Er zijn verschillende mogelijkheden om Berlijn vanuit de lucht te bekijken. Je kunt mee vliegen met een helicopter of genieten van het uitzicht vanuit een luchtballon (zie voor meer info: www.air-service-berlin.de). Natuurlijk zijn er ook verschillende uitzichtpunten, denk aan de Fernsehturm, de Funkturm of het Park Inn hotel bij Alexanderplatz. Vanuit de lucht zie je Berlijn weer vanuit een heel ander, verrassend, perspectief. Zeker leuk om een keer te doen.

In deze blogpost zal ik een aantal foto’s posten die Berlijn vanaf een hele andere kant laten zien. Kijk en zie of je de gebouwen en plekken kunt herkennen ;).

Foto’s van Berlijn vanuit de lucht

Het Badeschiff ligt in de rivier de Spree vlakbij Kreuzberg. In de zomer is het een zwembad met een stadstrand waar je heerlijk kunt relaxen. In de winter kun je hier ook een sauna vinden met een geweldig uitzicht over het water om tot een ultiem ontspanmomentje te komen.

Dit beroemse Berlijnse bouwwerk staat op het Museuminsel. De Berliner Dom is de bekendste kerk van Berlijn gelegen tegenover het Palast der Republik en is tussen 1895 en 1905 gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de Berliner Dom zwaar beschadigd. De reconstructie begon in 1975 en in 1992 werd de nieuwe kerk geopend.

Vanuit dit bouwwerk heb je, zeker bij helder weer, een geweldig uitzicht over Berlijn. Deze toren is zelf met zijn 368 meter het hoogste gebouw van Berlijn. Op 203 meter hoogte bevindt zich het uitzichtplatform. Bij goed weer kan men tot 40 km ver kijken. Boven het uitzichtplatform bevindt zich een restaurant dat langzaam ronddraait. We hebben het hier natuurlijk over de Fernsehturm bij Alexanderplatz.

Een plek ten noorden van de Friedrichstrasse waar je uitstekend shoppen kunt.. Het warenhuis Galeries Lafayette werd door de Fransman Jean Nouvel ontworpen. Een plek waar je uitstekend kunt shoppen in Berlijn.

Deze plek wordt vaak beschreven als “het mooiste plein van Berlijn”, een plek die je als toerist absoluut gezien moet hebben maar waar je je scheel betaalt op een terrasje. We hebben het natuurlijk over de Gendarmenmarkt, de plek waar de 2 identieke kerken Französischer Dom en Deutscher Dom te vinden zijn.

Futuristisch en elegant is dit glazen gebouw opgerezen aan de oever van de Spree. De plek waar dagelijks honderden treinen stoppen, ook de internationale treinen van Amsterdam naar Berlijn. We hebben het natuurlijk over het Berlin Hauptbahnhof.

Het Holocaust-Mahnmal (echte naam: Denkmal für die ermordeten Juden Europas) in Berlijn is een monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bestaat uit 2711 betonblokken variërend in hoogte van 20 cm tot 4,5 meter met een tussenruimte van 95 cm. Onder het veld met de blokken is een expositieruimte ingericht.

Er wordt aan getwijfeld of de architect van het gebouw, Daniel Libeskind, het gebouw eruit heeft willen laten zien als een gebroken davidster. Dit is ook de plek waar je alles over de geschiedenis van het Jodendom te weten kunt komen. Dit is het Joodse Museum in Berlijn.

Waarschijnlijk het bekendste eilandje in de Spree gelegen in het centrum van Berlijn. Op dit kleine eilandje zijn de bekendste musea van Berlijn te vinden waaronder het Bodemuseum en het Altes Museum. Al deze musea zijn te vinden op het Museuminsel.

Dit grote stadion is het thuis van Hertha BSC in het westen van Berlijn. Gebouwd in 1913 voor de Olympische Spelen in Berlijn en nog altijd in gebruik. Het Olympiastadion.

Het symbool van Berlijn, de plek waar dagelijks de meeste toeristen opaf komen. Een oude stadpoort en de stralende schakel tussen Tiergarten en Unter den Linden. Op dit plein kun je de Brandenburger Tor, het Adlon hotel en de Franse ambassade vinden. Pariser Platz.

De plek waar sinds 1999 de Duitse Bundestag zetelt. Ook de verkiezingen van de Duitse bundespresident vinden hier sinds 1994 elke 5 jaar plaats. Met zijn prachtige glazen koepel is de Reichstag zeker een bezoekje waard.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leed het gebouw ernstige schade en nadat het in de jaren 1950 herbouwd was nam het Oost-Berlijnse stadsbestuur er zijn intrek. Het bestuur van West-Berlijn zetelde gedurende de deling van de stad in Rathaus Schöneberg. In 1991 werd het Rotes Rathaus, een beschermd monument, weer de zetel van de herenigde Berlijnse regering.

Slot Charlottenburg is het grootste paleis in Berlijn en gelegen in het gelijknamige stadsdeel. Het stamt uit de tijd van de Pruisische vorsten en werd gebouwd tussen 1695 en 1699 door Johann Arnold Nering in opdracht van Sophie Charlotte (dochter van Ernst August van Brunswijk-Lüneburg), en de echtgenote van keurvorst Frederik III, die zich later liet kronen tot koning Frederik I van Pruisen.

Door zijn gouden koepel makkelijk te herkennen voor de kenners. Deze synagoge is gelegen in de Oranienburger Straße in Berlin-Mitte. In 1866 werd dit godshuis in een oriëntaalse aandoende stijl gebouwd door joodse burgers. In de Kristallnacht van 1938 wilden SA’ers de synagoge in brand steken, maar de politiecommissaris van de Hachesche Markt kon dat verhinderen door zich te beroepen op monumentenzorg.

Het middelpunt van het grootste stadspark van Berlijn (Tiergarten). De gouden engel kijkt over het uitgestrekte Berlijn heen. Wil je zelf ook leuk uitzicht over Tiergarten, dan kun je de Siegesäule zelf beklimmen.

Morgenpost.de.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This