Maria am Ostbahnhof sluit haar deuren op 21 mei 2011. Het project Mediaspree gaat definitief door en vele clubs aan de oevers van de Spree moeten plaats maken voor woningen, hotels en kantoorpanden. Ook Bar 25 en Kiki Blofeld hebben hun deuren moeten sluiten.

Maria am Ostbhanhof is een club waar verschillende soorten muziek worden gedraaid. Hoofdzakelijk is het elektro muziek, waar club Maria ook om bekend staat. Ook zijn er wel eens rock concerten, of concerten in een ander genre zoals R&B of hiphop. Maar voornamelijk voor elektro, minimal en house fans is club Maria een echte aanrader. Niet voor niets dat Maria am Ostbahnhof als decor diende voor de film Berlin Calling van Paul Kalkbrenner. Deze film geeft een mooi beeld van de carriere van Kalkbrenner alsmede de techno scene in Berlijn. Als je eenmaal bent uitgedanst op de dansvloer is de loungehoek ook erg fijn, heerlijke banken waar je zo in kunt weg vallen.

De club is niet zo groot en dat maakt hem des te gezelliger. De aankleding is heel modern en er is gebruikt gemaakt van hele vette art en toffe muurschilderingen, die opzich al een bezoekje waard zijn. Zodra je binnen bent waan je je echt in een underground club. 12 jaar geleden is Maria ontstaan in een oude leegstaande fabriek wat nu bekend is als het Postbahnhof, inmiddels is Maria al een tijdlang gevestigd aan de Spree. In de zomer hebben ze ook het terras geopend wat direct aan de Spree is gelegen, dit geeft een supergezellige atmosfeer!

Maria is wel gelegen in een uithoekje, voor je het weet loop je het voorbij. De club is het beste te herkennen aan het rode “Maria” wat hier op de foto te zien is. Bij het zien van dit bord weet niet iedereen dat het een club betreft, dus goed opletten!

Info Maria am Ostbahnhof

Adres: Stralauer Platz 34/35
Entree: prijs van tickets verschilt nogal, gemiddeld tussen de € 5 (gewone avond) en € 20 (concerten).
Telefoonnummer: +49 (30) 21238190
Website: Maria Am Ostbahnhof
OV: Het beste kun je uitstappen bij station Ostbahnhof (hier komt S-bahn en U-bahn, verschillende lijnen), en dan richting het water lopen, club Maria zit dan vlakbij de brug.
View Larger Map