenementen voor Pasen opzoeken. Tegen die tijd kan je ook op websites als zitty.de (Duits), exberliner.com (Engels) en tip-berlin.de (Duits) kijken wat er gaande is in de stad. Voor de beste feestjes in de stad kan ik iheartberlin.de (Engels en Duits) aanraden, die plaatsen elke donderdag een lijstje met de beste feestjes.

   Wat betreft winkelopeningstijden ziet het er niet zo goed uit: zowel Goede Vrijdag als Eerste en Tweede Paasdag (dus vrijdag, zondag en maandag) zijn wettelijke feestdagen en zullen alle winkels dicht zijn, ook supermarkten. Op zaterdag zijn de winkels volgens de reguliere zaterdagstijden open. Tijdens de feestdagen kan je terecht bij een van de vele Kiosken die de stad rijk is voor een flesje drinken of een candybar. Voor grotere boodschappen kan je tmerecht op een van de grotere stations, daar zijn de supermarkten alle dagen in het jaar open: Berlin Zoologischer Garten, Hauptbahnhof, Friedrichstraße, Ostbahnhof.

   Maar vrees niet, in Berlin is meer dan genoeg te doen om je, ook zonder winkels, te vermaken! Veel plezier alvast.

   Jurjen

   Antwoord
   • Anne

    Hallo Marjolein,

    Van vrijdag 7 maandag 10 april gaan we met vier vriendinnen (leeftijd 30) een weekend naar Berlijn. We zijn er alle vier nog nooit geweest en kijken er erg naar uit en zijn heel benieuwd of er dat weekend ook nog speciale evenementen-/ of uitgaantips op de kalender staan.

    We horen het graag!
    Groetjes Anne

    Antwoord
  • Mees

   Hoi Marjolein,

   over drie weken ga ik met school naar Berlijn. Iedereen uit mijn klas moet een onderwerp uitkiezen dat iets met Berlijn te maken heeft. Zelf heb ik het onderwerp techno gekozen, omdat ik in Nederland zo af en toe op technofeestjes te vinden ben en ik erg geïnteresseerd ben in de Berlijnse technoscéne. Als we in Berlijn zijn moeten we iemand interviewen die hier iets mee te maken heeft of die hier iets over kan vertellen (in het Duits). Heb jij enig idee wie ik hiervoor kan benaderen. Bedankt alvast!

   groet,
   Mees

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This